Alu Color Alu Classic
 • Alltid fraktfri leverans!
 • Måttanpassat på riktigt!
Trygg e-handel
0 kr
inkl. moms & frakt
Du har inte lagt något i kundvagnen, ännu!
Klicka på produkter i menyn för att se vårt utbud
Vi erbjuder:
 • Hög kvalitet
 • Hög tillgänglighet
 • Kort produktionstid
 • Produkter som tillverkas efter dina mått
 • Helt fraktfri leverans

Glasräcke inomhus, få pris direkt

Alla våra våra räcken går att montera inomhus och utomhus. Söker du ett glasräcke inomhus? Här hittar ni lite inspiration om ni går i renoveringstankar.

Ett glasräcke inomhus ger optimal utsikt samt skydd samtidigt som det kan framhäva ett rum på ett helt annat sätt – en smalare trapp kan få ett bredare intryck. Våra räcken kan inge ett enhetligt intryck då det sammanför olika rum. Du utformar själv ditt räcke efter tycke och smak. Vi erbjuder flertalet olika glas, olika material och utformning.

Rostfritt räcke – elegant och tidlöst glasräcke inomhus

Rostfria räcken är det första många tänker på när man funderar på glasräcke. Det finns många leverantörer på marknaden, men vi utmärker oss genom att vi anpassar varje sektion efter dina mått och inte tvärtom. På vår sida lägger du in dina mått och designar och beställer det direkt hem.

Vi erbjuder sidomontering, med stolphållare, eller montering ovanpå med stolpfot. Det rostfria räcket kan du designa utan överliggare eller med överliggare i rostfritt stål, ek eller jatoba.

Aluminiumräcke – ett prisvärt glasräcke som är nästintill underhållsfritt

Vårt aluminiumräcke kan ni få i en valfri RAL-färg om ni inte tilltalas av vårt natureloxerade. De fyrkantiga stolparna kan kombineras med en överliggare i samma profil. Önskar ni en överliggare i trä kan vi erbjuda en profilerad träöverliggare i ek eller jatoba. Valmöjligheterna för vårt aluminiumräcke är nästintill gränslösa.

Stolpfritt räcke – glasräcket som öppnar upp rummet

Vårt stolpfria räcke är det mest exklusiva och utan stolpar ger det ett väldigt luftigt intryck. Som inomhusräcke passar det väldigt bra, då det verkligen ger ett luftigt intryck vid trapphålet eller där man väljer att montera det. Det stolpfria räcket kan du få med överliggare i rostfritt stål, en smalare i aluminium, av ek (mest lämpligt för inomhusmontage) och teak (passar bättre utomhus).

Det stolpfria räcket kan monteras på sidan med så kallade fixpoints eller ovanpå med skena. Båda alternativen är väldigt prisvärda och stilrena alternativ.

Glas & klämfästen – ert gamla inomhusräcke blir som nytt

Önskar ni ersätta er spaljé eller träribbor med något som ger rummet en öppnare känsla? Då rekommenderar vi glas och klämfästen. Vi anpassar glasmåtten efter era befintliga stolpar. Klämfästena finns i flertalet olika utformningar – rostfria, gråa, vita eller svarta.

Räckeshöjd

För att uppfylla Boverkets krav och regler bör man ha en räckeshöjd på 1100 mm om nivåskillnaden mellan golv till nästa golv är tre meter eller mer.

Är glas ett säkert val?

Räckesbutiken får ibland frågan om det är säkert att montera ett glasräcke i en miljö där barn vistas. Utifrån boverkets rekommendationer har vi valt att använda oss av lamellglas som har en tjocklek på 8,76 mm. Laminerat glas benämns oftast som säkerhetsglas då det inte bildar farliga skärvor om det krossas såväl som att det sitter kvar på sin plats – vilket minimerar fallrisken. Vi erbjuder även en valmöjlighet för val av glas i tillägg till vårt lamellgals. Kommer räcket att placeras i en offentlig miljö eller där det uppstår repeterade yttre påfrestningar? Om så är fallet så rekommenderar vi vårt härdade laminerade glas. Till vårt stolpfria räcke använder vi oss av ett härdat laminerat glas som är 12,76 mm tjockt.

Montering?

En del är undrande över monteringen. Räckesbutiken eftersträvar så kompletta leveranser som möjligt. Därför skickar vi med allt från minsta lilla skruv till borr. Vid en beställning får ni direkt tillgång till er personliga ordersida. Där finns flertalet monteringsfilmer och tips tillgängliga som berör er beställning. Vid leverans skickar vi även med en unik instruktionsbok för just ert räcke. Ni behöver inga specifika förkunskaper eller verktyg för att bemästra monteringen. Kan ni hantera en skruvdragare så skall det inte vara några problem – annars finns vi alltid här som en hjälpande hand; på telefon, mail eller chatt.

Dina genvägar

Genvägar!

Ordersida

  Offert

   Glöm mig!