Alu Color Alu Classic Alu Modern Alu Retro Alu Flex ST Breeze ST Flow ST Prime ST Wire ST Wire & ST Breeze
  • Fri frakt
  • Måttanpassat för dig
  • Personlig köpresa
0 kr
inkl. moms & frakt
Du har inte lagt något i kundvagnen, ännu!
Klicka på produkter i menyn för att se vårt utbud
Vi erbjuder:
  • Hög kvalitet
  • Hög tillgänglighet
  • Kort produktionstid
  • Produkter som tillverkas efter dina mått
  • Helt fraktfri leverans

Glasräcke med insynsskydd

Välj ett räcke med frostat glas som skydd mot insyn

Många av våra kunder använder sig av räcken som insynsskydd. Ett glasräcke till altanen eller balkongen skyddar mot insyn utan att stänga ut ljuset. Opalglas (frostat) ger bäst insynsskydd medan man ser lite mer igenom grått glas (tonat).

Välj räcke, fyll i dina mått och välj glas – sen ser du priset direkt!
 

Rostfritt räcke – stilrent insynsskydd

När man säger glasräcke tänker de flesta på rostfria räcken. Vårt rostfria räcke anpassas, precis som våra andra räcken, efter dina mått och din design. På vår sida designar du ditt räcke efter smak och mått, sen levereras det fraktfritt hem till dig.

Vi erbjuder sidomontering, med stolphållare, eller montering ovanpå med stolpfot. Det rostfria räcket kan du designa utan överliggare eller med överliggare i rostfritt stål, ek eller jatoba.

Inspirationsbilder

Aluminiumräcke – det prisvärda insynsskyddet

Vårt aluminiumräcke med fyrkantiga stolpar är i grunden aluminiumgrå och kan kombineras med en överliggare i samma utseende, av ek eller jatoba.

Aluminiumräcket är det räcke med flest valmöjligheter. Du kan välja att få stolpar och övriga detaljer lackade i valfri färg via vårt räcke Alu Color. Så vill du matcha ditt räcke med övriga färger på huset erbjuder vi den möjligheten. Du har även möjligheten att välja olika infästningsmetoder, både utanpå och ovanpå.

Med stolpar av aluminium blir ditt insynsskydd nästintill underhållsfritt.

Inspirationsbilder

Stolpfritt räcke – insynsskydd helt utan stolpar

Vårt stolpfria räcke är det insynsskydd som kanske ger det mest exklusiva intrycket. Utan stolpar ger det ett väldigt luftigt intryck. Som insynsskydd passar det väldigt bra, då det verkligen ger ett luftigt intryck där man väljer att montera det. Det stolpfria räcket kan du få med överliggare i rostfritt stål, en smalare i aluminium, av ek (mest lämpligt för inomhusmontage) och teak (passar bättre utomhus).

Det stolpfria räcket kan monteras på sidan med så kallade fixpoints eller ovanpå med skena. Båda alternativen är väldigt prisvärda och stilrena alternativ.

Inspirationsbilder

Glas & klämfästen – för insynsskydd med befintliga stolpar

Vill ni renovera ert gamla altanräcke eller balkongräcke? Kanske byta ut befintliga ribbor eller klassiska träkryss och återanvända era stolpar? Då rekommenderar vi glas och klämfästen. Vi anpassar glasmåtten efter mellanrummen mellan era befintliga stolpar. Klämfästena finns i flertalet olika utformningar – rostfria, gråa, vita eller svarta.

Inspirationsbilder

Relaterade artiklar

Höjd på insynsskydd

För att uppfylla Boverkets krav och regler bör insynsskydd ha en räckeshöjd på 1100 mm om nivåskillnaden mellan golv till nästa golv är tre meter eller mer.

Är glas ett säkert val?

Räckesbutiken får ibland frågan om det är säkert att montera ett insynsskydd i glas i en miljö där barn vistas. Utifrån boverkets rekommendationer har vi valt att använda oss av lamellglas som har en tjocklek på 8,76 mm. Laminerat glas benämns oftast som säkerhetsglas då det inte bildar farliga skärvor om det krossas såväl som att det sitter kvar på sin plats – vilket minimerar fallrisken. Vi erbjuder även en valmöjlighet för val av glas i tillägg till vårt lamellgals. Kommer räcket att placeras i en offentlig miljö eller där det uppstår repeterade yttre påfrestningar? Om så är fallet så rekommenderar vi vårt härdade laminerade glas. Till vårt stolpfria insynsskydd använder vi oss av ett härdat laminerat glas som är 12,76 mm tjockt.

Montering?

En del är undrande över monteringen. Räckesbutiken eftersträvar så kompletta leveranser som möjligt. Därför skickar vi med allt från minsta lilla skruv till borr. Vid en beställning får ni direkt tillgång till er personliga ordersida. Där finns flertalet monteringsfilmer och tips tillgängliga som berör er beställning. Vid leverans skickar vi även med en unik instruktionsbok för just ert räcke. Ni behöver inga specifika förkunskaper eller verktyg för att bemästra monteringen. Kan ni hantera en skruvdragare så skall det inte vara några problem – annars finns vi alltid här som en hjälpande hand; på telefon, mail eller chatt.