Alu Color Alu Classic Alu Modern Alu Retro Alu Flex ST Breeze ST Flow ST Prime ST Wire ST Wire & ST Breeze
 • Fri frakt
 • Måttanpassat för dig
 • Personlig köpresa
0 kr
inkl. moms & frakt
Du har inte lagt något i kundvagnen, ännu!
Klicka på produkter i menyn för att se vårt utbud
Vi erbjuder:
 • Hög kvalitet
 • Hög tillgänglighet
 • Kort produktionstid
 • Produkter som tillverkas efter dina mått
 • Helt fraktfri leverans

SE-3 SE-5 SE-10 CE

Höj- & sänkbart glasräcke

Höj- och sänkbart glasräcke

Alu Flex är ett robust och funktionellt glasräcke med möjlighet att höja och sänka det översta partiet glas. Blåser det kallt? Dra enkelt upp glaspartiet, skapa dig ett vindskydd och fortsätt njut av din miljö. Varm sommarbris? Låt glaspartiet vara nere, luta dig tillbaka och njut av din miljö.

Funktionellt & snyggt – med valmöjligheter

Med vårt höj- och sänkbara glasräcke ges du möjlighet att lura vädergudarna och kunna nyttja din uteplats fler dagar på året. Inte nog med det, det är även trevligt att se på och ramar snyggt in din utemiljö. Addera en markis och du har nästan ett komplett uterum.

Några av valmöjligheterna:

 • Aluminiumstolparna kan fås i standardfärgerna natur (aluminium), vit och svart men möjligheten finns att välja vilken RAL-färg du vill.
 • Höjd: Nedsänkt läge/upphöjt läge: 800/1300 mm, 900/1500 mm, 1000/1700 mm, 1100/1900* mm eller 1200/2100* mm (max bredd 2000 mm).
 • Bredd: Max 2200 mm **

* För installation på mer än 2 m över marknivå måste höjd på räcke i nedsänkt läge vara minst 1100 mm.
** Observera att max bredd kan påverkas utifrån de förhållande som råder avseende vindlast i området och installationshöjd. Avser fasta räcken samt standard höj- och sänkbara partier.

Du gör dina val i vårt designverktyg.

Anpassningsbar höjd – enkelt

Med motvikten på räcket får du både fördelen att höj- och sänkmomentet går enkelt och smidigt samt inte kräver någon större kraft. Att höja upp räcket kan till och med ett barn göra. Ytterligare en fördel är möjligheten att helt välja hur mycket eller lite räcket ska höjas.

Enkelt att anpassa och beställa i vårt designverktyg

I verktyget för design och beställning fyller du i dina mått och väljer detaljer utifrån eget tycke och smak. Du får se glasräcket både i 3D och som ritning, så att du kan känna dig helt trygg med hur det kommer bli innan du beställer. Sparar du ditt räcke kan du när som helst logga in igen och justera mått eller detaljval. Du kan också få offerten skickad till din mailadress, så att du enkelt kan jämföra olika räcken eller diskutera inom familjen.

Beställ Alu Modern online - via dator, surfplatta eller mobil

Enkelt att montera

Vi har tänkt mycket på att räcket ska vara enkelt att montera. Alla skruvar och andra infästningsdetaljer medföljer. Vi har måttmallar som anger hur stolpen ska placeras i förhållande till de mått man angivit.

Till ditt räcke ingår även filmade monteringsanvisningar. Filmerna är speciellt utformade för ditt räcke och visar de moment du går igenom under din montering.

Teknisk information

Teknisk detaljinformation

Bredd

• Minimum bredd 500 mm
• Maximum bredd 2200 mm
Observera att max bredd kan påverkas utifrån de förhållande som råder avseende vindlast i området och installationshöjd.

Höjd

Standardhöjder:
• 800/1300 mm (nedsänkt läge/upphöjt läge)
• 900/1500 mm
• 1000/1700 mm
• 1100/1900* mm
• 1200/2100* mm (max bredd 2000 mm)
För installation på mer än 2 m över marknivå måste höjden på räcke vara minst 1100 mm för att uppfylla boverkets regler.

Glas

Som standard är de rörliga glasen 6 mm personsäkert lamellglas och de fasta glasen är 6 mm personsäkert lamellglas

Aluminiumskena

Som standard kommer räcket med en aluminiumskena som skydd för alla horisontella kanter på glaset.

Slipade glaskanter

När du designar ditt räcke kan du välja att få slipade glaskanter på de horisontella kanterna av glaset.

Glasval

När du designar ditt räcke väljer du också vilken typ av glas du vill ha.
• Klart glas
• Opalglas (frostat folie mellan glasskivorna vilket ger insynsskydd).

Klämfot

Vi montering med klämfot så måste räcket monteras 25 mm från kant vid träunderlag och 50 mm från kant i betong underlag. Skruven sätts i båda skruvhålen som finns i foten.

Balkongfot

Vid montering med balkongfot så monteras foten dikt an mot underlagets kant. Skruvarna fästes i den balkongfotens nedre hål och det hål på ovansidan som är längst ifrån underlagets kant.

Skruv för träinfästning

Väljer du infästning i träunderlag medföljer skruvar för detta ändamål. Skruven är tillverkad av härdat stål och vid utomhusmiljöer även ytbehandlad med Corrseal - Korrosivitetsklass C4. Skruven är försedd med ett frässpår längst stammen och ett på spetsen. Detta innebär ett mycket lågt i skruvningsmoment i hårdare trämaterial samt minimerar sprickbildning. Skruven är 80 mm lång med ett torx grepp, bits följer självklart med i din order. Vid infästning i annat material än trä eller betong rekommenderar vi att man tar kontakt med sin lokala järnhandlare.

Skruv för betonginfästning

Väljer du infästning i betongunderlag medföljer skruvar för detta ändamål. Skruven är tillverkad av härdat stål och vid utomhusmiljöer även ytbehandlad med Corrseal - Korrosivitetsklass C4. Betongskruven är 90 mm lång och skruvas direkt i förborrat hål utan plugg med hjälp av en 10 mm nyckel, som självklart medföljer i din order. 
Godkänd för grundmaterial sprucken betong, osprucken betong & håldäck. 
Även lämplig för massiv tegelsten, håltegelsten, massiv mexitegel samt natursten. Vid infästning i annat material än trä eller betong rekommenderar vi att man tar kontakt med sin lokala järnhandlare.

Allt följer med i din order

I leveransen från oss medföljer allt du behöver för montering. Förutom sektioner och fötter ingår alla skruvar, borrar och bits samt eventuella specialverktyg. Har du en skruvdragare, skiftnyckel, tumstock och ett vattenpass behövs egentligen inget övrigt.

Monteringsfilmer och anvisningar

Filmerna visar olika moment som stöd under din montering. För varje order anpassas våra monteringstips och filmer. Det är alltså inte allmänna beskrivningar utan direkt anpassade efter just din order.

Glas

Rengör glasytorna med putsmedel för fönster och speglar tillsammans med en mjuk trasa. Vid svårare fläckar kan rödsprit användas. Rengör därefter med putsmedel för fönster och speglar igen. Använd inte medel med slipande effekt på glas.

När du bygger ihop ditt räcke ger bruksklassen (A+, A, B eller C) en indikation på var räcket är lämpligt att använda. Klasserna utgår från rådande byggregler och våra egna produkttester, och tar i beaktande de val du gjort gällande räckeshöjd, sektionsbredd, detaljer osv. Du kan se klassen som en rekommendation som hjälper dig att välja rätt!

Klass A+

Ett A+-klassat räcke uppfyller Boverkets krav på räcken vid en fallhöjd på över 3 meter från golvnivå till marknivå, och är därför lämpliga att använda i alla typer av bostadsmiljöer samt offentliga miljöer likt kontor, restauranger och butiker. Våra A+-klassade räcken klarar minst 1 kN/m i linjelast och i de fall räcket har glas är detta ett säkerhetsglas som förhindrar personskador vid en eventuell stöt.

Klass A

Ett A-klassat räcke uppfyller Boverkets krav på räcken vid en fallhöjd på över 3 meter från golvnivå till marknivå, och är därför lämpliga att använda i alla typer av bostadsmiljöer. Våra A-klassade räcken klarar minst 0,5 kN/m i linjelast och i de fall räcket har glas är detta ett säkerhetsglas som förhindrar personskador vid en eventuell stöt.

Klass B

Klass B-räcken är lämpliga att använda i miljöer där nivåskillnaden från golv till mark är 0,5-3 meter. Våra B-klassade räcken klarar minst 0,5 kN/m i linjelast och i de fall räcket har glas är detta ett säkerhetsglas som förhindrar personskador vid en eventuell stöt.

Klass C

C-klassade räcken är lämpliga att använda i markhöjd. I de fall räcket har glas är detta ett säkerhetsglas som förhindrar personskador vid en eventuell stöt. Ett räcke kan även bli C-klassat om Räckesbutiken tillsammans med dig som kund gör en förändring på räcket som frångår vår standard. C-klassat står då för att denna specifika konfiguration inte är testad.