Alu Color Alu Classic Alu Modern ST Breeze ST Flow ST Prime ST Wire ST Wire & ST Breeze
 • Alltid fraktfri leverans!
 • Måttanpassat på riktigt!
0 kr
inkl. moms & frakt
Du har inte lagt något i kundvagnen, ännu!
Klicka på produkter i menyn för att se vårt utbud
Vi erbjuder:
 • Hög kvalitet
 • Hög tillgänglighet
 • Kort produktionstid
 • Produkter som tillverkas efter dina mått
 • Helt fraktfri leverans
SE-3 SE-5 SE-10 CE

Ledstång

Många valmöjligheter

Ledstång för alla stilar

Bor du i ett modernt inrett hem? Har du kvar det rustika från förr? Har du rent av en helt unik inredningsstil? Att inreda sitt hem är personligt och smaken skiljer sig från dörr till dörr. Därför har vi utvecklat ledstänger i olika material, färger och med många valmöjligheter så att du ska kunna skapa och beställa en ledstång som passar i just ditt hem.

Våra ledstänger är enkla att montera och levereras komplett med alla tillbehör som behövs.

Ledstänger i olika material

Vi erbjuder runda ledstänger i vit- & svartlackad aluminium, rostfritt stål samt i träslagen ek, jatoba och ask.

Beroende på vilken ledstång som faller dig i smaken kan de beställas i hela längder från 2,8 – 4,4 meter. Längder däröver levereras i två eller flera delar och är förberedda så att man enkelt, på egen hand, kan skarva ihop delarna. Allt du behöver för din montering ingår i din beställning.

Mer teknisk information hittar du här!

Många olika valmöjligheter

Det finns många möjligheter att påverka hur din ledstång ska se ut så att den passar in i din miljö. Bland annat har du möjlighet att:

 • Välja ledstång i materialen vit- & svartlackad aluminium, rostfritt eller träslagen ek, jatoba och ask
 • Välja mellan fem olika rostfria konsoler för att fästa din ledstång
 • Välja hur avslut och början på din ledstång ska se ut
 • Beroende på val av material kan ledstången beställas borstad, lackad, strukturlackad eller obehandlad

Alla valmöjligheter bestämmer du på egen hand när du designar din ledstång i vårt designverktyg.

Konsolalternativ

Konsol till ledstång Hållare till ledstång Justerbar konsol till ledstänger Fyrkantig justerbar hållare till ledstänger

Ledstänger utomhus

Om du ska köpa en ledstång till en miljö utomhus så rekommenderar vi rostfritt stål, lackad aluminium eller obehandlad jatoba då dessa är material som klarar påfrestningar såsom temperaturväxlingar och regn bättre. Självklart finns möjlighet att beställa och använda andra material men det kräver mer – och rätt – behandling.

Därför ska du köpa ledstänger hos Räckesbutiken

Vi värnar om att anpassa våra produkter efter era önskemål, erbjuder fri frakt och värderar kvalitet högt. Dessutom ingår allt du behöver till monteringen. Med hjälp av våra monteringsfilmer, som visar hur du går till väga för att installera din ledstång, blir det enkelt att på egen hand slutaföra montaget.

Men det allra viktigaste: Vi finns här för att hjälpa dig; före, under och efter ditt köp – via chat, mail och telefon.

Kunderna berättar

Helena: ”Jag skulle definitivt kunna rekommendera Räckesbutiken.”

Hållfast

Inspiration

Bilder från våra kunder i olika miljöer och med olika designval.

Teknisk information

Teknisk detaljinformation

Rostfri ledstång

Rostfria rör med en diameter på 42 mm. Levereras i hela längder upp till 4,4 meter. Vid längre mått levereras ledstång i fler bitar som sammanfogas med en stilren rörförbindare. Om din rostfria ledstång ska monteras inomhus används en rostfri variant som går under beteckningen AISI 304. Om det däremot är utomhus använder vi istället AISI 316, ett syrafast rostfritt stål.

Ledstång i lackad aluminium

Rund ledstång av aluminium, Ø42 mm, lackad. Levereras i hela längder upp till 4,4 meter. Vid beställning av längre ledstänger skarvas delarna ihop och givetvis medföljer allt som krävs för detta.

Ledstång i ask

Rund ledstång i ask som levereras antingen obehandlad eller klarlackad i glansgrad 10. Levereras i hela längder upp till 3 meter. Vid beställning av längre ledstänger förbereds delarna för att skarvas ihop och givetvis medföljer allt som krävs för detta. Ø 43 mm.

Ledstång i ek

Rund ledstång i ek som levereras antingen obehandlad eller klarlackad i glansgrad 10. Levereras i hela längder upp till 2,8 meter. Vid beställning av längre ledstänger förbereds delarna för att skarvas ihop och givetvis medföljer allt som krävs för detta. Ø 43 mm.

Ledstång i jatoba

Rund ledstång i jatoba, ett hårt trä med egenskaper och utseende likt teak som levereras antingen obehandlad eller klarlackad i glansgrad 10. Levereras i hela längder upp till 3 meter. Vid beställning av längre ledstänger förbereds delarna för att skarvas ihop och givetvis medföljer allt som krävs för detta. Ø 43 mm.

Svart och vit ledstång i trä

Svart- eller vitackad träledstång i glansgrad 10. Levereras i hela längder upp till 3 meter. Vid beställning av längre ledstänger förbereds delarna för att skarvas ihop och givetvis medföljer allt som krävs för detta. Våra lackade träledstänger är inte anpassade för utomhusbruk. Ø 43 mm.

Början och avslut på ledstången

Vi erbjuder tre olika avslut till våra ledstänger. Till ledstänger i rostfritt stål och lackad aluminium finns det platt ändknopp, rund ändknopp eller 90 grader ändböj, alla i rostfritt stål. Till ledstänger i trä kan man välja mellan naturligt avslut utan ändknopp, en plan ändknopp eller 90 grader ändböj i rostfritt stål.

Rostfri rund konsol, mjuk sväng

Monteras med tre synliga skruvar. Rostfri AISI 304 för inomhus, AISI 316 för utomhus. Mått från vägg till centrum av ledstång 75 mm.

Rostfri rund konsol, skarp sväng

Monteras med ett M8 skruvstift som inte är synligt. Rostfri AISI 304 för inomhus, AISI 316 för utomhus. Mått från vägg till centrum av ledstång 73 mm.

Rostfri rund konsol, rak montering

Monteras med ett M8 skruvstift som inte är synligt. Rostfri AISI 304 för inomhus, AISI 316 för utomhus. Mått från vägg till centrum av ledstång 75 mm

Rostfri fyrkantig konsol, rak montering

Monteras med ett M8 skruvstift som inte är synligt. Endast för montering inomhus. Mått från vägg till centrum av ledstång 89 mm

Stolpe

Stolpe i rostfritt stål, rund med en diameter på 42 mm och med fot för ovanpåmontering. Totalhöjden på stolpe och ledstång kan justeras mellan 855-935 mm. AISI 304 för inomhus och AISI 316 för utomhusbruk.

Millimeteranpassat

När du anger dina mått vill vi att du gör det på millimetern. Vi levererar inte ledstänger i övermått. Den längd du anger är den längd du kommer att få.

Skruv för träinfästning

För infästning i övriga material som betong, sten eller stål skiljer sig behoven så pass mycket att vi rekommenderar att man tar kontakt med sin lokala järnhandlare för att försäkra sig att det blir helt rätt.

Monteringsfilmer och anvisningar

Filmerna visar olika moment som stöd under din montering. För varje order anpassas våra monteringstips och filmer. Du får inga allmänna beskrivningar, de är direkt anpassade efter just din order.

Allt medföljer din order

I din order från oss medföljer allt du behöver för din montering. Förutom ledstång och konsoler ingår även alla skruv, borr och bits samt eventuella specialverktyg. Har du en skruvdragare, tumstock och ett vattenpass behövs egentligen inget övrigt.

Rostfria detaljer

Då rostfritt stål trots namnet inte är resistent mot korrosion så behöver alla rostfria detaljer underhållas och rengöras mellan 1-3 gånger per år. Om ledstången är monterad i en havsnära miljö kan rengöring och behandling behöva genomföras oftare. Rengör ytorna med ljummet vatten och milt rengöringsmedel tillsammans med en mjuk trasa.

Träledstång

Ska ledstången monteras utomhus rekommenderar vi att rengöra och sedan slipa den med finkornigt sandpapper. Behandla ledstången med impregnerande produkt som träolja eller liknande för de förhållanden som råder. Vid montering inomhus krävs endast rengöring och lätt slipning. Behandling med träolja eller liknande kan man göra om man så önskar.

Instruktionsfilmer

Nedan ser du klipp från några av våra monteringsfilmer. När du gjort din beställning får du länkar till filmer som visar hur du sätter upp ledstången med de detaljer just du valt. Du hittar även våra vanligaste filmer här