Alu Color Alu Classic Alu Modern Alu Retro ST Breeze ST Flow ST Prime ST Wire ST Wire & ST Breeze
 • Alltid fraktfri leverans!
 • Måttanpassat på riktigt!
0 kr
inkl. moms & frakt
Du har inte lagt något i kundvagnen, ännu!
Klicka på produkter i menyn för att se vårt utbud
Vi erbjuder:
 • Hög kvalitet
 • Hög tillgänglighet
 • Kort produktionstid
 • Produkter som tillverkas efter dina mått
 • Helt fraktfri leverans

2019 års finaste räcken från Räckesbutiken

11 februari, 2020

Att få se våra räcken monterade på plats i våra kunders miljöer är en av våra största belöningar. Vi hoppas att även du kan inspireras av våra utvalda favoriter från 2019.

Stolpfritt räcke med träöverliggare inomhus
Stolpfritt räcke med träöverliggare

Stolpfritt räcke inomhus med överliggare i ek. Kan det bli drömmigare?

Aluminiumräcke i glas
Aluminiumräcke i glas vid sjön

Säkert + snyggt = sant!

Aluminiumräcke i glas utan överliggare
Aluminiumräcke i glas utan överliggare

Vi finner inga ord. Aluminiumräcket ramar in denna fantastiska miljö på ett utmärkt sätt.

Glas- & klämfästen
Glas- & klämfästen

Har ni redan stolpar? Då är glas- & klämfästen helt rätt för dig.

Rostfritt räcke
Rostfritt räcke

Det rostfria räcket gör sig i alla miljöer, tycker vi.

Alu Modern
Alu Modern i fin miljö

Vårt nya räcke Alu Modern i en magisk miljö.

Aluminiumräcke i glas
Aluminiumräcke med lägre glas

Vitt aluminiumräcke med överliggare och lägre glas.

Vajerräcke
Vajerräcke i snöig miljö

Vi släppte vårt vajerräcke april 2019 och kunde aldrig drömma om att det skulle bli såhär fint.

Är du intresserad av vilket räcke som skulle passa i din inne- eller utemiljö? Kika på alla våra räcken och ledstänger här. I vårt designverktyg kan du designa ditt räcke efter dina mått och önskemål. Vi tar dig igenom en rad designval av utseende, färg och material. Du ser priset direkt och allt ingår – även frakten!


God Jul & Gott Nytt År – en tillbakablick på året som gått!

23 december, 2019

2019 har varit ett fantastiskt år för oss på Räckesbutiken! Här är en kort tillbakablick på vad som hänt i vår lilla värld:

 • I februari lanserade vi ett nytt räcke – Alu Modern. Ett stilrent glasräcke med aluminiumstolpar för både inom- och utomhusbruk.
 • Vi blev under mars månad förvärvade av det familjeägda investmentbolaget Beijerinvest. Ett starkt betyg på att vi är på rätt väg och vi fortsätter nu vår tillväxtresa tillsammans!
 • Tävlingen #vinnditträcke kickades igång i april och avslutas 31/12 (fortfarande några dagar kvar att skicka in ditt bidrag alltså!).
 • I april var det även dags för nästa produktsläpp! Både ett vajerräcke och en ny variant av vårt rostfria räcke – nu med liggande stänger.
 • I juni började vi använda en ny skena till vårt stolpfria glasräcke som gör räcket enklare att montera och få glasen raka.
 • Vindskydd i glas lanserades i juli. Vindskyddet beställs som ett tillägg till det rostfria glasräcket eller aluminiumräcket Alu Classic, och kan fås i höjderna 160 cm och 180 cm.
 • I augusti expanderade vi med en webbshop för den schweiziska marknaden vilket underlättar enormt för våra kunder i Schweiz, som tidigare fick stå ut med en del importkrångel eftersom de inte är EU-medlemmar.
 • Vi flyttade in i våra nya lokaler i oktober. Nytt och fräscht på kontoret, och en produktionsdel som ger tillverkningskapaciteten en rejäl boost! Vi är med andra ord väl rustade för framtiden.

 • I oktober fick vårt stolpfria räcke ytterligare en monteringsmetod: golvfästen. Varje glas fästs i två golvfästen i aluminium – antingen utanpå eller ovanpå underlaget. Sedan tidigare kan man välja att montera räcket med fixpoints (punktfästen) eller aluminiumskena.
 • I november lanserade vi ännu en ny produkt – fransk balkong i glas. Det finns två alternativa sätt att fästa räcket i väggen, antingen med fixpoints eller aluminiumstolpar.
 • Vi uppdaterade vårt populära designverktyg i november, så att det nu är ännu smidigare att bygga och beställa räcken. Särskilt på mobilen blev det ett rejält lyft!

Nu sätter vi snart punkt för ett fint år, och ser med glädje fram emot nästa!

Räckesbutikens jultomte

Öppettider under jul & nyår

Vår webbshop är såklart öppen dygnet runt alla dagar om året, men vill du ha personlig hjälp är det 23 och 30 december som gäller. Kundservice är tillbaka i full styrka igen den 2 januari 2020.

Vi på Räckesbutiken vill tacka alla kunder och leverantörer och önskar er alla en fröjdefull jul och ett underbart nytt år.


Prova Räckesbutikens smidiga designverktyg!

13 december, 2019

Oavsett om du precis har börjat leta efter ett räcke, eller om du i princip är redo att beställa, tycker vi du ska prova vårt designverktyg (klicka på den gröna knappen vid produkten du är nyfiken på)! Det är superenkelt att använda och visar dig direkt inte bara hur räcket kommer se ut, utan även exakt vad det kommer kosta, och hur lång tid det tar att tillverka.

Skärmdump av konfiguratorn

 

I filmen nedan ser du steg för steg hur du går tillväga, och vilka valmöjligheter som finns. Det skiljer sig såklart lite åt beroende på vilken produkt du väljer, men grunden är densamma.

 

Har du besökt oss förut, kanske du kommer märka att vi har gjort en del förändringar på sistone – allt för att verktyget ska vara så enkelt som möjligt att använda, oavsett om du sitter vid datorn/surfplattan hemma eller med mobilen på bussen. Exempel på förbättringar:

 • Tydligare menyval
 • Bättre 3D-bild av räcket
 • Optimerat för mobilanvändare
 • Möjlighet att skapa ett nytt räcke med samma mått man redan fyllt i
 • Lättillgängliga hjälptexter

Samtidigt har vi behållit funktioner som vi vet uppskattas av våra kunder:

 • Att priset och produktionstiden uppdateras efter varje val och ändring som görs
 • Möjlighet att spara ett räcke och fortsätta designa/beställa vid ett senare tillfälle (även på en annan enhet)
 • Möjlighet att få en offert skickad till sin e-postadress

Prova själv! Här är några exempel på saker du kan ändra* för att se hur räcket ser ut och vad det kommer kosta:

 • Klart, frostat eller gråtonat glas
 • Liggande eller stående rostfria stänger, eller vajer
 • Rundade eller fyrkantiga klämfästen
 • Överliggare i trä eller rostfritt… eller utan
 • Färg på stolparna
 • Montering ovanpå eller utanpå underlaget
 • Höjd på räcket
 • Infästning i vägg

*Olika produkter har olika valmöjligheter.

Om det dyker upp några frågor eller funderingar längs vägen, är det bara att kontakta vår Kundservice!


Ny produkt: Fransk balkong i glas

18 november, 2019

Vi på Räckesbutiken lanserade nyligen en fransk balkong i glas! Varför glas, kanske du tänker? Jo, för med ett glasräcke får du ostörd utsikt och maximalt ljusinsläpp. Det är dessutom stilrent, säkert och vi tillverkar det efter dina mått och önskemål.

Produktbild för Fransk balkong

Du kan välja mellan två olika sätt att fästa räcket i väggen. Antingen monterar du det med så kallade fixpoints vilket är runda punktfästen i rostfritt stål som fästs genom färdiga hål i glaset. Alternativet till det är aluminiumstolpar, en på varje sida om glaset, där du har möjlighet att välja färgerna natur (aluminium), vit, svart eller grå med struktur. Även här har glaset förborrade hål för att det ska bli så säkert som möjligt.

Just säkerheten är A och O för oss och därför använder vi ett starkt, tåligt glas som är härdat och laminerat.

Oavsett om du ska bygga en ny fransk balkong eller renovera en befintlig, tycker vi såklart att den ska ha ett glasräcke! Gå till vårt designverktyg, fyll i dina mått, välj infästningsalternativ och andra detaljer – sen kan du välja om du vill beställa din franska balkong direkt, spara det till senare, eller få en offert skickad via email!

Fransk balkong på lägenhetshus


Räckesbutiken har ny adress

31 oktober, 2019

Vi på Räckesbutiken har flyttat och befinner oss numer på adressen Åkerslundsgatan 10, 262 73 Ängelholm.

De första spadtagen till nya Räckesbutiken-kontoret

Förra hösten togs de första spadtagen till vad som idag är vår nya anläggning för kontor och produktion. De nya lokalerna är både större och bättre anpassade till vår verksamhet, vilket ger oss rätt förutsättningar att möta de utmaningar och möjligheter vi står inför som ett växande företag. Vi har också investerat i nya, mer effektiva maskiner som gör att vi kan möta den ökade efterfrågan på våra produkter.

I början av oktober hjälptes vi alla åt att flytta kontoret, och nu jobbar vi för fullt på att även få produktionen på plats i nya lokalen.

Räckesbutiken nya lokaler

“Ett stapplande steg för mig, men ett enormt steg för Räckesbutiken!” som vår operativa chef så träffande uttryckte det när han snubblade in genom entrén första dagen!


Det här händer efter en beställning på Räckesbutiken.se

24 september, 2019

När man köpt ett räcke eller en ledstång hos oss kan det ibland dyka upp en del frågor kring beställningen. I det här blogginlägget tänkte vi reda ut hur stegen efter beställning ser ut och vart du som kund hittar den informationen du behöver!

Orderbekräftelse

När du har gjort din beställning på vår hemsida, via en offert eller med hjälp av vår kundtjänst så får du ett mejl med en orderbekräftelse. I orderbekräftelsen hittar du information om din order så som produktinformation, kunduppgifter och leveransuppgifter.

Räckesbutiken orderbekräftelse

Din personliga ordersida

För att hitta ytterligare information om din order så kan du i orderbekräftelsen klicka på den orangea rutan där det står ”din personliga ordersida”. På din ordersida kan du bland annat se ordernummer och status på din order. Är den till exempel kvar på beställning, under granskning, i produktion eller klar för leverans. Om en order är under granskning så innebär det att vår kundtjänst gör en manuell koll av beställningen innan den går till produktion (har du t.ex. fyllt i helt knasiga mått ringer kundtjänst upp och frågar vad du håller på med 😉 ) Du kan också se datum när den beräknas vara färdigproducerad. Är ordern under granskning så finns det fortfarande chans att göra ändringar.

Läs gärna igenom din order så att uppgifter så som mått på ditt räcke/ ledstång (ska anges i mm), leveransadress och kontaktuppgifter stämmer. Du kan också se info om din betalning och om du till exempel har någon restsumma kvar att betala.

Ordersida räckesbutiken

Exempel på en ordersida

På ordersidan hittar du också information om din/ dina beställda produkter. Under rubriken Orderinnehåll kan du klicka på en produkt så kommer du vidare till en produktspecifikation där det finns detaljerad information kring produkten samt bifogade dokument som produktbok/bruksanvisning och måttmall. Måttmallen visar räckets placering i förhållande till ytterkantsmått.

Skrollar du ner på sidan så kan också ta del av monteringstips och monteringsfilmer för just ditt valda räcke eller ledstång.

Exempel produktinformation Räckesbutiken

 

Exempel monteringsvideo Räckesbutiken

Exempel på en produktspecifikation

Klart för leverans

När din order är redo för leverans får du ett mejl från oss med bekräftelse på att frakt är bokad och beroende på transportbolag så finns där eventuellt en spårningslänk där du kan följa leveransen.

Skulle det av någon anledning bli förseningar så kommer du att få ett mejl som ger information om detta. Vi vill att du som kund ska vara nöjd och vi gör allt vi kan för att undvika sena leveranser och snabbt lösa eventuella problem som uppstår.

Levererad order

När transportbolaget levererar din order ska du vara noga med att se över emballaget, är något skadat så är det viktigt att du får en skriftlig bekräftelse från chauffören. Har du valt att betala med faktura så är det först när transportbolaget meddelat sin leverans som vi skickar ut den.

Kom ihåg att du alltid kan kontakta vår kundtjänst om det dyker upp frågor! Kontaktinformation finns på din ordersida eller på vår hemsida under kundservice.

Kundservice Räckesbutiken

Anita Johnsson på Räckesbutikens kundtjänst hjälper gärna till om du har frågor om din order, eller något annat 🙂


Räckesbutiken expanderar med webbshop för Schweiz

26 augusti, 2019

Förutom våra grannar i Norden har även fransmän, tyskar och österrikare kunnat beställa våra räcken på nätet sedan några år tillbaka. Nu är det schweizarnas tur! Vi har levererat räcken till Schweiz även tidigare, men med lite extra export- och importkrångel för både oss och kunderna på grund av att Schweiz inte är medlem i EU. Så det var glada miner på kontoret när vi i somras smög ut de båda schweiziska hemsidorna – en på tyska och en på franska:

Rostfritt räcke med vertikala stänger

I åtta länder i Europa kan kunder nu beställa måttanpassade räcken fraktfritt från våra lokala webbsajter – och vi erbjuder kundservice på svenska, norska, danska, tyska och franska.

Under våren har vi även lanserat flera nya produkter. Förutom våra klassiska glasräcken och ledstänger, säljer vi nu även rostfria räcken med liggande eller stående stänger, vajerräcken, och vindskydd i glas som kan väljas som tillägg till glasräcken med stolpar i aluminium eller rostfritt. Och vi kan avslöja att det kommer mer…


De vanligaste kundfrågorna om räcken – del 3

15 augusti, 2019

Natalia Lerulf, Räckesbutikens KundserviceDet är dags för tredje och sista delen i följetongen där vi samlar de vanligaste frågorna vi får av våra kunder! Som vanligt har vi experthjälp av Natalia Lerulf, som jobbar på vår kundservice.

I sista delen fokuserar vi på frågor som kan dyka upp i samband med beställning, köp och leverans av våra räcken. Har du missat de tidigare delarna, så hittar du dem också här på bloggen: Del 1 handlar om räckena och frågor som kan dyka upp vid valet av produkt, och i del 2 pratar vi om montering och underhåll av räcken.

Jag känner mig osäker hur ska jag ta måtten, borde man ta hjälp av någon i branschen?
– Vår tanke är att man inte ska behöva vara i byggbranschen för att kunna beställa eller montera våra räcken, vi vill göra det så enkelt som möjligt för dig som kund. Du behöver endast ange måtten på ytterkanterna av underlaget där du ska ha ditt räcke, exempelvis hörn till hörn eller kant till kant. För att infästningen inte ska hamna för nära en kant så gör vi ett indrag på underlaget, men det sker automatiskt så det är inget du själv behöver tänka på.

I vårt designverktyg finns tydliga hjälptexter om du är osäker, där finns även måttmallar för att du lätt ska se hur man tänker och räknar. Dessa hittar du också på våra produktsidor under teknisk information.

Har du några speciella önskemål eller känner dig osäker, kontakta vår kundservice.

Montering rostfritt glasräcke

Montering av rostfritt glasräcke vid trapphål.

Kan jag avboka eller göra ändringar i min beställning?
– Innan vi har påbörjat tillverkningen av ditt räcke är det inga problem att göra en avbeställning. Vad gäller ändringar så beror det lite på hur tidigt vi får besked och vilka ändringar det handlar om, men självklart vill vi hjälpa dig i den mån vi kan så ta kontakt med oss snarast möjligt om du vill göra förändringar i din beställning.

Hur lång är er leveranstid?
– På varje produktsida finns information om hur många dagar produktionen är beräknad till. När du gjort din beställning hittar du information om produktionstid för just din order i din orderbekräftelse, och vi skickar iväg ditt räcke så fort det är klart. Då får du ett email med information om fraktspårning. Därefter kommer Schenker kontakta dig så att ni tillsammans kan bestämma leveransdag.

Vad kostar frakten?
– Den ingår! Det pris du ser vid beställning är det pris du betalar för räcket, ingen fraktkostnad eller andra dolda avgifter tillkommer.

Måste jag vara hemma när beställningen kommer?
– Det är viktigt att någon är på plats för att ta emot leveransen. Skulle det vara så illa att räcket har skadats under transporten, så behöver det dokumenteras tillsammans med chauffören innan du undertecknar att du tagit emot sändningen. Om inte det finns antecknat kan det bli svårt att reklamera om något skulle vara skadat. Se våra köpvillkor för mer information.

Kan man beställa nu och få leverans senare?
– Inga problem! Du kan lägga din beställning nu och meddela vilken vecka du önskar leverans så anpassar vi oss efter det och skickar din order i lagom tid.

 

Räckesbutiken.se är sedan 2012 certifierat för Trygg e-handel vilket innebär att bolaget lever upp till kraven för e-handlare. Läs mer om certifieringen på Svensk Digital Handel.

 

Redo att hitta rätt räcke för dig? Vi har glasräcken, räcken i rostfritt stål, vajerräcken, och ledstänger!

 


Räckesbutiken lanserar vindskydd i glas

24 juli, 2019

Våra produktutvecklare är minst sagt flitiga! Inte nog med att vi under våren lanserade tre nya räcken, de har dessutom jobbat på ett vindskydd som nu finns tillgängligt i vår webbshop! Vindskyddet beställs som ett tillägg till det rostfria glasräcket eller aluminiumräcket Alu Classic, och kan fås i höjderna 160 cm och 180 cm.

För att underlätta hanteringen av så stora glasskivor, och minska leveranstiden för dig som kund, levereras alltid i vindskyddet i sektioner som är 80 cm breda. Kombinerar du det med ett glasräcke i någon av våra standardhöjder (80, 90, 100 eller 110 cm), så anpassas resten av räcket automatiskt så att den totala bredden passar dina mått perfekt!

Vindskyddet tillverkas alltid i härdat laminerat glas, för att (trots sin stora yta) stå emot väder, vind och andra påfrestningar.

Vindskydd och räcke i glas med aluminiumstolpar

Vindskydd och räcke i glas med aluminiumstolpar

Bor du i en vindpinad stuga vid havet, eller bara vill skapa en hörna i lä på altanen eller balkongen så att du kan sitta kvar ute med en god bok även lite blåsigare kvällar? Då är det här ett bra val för dig!

Prova att designa ett räcke med vindskydd! Du kan välja mellan stolpar i rostfritt eller aluminium.

Har du några frågor är det bara kontakta oss, så hjälper vi dig!


Ny skena ger enklare montering av stolpfritt glasräcke

20 juni, 2019

Vi på Räckesbutiken jobbar ständigt med att utveckla såväl nya som befintliga produkter. Senast i raden är en ny skena till vårt stolpfria glasräcke.

Monteringen av helglasräcket kan göras med så kallade fixpoints, på utsidan av exempelvis en balkong eller terrass, eller med en aluminiumskena ovanpå underlaget. För att underlätta monteringen enligt den sistnämnda metoden, har vi bytt till en ny skena. Räckets kvalitet och design är oförändrad, skillnaden är att den nya skenan ska göra det smidigare att få glasen raka under montering. Allt för att göra det så enkelt som möjligt för dig som kund!

Skenan till glasräcket kan levereras i våra standardfärger natur (silver), grå med struktur, svart eller vit. Du kan också få skenan lackad i valfri RAL-färg. Väljer du överliggare i aluminium lackas den i samma färg som skenan.

Stolpfritt glasräcke / Helglasräcke

Se alla våra produkter >