Alu Color Alu Classic
 • Alltid fraktfri leverans!
 • Måttanpassat på riktigt!
Trygg e-handel
0 kr
inkl. moms & frakt
Du har inte lagt något i kundvagnen, ännu!
Klicka på produkter i menyn för att se vårt utbud
Vi erbjuder:
 • Hög kvalitet
 • Hög tillgänglighet
 • Kort produktionstid
 • Produkter som tillverkas efter dina mått
 • Helt fraktfri leverans

Frågor och svar

Räckena

Kan jag få den där speciella detaljen eller räcket på detta speciella sättet?

Det sortiment vi visar upp på webbsidan är det sortiment vi säljer. Så snart vi har nya lösningar eller ett utökat sortiment redo för försäljning kommer detta att visas och vara möjligt att beställa via webbsidan.

Var tillverkas räckena?

Räckena tillverkas här hos oss i våra lokaler i Ängelholm. Tillkapning av glas och övriga profiler görs av oss exakt efter dina mått och övriga önskemål. Närheten mellan produktion och kundtjänst är en stor fördel för att just dina produkter ska bli perfekta.

Kan man få lika stora glas till respektive sida av sitt räcke?

Det får du alltid hos oss. Eftersom vi på egen hand anpassar glasen efter dina mått kommer du alltid få sektioner som är symmetriska på varje sida av ditt räcke. Vi behöver inte anpassa oss efter glas som vi har på lager och dela upp ditt räcke i ojämna sektioner. Vi anpassar oss efter dina mått och inte tvärtom.

Har ni räckeslösningar för trappor?

I dagsläget har vi ingen lösning på räcken till trappor, men det är något vi jobbar med och hoppas att kunna presentera inom en snar framtid.

Kan jag få olika höjd på olika sidor av räcket?

I det fallet blir vi tvungna att räkna lite extra på det, då det är något som går utanför våra system. Vi hjälper gärna till för en liten extra kostnad då det innebär en del extra arbete.

Vad är ett säkerhetsglas?

Till våra glasräcken levererar vi alltid säkert 8,76mm laminerat glas med slipade och polerade kanter. Laminerat glas innebär att två glasskivor limmats ihop med en plastfilm mellan. Om ett av glasen skulle gå sönder hänger därför fortfarande glasskivan ihop som en del. Man kan välja mellan klart glas, opal (frostat) och ett gråtonat glas. Vi erbjuder även ett härdat och laminerat glas för miljöer där glaset kommer utsättas för repeterade yttre påfrestningar.

Vilket räcke är lämpligt att använda utomhus/inomhus?

Våra produkter går att använda både inomhus och utomhus. Vårt aluminiumräcke har samma ytbehandling som man har på masten på en segelbåt, så det står emot det mesta. Våra övriga räcken anpassas efter ditt val om det ska stå inomhus eller utomhus. Utöver det är det bara Er smak som avgör, vilket ni tycker är snyggast och passar bäst in hemma hos er.

Montering

Är räckena svåra att montera?

Kan man hantera en skruvdragare (vi rekommenderar att använda en skruvdragare även om det är möjligt att skruva för hand) och ett vattenpass ska det inte vara svårt. Skulle frågor dyka upp kan Ni kontakta oss för hjälp.

Vilka verktyg behöver jag?

Ett vattenpass krävs. En skruvdragare är bra att ha. Även en gummiklubba, kan komma till användning, men det går att lösa på andra sätt också.

Hur monterar jag mitt räcke?

I din order medföljer både monteringsanvsingar i en bok speciellt anpassad till din beställning. Dessutom får du unik tillgång till filmer som visar de olika momenten under din montering. I boken hittar du även en måttmall och en ritning av var dina stolpar ska placeras i förhållande till varandra enligt de mått som du angav vid din beställning.

Boken fungerar även som följesedel där alla detaljer i din beställning är listade.

Var hittar jag mina monteringsfilmer?

Du hittar dina monteringsfilmer på din ordersida, som du kommer till genom att klicka på länken i din orderbekräftelse som du får via mail.
Genom att klicka på ditt räcke kommer du vidare till de olika detaljerna, under varje detalj finns en film som visar hur du utför varje moment.

Hur fäster jag mitt räcke?

I din order medföljer skruv till infästning i trä. Vid infästning i andra material såsom betong rekommenderar vi att Ni tar kontakt med er lokala järnhandlare för att få hjälp med rätt skruv och tillbehör.

Beställning

Hur ska jag ta måtten och hur mycket ska jag dra av på sidorna?

Det är viktigt att måtten är kant till kant. Ni ska alltså inte dra av något utan det sker med automatik vid våra uträkningar. Är ni osäkra på hur måtten blir och var eventuella stolpar eller fixpoints ska sättas så hittar ni måttmallar med stolparnas och fixpointsens placering på produktsidorna.

Kan jag ändra något i min beställning?

Det är viktigt att Ni noga kontrollerar mått och specifikationer i Er beställning. I vissa fall kan vi ordna med ändringar, men det beror på hur tidigt vi får besked och vilka ändringar det handlar om. Vi ber Er dock ta kontakt med oss snarast möjligt om Ni vill göra förändringar.

Hur gör jag för att avbeställa?

Fram tills dess vi påbörjat tillverkningen av ditt räcke är det inga problem att göra en avbeställning. Kontakta oss för att få veta mer.

Köp & Leverans

När skickas min order?

Din order skickas från oss så snart den är tillverkad. På respektive produkts sida hittar du information om hur många dagar produktionen är beräknad till.

Vad kostar frakten?

Det pris du ser vid beställning är det pris du betalar för räcket, ingen fraktavgift tillkommer. Inga dolda avgifter.

Måste jag vara hemma när beställningen anländer?

Någon måste vara på plats för att ta emot leveransen och skriva under. Innan man undertecknar är det viktigt att kontrollera att materialet inte har några skador, se köpvillkoren för mer information.

Dina genvägar

Genvägar!

Ordersida

  Offert

   Glöm mig!