Alu Color Alu Classic Alu Modern ST Breeze ST Flow ST Prime ST Wire ST Wire & ST Breeze
  • Alltid fraktfri leverans!
  • Måttanpassat på riktigt!
0 kr
inkl. moms & frakt
Du har inte lagt något i kundvagnen, ännu!
Klicka på produkter i menyn för att se vårt utbud
Vi erbjuder:
  • Hög kvalitet
  • Hög tillgänglighet
  • Kort produktionstid
  • Produkter som tillverkas efter dina mått
  • Helt fraktfri leverans

Frågor och svar

Räckena

Kan jag få den där speciella detaljen eller räcket på det här speciella sättet?

Det sortiment vi visar upp på webbsidan är det sortiment vi säljer. Så snart vi har nya produkter redo för försäljning kommer de finnas på hemsidan för försäljning. Vi har inga färdiga produkter i standardmått. Alla våra räcken är måttbeställda, vi skräddarsyr och tillverkar utifrån dina mått och detaljval.

Var tillverkas räckena?

Räckena tillverkas här hos oss i våra lokaler i Ängelholm. Tillkapning av glas och övriga profiler görs av oss exakt efter dina mått och önskemål. Närheten mellan produktion och kundtjänst är en stor fördel för att just dina produkter ska bli perfekta.

Har ni showroom eller butiker där man kan se räckena?

Räckesbutiken är i första hand ett e-handelsbolag och har i dagsläget inte några fysiska butiker eller showroom. På vårt kontor i Ängelholm har vi ställt upp de flesta av våra produkter som du är varmt välkommen att komma och titta på. Kontakta oss gärna för att bestämma tid för ditt besök så att vi kan hjälpa dig på bästa möjliga sätt.

Kan man få lika breda glas till alla sektioner av räcket?

Vi anpassar oss efter dina mått och inte tvärtom. Eftersom vi på egen hand tillverkar glasen kommer du alltid få sektioner som är symmetriska på varje sida av ditt räcke. Vi behöver inte anpassa oss efter glas som vi har på lager och dela upp ditt räcke i ojämna sektioner.

Har ni räckeslösningar för trappor?

I dagsläget har vi ingen lösning för räcken till trappor, men det är något vi jobbar med och hoppas att kunna presentera inom en snar framtid. Däremot har vi ledstänger för väggmontering som kan användas såväl inomhus som utomhus.

Kan jag få olika höjd på olika sidor av räcket?

I regel så är olika höjd på olika sidor av räcket något som går utanför vårt system. Vi hjälper till i den mån vi kan, men då det kräver en del extra arbete kan det tillkomma en extra kostnad. Kontakta gärna vår kundtjänst så hjälper de dig att komma vidare.

Vad är ett säkerhetsglas?

Till våra glasräcken levererar vi alltid säkert 8,76mm laminerat glas med slipade och polerade kanter. Laminerat glas innebär att två glasskivor limmats ihop med en plastfilm mellan. Om ett av glasen skulle gå sönder hänger därför fortfarande glasskivan ihop som en del. Man kan välja mellan klart glas, opal (frostat) och ett gråtonat glas. Vi erbjuder även ett härdat och laminerat glas för miljöer där glaset kommer utsättas för repeterade yttre påfrestningar.

Vilket räcke är lämpligt att använda utomhus/inomhus?

Våra produkter går att använda både inomhus och utomhus. Vårt aluminiumräcke har samma ytbehandling som man har på masten på en segelbåt, så det står emot det mesta. Våra övriga räcken anpassas efter ditt val om det ska stå inomhus eller utomhus. Utöver det är det bara tycker och smak som avgör, vad du tycker är snyggast och passar bäst in hemma hos dig.

Montering

Är räckena svåra att montera?

Kan man hantera en skruvdragare (vi rekommenderar att använda en skruvdragare även om det är möjligt att skruva för hand) och ett vattenpass ska det inte vara svårt. Skulle frågor dyka upp kan du kontakta oss för hjälp.

Vilka verktyg behöver jag?

Ett vattenpass krävs och en skruvdragare är bra att ha. Även en gummiklubba kan komma till användning. Alla tillbehör såsom skruv, bits och borr skickar vi med, så det behöver du inte tänka på.

Hur monterar jag mitt räcke?

I din order medföljer monteringstips i en bok speciellt anpassad till den produkt du köpt. Dessutom får du tillgång till filmer som visar de olika momenten under montering. I boken hittar du även en måttmall och en ritning av var dina stolpar ska placeras i förhållande till varandra enligt de mått som du angav vid din beställning. Boken fungerar även som följesedel där alla detaljer i din beställning är listade.

Var hittar jag mina monteringsfilmer?

Du hittar monteringsfilmerna på din ordersida, som du kommer till genom att klicka på länken i orderbekräftelsen som du får via email. Genom att klicka på ditt räcke kommer du vidare till de olika detaljerna, och under varje detalj finns en film som visar hur du utför varje moment.

Hur fäster jag mitt räcke?

I din order medföljer skruv till infästning i trä eller betong beroende på produkt och vilket underlag du klickat i vid beställning. För infästning i andra material rekommenderar vi att du tar kontakt med en järnhandlare för att få hjälp med rätt skruv och tillbehör.

Beställning

Hur ska jag ta måtten och hur mycket ska jag dra av på sidorna?

Vi vill göra det så enkelt som möjligt för dig som kund. Du behöver endast ange ytterkantsmåtten, och det är viktigt att måtten är från kant till kant. Du ska alltså inte dra av något utan det gör vårt verktyg automatiskt. Är du osäker på hur måtten blir och var eventuella stolpar eller fixpoints ska sättas, så hittar du måttmallar med stolparnas och fixpointsens placering på produktsidorna som du når via menyn längst upp.

Till varje räckestyp finns också en måttmall som man kan titta på för att se hur vi tänker oss räckesplacering. Måttmallen hittas på respektive produktsida under teknisk information. Har du några speciella önskemål eller känner dig osäker, kontakta vår kundtjänst.

Kan jag ändra något i min beställning?

Det är viktigt att du kontrollerar mått och specifikationer noga i din beställning. I vissa fall kan vi ordna med ändringar, men det beror på hur tidigt vi får besked och vilka ändringar det handlar om. Vi ber dig dock ta kontakt med oss snarast möjligt om du vill göra förändringar.

Hur gör jag för att avbeställa?

Fram tills dess att vi påbörjat tillverkningen av ditt räcke är det inga problem att göra en avbeställning. Kontakta oss för att få veta mer.

Köp & Leverans

När skickas min order?

Din order skickas från oss så snart den är tillverkad. I din orderbekräftelse, och på respektive produktsida, hittar du information om hur många dagar produktionen är beräknad till. Så snart din order är färdig får du ett fraktmail med spårningsinformation.

Vad kostar frakten?

Det pris du ser vid beställning är det pris du betalar för räcket, ingen fraktkostnad eller andra dolda avgifter tillkommer.

Till vilka länder levererar ni?

Räckesbutiken levererar i dagsläget till Sverige, Norge, Danmark, Finland, Tyskland, Österrike, Schweiz och Frankrike. Gör din beställning på respektive lands hemsida.

Måste jag vara hemma när beställningen anländer?

Någon måste vara på plats för att ta emot leveransen och skriva under. Innan man undertecknar är det viktigt att kontrollera att materialet inte har några skador, se köpvillkoren för mer information.

Kan man beställa nu och få leverans senare?

Ja, du kan lägga din beställning nu och meddela oss önskad leveransvecka vid ett senare tillfälle när det passar dig.