Alu Color Alu Classic Alu Modern ST Breeze ST Flow ST Prime ST Wire ST Wire & ST Breeze
  • Alltid fraktfri leverans!
  • Måttanpassat på riktigt!
Trygg e-handel
0 kr
inkl. moms & frakt
Du har inte lagt något i kundvagnen, ännu!
Klicka på produkter i menyn för att se vårt utbud
Vi erbjuder:
  • Hög kvalitet
  • Hög tillgänglighet
  • Kort produktionstid
  • Produkter som tillverkas efter dina mått
  • Helt fraktfri leverans
SE-3 SE-5 SE-10 CE

Ledstång

Ledstång i Rostfritt


Ledstång i Ek


Ledstång i Jatoba


Många valmöjligheter

Ledstänger i rostfritt, ek och jatoba

Med en ledstång i trä eller rostfritt ger du din trappa en helt ny look och känsla. Våra ledstänger är enkla att montera och levereras kompletta med alla tillbehör som krävs.

Material för din ledstång

Vi erbjuder runda ledstänger i ek eller jatoba i dimension 43 mm, samt rostfritt (både för inomhus- och utomhusbruk) i dimension 42,4 mm.

Ledstänger i ek kan man beställa i hela längder upp till 2,8 meter, för ledstänger i jatoba upp till 3 meter och vårt rostfria alternativ har en maxlängd på 4,4 meter. Längder däröver levereras i två eller flera delar där vi förberett så att man på egen hand enkelt kan skarva ihop delarna. Vi levererar inte våra ledstänger i övermått, utan den längd man anger vid beställning är den längd ledstången kommer att få.

Olika konsolalternativ ger dina ledstänger en unik touch

Till varje ledstång kan man välja på olika rostfria konsoller. I vårt design & beräkningsverktyg ser man direkt den konsol man väljer tillsammans med vald ledstång.

Konsol till ledstång Hållare till ledstång Justerbar konsol till ledstänger Fyrkantig justerbar hållare till ledstänger

Början och avslut

I vårt designverktyg väljer du själv hur ledstången ska börja och avslutas. De rostfria ledstängerna avslutas med platt ändlock, runt ändlock eller med en 90 graders ändböj. Träalternativen erbjuder vi med naturligt avslut (tillslipad kant), med rostfri ändknopp eller med rostfri ändböj.

Enkel montering

Till din ledstång ingår även filmade monteringsanvisningar. Filmerna är speciellt utformade för din order och visar de moment du går igenom under din montering.

Komplett leverans

Allt du behöver för din montering ingår. Det ingår alltså både skruvar och borr för att fästa ledstången i konsolen samt infästningsskruvar till väggen.

Fraktfritt

Oavsett produkt eller storlek på din beställning levererar vi alltid hem till dörren utan extra kostnad.

Kunderna berättar

Helena: ”Jag skulle definitivt kunna rekommendera Räckesbutiken.”

Hållfast

Inspiration

Bilder från våra kunder i olika miljöer och med olika designval.

Teknisk information

Teknisk detaljinformation

Rostfri ledstång

Rostfria rör med en diameter på 42 mm. Levereras i hela längder upp till 4,4 meter. Vid längre mått levereras ledstång i fler bitar som sammanfogas med en stilren rörförbindare. Om din rostfria ledstång ska monteras inomhus används en rostfri variant som går under beteckningen AISI 304. Om det däremot är utomhus använder vi istället AISI 316, ett syrafast rostfritt stål.

Ledstång i ek

Rund ledstång i obehandlad ljus ek. Levereras i hela längder upp till 2,8 meter. Vid beställning av längre ledstänger förbereds delarna för att skarvas ihop och givetvis medföljer allt som krävs för detta. Ø 43 mm.

Ledstång i jatoba

Rund ledstång i obehandlad jatoba, ett hårt trä med egenskaper och utseende likt teak. Levereras i hela längder upp till 3 meter. Vid beställning av längre ledstänger förbereds delarna för att skarvas ihop och givetvis medföljer allt som krävs för detta. Ø 43 mm

Början och avslut på ledstången

Vi erbjuder tre olika avslut till respektive ledstång. Platt avslut, rund ändknopp eller rostfri ändböj.

Rostfri rund konsol, mjuk sväng

Monteras med tre synliga skruvar. Rostfri AISI 304 för inomhus, AISI 316 för utomhus. Mått från vägg till centrum av ledstång 75 mm.

Rostfri rund konsol, skarp sväng

Monteras med ett M8 skruvstift som inte är synligt. Rostfri AISI 304 för inomhus, AISI 316 för utomhus. Mått från vägg till centrum av ledstång 73 mm.

Rostfri rund konsol, rak montering

Monteras med ett M8 skruvstift som inte är synligt. Rostfri AISI 304 för inomhus, AISI 316 för utomhus. Mått från vägg till centrum av ledstång 75 mm

Rostfri fyrkantig konsol, rak montering

Monteras med ett M8 skruvstift som inte är synligt. Endast för montering inomhus. Mått från vägg till centrum av ledstång 89 mm

Stolpe

Stolpe i rostfritt stål, rund med en diameter på 42 mm och med fot för ovanpåmontering. Totalhöjden på stolpe och ledstång kan justeras mellan 855-935 mm. AISI 304 för inomhus och AISI 316 för utomhusbruk.

Millimeteranpassat

När du anger dina mått vill vi att du gör det på millimetern. Vi levererar inte ledstänger i övermått. Den längd du anger är den längd du kommer att få.

Skruv för träinfästning

För infästning i övriga material som betong, sten eller stål skiljer sig behoven så pass mycket att vi rekommenderar att man tar kontakt med sin lokala järnhandlare för att försäkra sig att det blir helt rätt.

Monteringsfilmer och anvisningar

Filmerna visar olika moment som stöd under din montering. För varje order anpassas våra monteringstips och filmer. Du får inga allmänna beskrivningar, de är direkt anpassade efter just din order.

Allt medföljer din order

I din order från oss medföljer allt du behöver för din montering. Förutom ledstång och konsoler ingår även alla skruv, borr och bits samt eventuella specialverktyg. Har du en skruvdragare, tumstock och ett vattenpass behövs egentligen inget övrigt.

Rostfria detaljer

Då rostfritt stål trots namnet inte är resistent mot korrosion så behöver alla rostfria detaljer underhållas och rengöras mellan 1-3 gånger per år. Om ledstången är monterad i en havsnära miljö kan rengöring och behandling behöva genomföras oftare. Rengör ytorna med ljummet vatten och milt rengöringsmedel tillsammans med en mjuk trasa.

Träledstång

Ska ledstången monteras utomhus rekommenderar vi att rengöra och sedan slipa den med finkornigt sandpapper. Behandla ledstången med impregnerande produkt som träolja eller liknande för de förhållanden som råder. Vid montering inomhus krävs endast rengöring och lätt slipning. Behandling med träolja eller liknande kan man göra om man så önskar.

Instruktionsfilmer

Nedan ser du klipp från några av våra monteringsfilmer. När du gjort din beställning får du länkar till filmer som visar hur du sätter upp ledstången med de detaljer just du valt. Du hittar även våra vanligaste filmer här