Alu Color Alu Classic
 • Alltid fraktfri leverans!
 • Måttanpassat på riktigt!
Trygg e-handel
0 kr
inkl. moms & frakt
Du har inte lagt något i kundvagnen, ännu!
Klicka på produkter i menyn för att se vårt utbud
Vi erbjuder:
 • Hög kvalitet
 • Hög tillgänglighet
 • Kort produktionstid
 • Produkter som tillverkas efter dina mått
 • Helt fraktfri leverans

Ny produkt: Fransk balkong i glas

18 november, 2019

Vi på Räckesbutiken lanserade nyligen en fransk balkong i glas! Varför glas, kanske du tänker? Jo, för med ett glasräcke får du ostörd utsikt och maximalt ljusinsläpp. Det är dessutom stilrent, säkert och vi tillverkar det efter dina mått och önskemål.

Produktbild för Fransk balkong

Du kan välja mellan två olika sätt att fästa räcket i väggen. Antingen monterar du det med så kallade fixpoints vilket är runda punktfästen i rostfritt stål som fästs genom färdiga hål i glaset. Alternativet till det är aluminiumstolpar, en på varje sida om glaset, där du har möjlighet att välja färgerna natur (aluminium), vit, svart eller grå med struktur. Även här har glaset förborrade hål för att det ska bli så säkert som möjligt.

Just säkerheten är A och O för oss och därför använder vi ett starkt, tåligt glas som är härdat och laminerat.

Oavsett om du ska bygga en ny fransk balkong eller renovera en befintlig, tycker vi såklart att den ska ha ett glasräcke! Gå till vårt designverktyg, fyll i dina mått, välj infästningsalternativ och andra detaljer – sen kan du välja om du vill beställa din franska balkong direkt, spara det till senare, eller få en offert skickad via email!

Fransk balkong på lägenhetshus


Räckesbutiken har ny adress

31 oktober, 2019

Vi på Räckesbutiken har flyttat och befinner oss numer på adressen Åkerslundsgatan 10, 262 73 Ängelholm.

De första spadtagen till nya Räckesbutiken-kontoret

Förra hösten togs de första spadtagen till vad som idag är vår nya anläggning för kontor och produktion. De nya lokalerna är både större och bättre anpassade till vår verksamhet, vilket ger oss rätt förutsättningar att möta de utmaningar och möjligheter vi står inför som ett växande företag. Vi har också investerat i nya, mer effektiva maskiner som gör att vi kan möta den ökade efterfrågan på våra produkter.

I början av oktober hjälptes vi alla åt att flytta kontoret, och nu jobbar vi för fullt på att även få produktionen på plats i nya lokalen.

Räckesbutiken nya lokaler

“Ett stapplande steg för mig, men ett enormt steg för Räckesbutiken!” som vår operativa chef så träffande uttryckte det när han snubblade in genom entrén första dagen!


Det här händer efter en beställning på Räckesbutiken.se

24 september, 2019

När man köpt ett räcke eller en ledstång hos oss kan det ibland dyka upp en del frågor kring beställningen. I det här blogginlägget tänkte vi reda ut hur stegen efter beställning ser ut och vart du som kund hittar den informationen du behöver!

Orderbekräftelse

När du har gjort din beställning på vår hemsida, via en offert eller med hjälp av vår kundtjänst så får du ett mejl med en orderbekräftelse. I orderbekräftelsen hittar du information om din order så som produktinformation, kunduppgifter och leveransuppgifter.

Räckesbutiken orderbekräftelse

Din personliga ordersida

För att hitta ytterligare information om din order så kan du i orderbekräftelsen klicka på den orangea rutan där det står ”din personliga ordersida”. På din ordersida kan du bland annat se ordernummer och status på din order. Är den till exempel kvar på beställning, under granskning, i produktion eller klar för leverans. Om en order är under granskning så innebär det att vår kundtjänst gör en manuell koll av beställningen innan den går till produktion (har du t.ex. fyllt i helt knasiga mått ringer kundtjänst upp och frågar vad du håller på med 😉 ) Du kan också se datum när den beräknas vara färdigproducerad. Är ordern under granskning så finns det fortfarande chans att göra ändringar.

Läs gärna igenom din order så att uppgifter så som mått på ditt räcke/ ledstång (ska anges i mm), leveransadress och kontaktuppgifter stämmer. Du kan också se info om din betalning och om du till exempel har någon restsumma kvar att betala.

Ordersida räckesbutiken

Exempel på en ordersida

På ordersidan hittar du också information om din/ dina beställda produkter. Under rubriken Orderinnehåll kan du klicka på en produkt så kommer du vidare till en produktspecifikation där det finns detaljerad information kring produkten samt bifogade dokument som produktbok/bruksanvisning och måttmall. Måttmallen visar räckets placering i förhållande till ytterkantsmått.

Skrollar du ner på sidan så kan också ta del av monteringstips och monteringsfilmer för just ditt valda räcke eller ledstång.

Exempel produktinformation Räckesbutiken

 

Exempel monteringsvideo Räckesbutiken

Exempel på en produktspecifikation

Klart för leverans

När din order är redo för leverans får du ett mejl från oss med bekräftelse på att frakt är bokad och beroende på transportbolag så finns där eventuellt en spårningslänk där du kan följa leveransen.

Skulle det av någon anledning bli förseningar så kommer du att få ett mejl som ger information om detta. Vi vill att du som kund ska vara nöjd och vi gör allt vi kan för att undvika sena leveranser och snabbt lösa eventuella problem som uppstår.

Levererad order

När transportbolaget levererar din order ska du vara noga med att se över emballaget, är något skadat så är det viktigt att du får en skriftlig bekräftelse från chauffören. Har du valt att betala med faktura så är det först när transportbolaget meddelat sin leverans som vi skickar ut den.

Kom ihåg att du alltid kan kontakta vår kundtjänst om det dyker upp frågor! Kontaktinformation finns på din ordersida eller på vår hemsida under kundservice.

Kundservice Räckesbutiken

Anita Johnsson på Räckesbutikens kundtjänst hjälper gärna till om du har frågor om din order, eller något annat 🙂


Räckesbutiken expanderar med webbshop för Schweiz

26 augusti, 2019

Förutom våra grannar i Norden har även fransmän, tyskar och österrikare kunnat beställa våra räcken på nätet sedan några år tillbaka. Nu är det schweizarnas tur! Vi har levererat räcken till Schweiz även tidigare, men med lite extra export- och importkrångel för både oss och kunderna på grund av att Schweiz inte är medlem i EU. Så det var glada miner på kontoret när vi i somras smög ut de båda schweiziska hemsidorna – en på tyska och en på franska:

Rostfritt räcke med vertikala stänger

I åtta länder i Europa kan kunder nu beställa måttanpassade räcken fraktfritt från våra lokala webbsajter – och vi erbjuder kundservice på svenska, norska, danska, tyska och franska.

Under våren har vi även lanserat flera nya produkter. Förutom våra klassiska glasräcken och ledstänger, säljer vi nu även rostfria räcken med liggande eller stående stänger, vajerräcken, och vindskydd i glas som kan väljas som tillägg till glasräcken med stolpar i aluminium eller rostfritt. Och vi kan avslöja att det kommer mer…


De vanligaste kundfrågorna om räcken – del 3

15 augusti, 2019

Natalia Lerulf, Räckesbutikens KundserviceDet är dags för tredje och sista delen i följetongen där vi samlar de vanligaste frågorna vi får av våra kunder! Som vanligt har vi experthjälp av Natalia Lerulf, som jobbar på vår kundservice.

I sista delen fokuserar vi på frågor som kan dyka upp i samband med beställning, köp och leverans av våra räcken. Har du missat de tidigare delarna, så hittar du dem också här på bloggen: Del 1 handlar om räckena och frågor som kan dyka upp vid valet av produkt, och i del 2 pratar vi om montering och underhåll av räcken.

Jag känner mig osäker hur ska jag ta måtten, borde man ta hjälp av någon i branschen?
– Vår tanke är att man inte ska behöva vara i byggbranschen för att kunna beställa eller montera våra räcken, vi vill göra det så enkelt som möjligt för dig som kund. Du behöver endast ange måtten på ytterkanterna av underlaget där du ska ha ditt räcke, exempelvis hörn till hörn eller kant till kant. För att infästningen inte ska hamna för nära en kant så gör vi ett indrag på underlaget, men det sker automatiskt så det är inget du själv behöver tänka på.

I vårt designverktyg finns tydliga hjälptexter om du är osäker, där finns även måttmallar för att du lätt ska se hur man tänker och räknar. Dessa hittar du också på våra produktsidor under teknisk information.

Har du några speciella önskemål eller känner dig osäker, kontakta vår kundservice.

Montering rostfritt glasräcke

Montering av rostfritt glasräcke vid trapphål.

Kan jag avboka eller göra ändringar i min beställning?
– Innan vi har påbörjat tillverkningen av ditt räcke är det inga problem att göra en avbeställning. Vad gäller ändringar så beror det lite på hur tidigt vi får besked och vilka ändringar det handlar om, men självklart vill vi hjälpa dig i den mån vi kan så ta kontakt med oss snarast möjligt om du vill göra förändringar i din beställning.

Hur lång är er leveranstid?
– På varje produktsida finns information om hur många dagar produktionen är beräknad till. När du gjort din beställning hittar du information om produktionstid för just din order i din orderbekräftelse, och vi skickar iväg ditt räcke så fort det är klart. Då får du ett email med information om fraktspårning. Därefter kommer Schenker kontakta dig så att ni tillsammans kan bestämma leveransdag.

Vad kostar frakten?
– Den ingår! Det pris du ser vid beställning är det pris du betalar för räcket, ingen fraktkostnad eller andra dolda avgifter tillkommer.

Måste jag vara hemma när beställningen kommer?
– Det är viktigt att någon är på plats för att ta emot leveransen. Skulle det vara så illa att räcket har skadats under transporten, så behöver det dokumenteras tillsammans med chauffören innan du undertecknar att du tagit emot sändningen. Om inte det finns antecknat kan det bli svårt att reklamera om något skulle vara skadat. Se våra köpvillkor för mer information.

Kan man beställa nu och få leverans senare?
– Inga problem! Du kan lägga din beställning nu och meddela vilken vecka du önskar leverans så anpassar vi oss efter det och skickar din order i lagom tid.

 

Räckesbutiken.se är sedan 2012 certifierat för Trygg e-handel vilket innebär att bolaget lever upp till kraven för e-handlare. Läs mer om certifieringen på Svensk Digital Handel.

 

Redo att hitta rätt räcke för dig? Vi har glasräcken, räcken i rostfritt stål, vajerräcken, och ledstänger!

 


Räckesbutiken lanserar vindskydd i glas

24 juli, 2019

Våra produktutvecklare är minst sagt flitiga! Inte nog med att vi under våren lanserade tre nya räcken, de har dessutom jobbat på ett vindskydd som nu finns tillgängligt i vår webbshop! Vindskyddet beställs som ett tillägg till det rostfria glasräcket eller aluminiumräcket Alu Classic, och kan fås i höjderna 160 cm och 180 cm.

För att underlätta hanteringen av så stora glasskivor, och minska leveranstiden för dig som kund, levereras alltid i vindskyddet i sektioner som är 80 cm breda. Kombinerar du det med ett glasräcke i någon av våra standardhöjder (80, 90, 100 eller 110 cm), så anpassas resten av räcket automatiskt så att den totala bredden passar dina mått perfekt!

Vindskyddet tillverkas alltid i härdat laminerat glas, för att (trots sin stora yta) stå emot väder, vind och andra påfrestningar.

Vindskydd och räcke i glas med aluminiumstolpar

Vindskydd och räcke i glas med aluminiumstolpar

Bor du i en vindpinad stuga vid havet, eller bara vill skapa en hörna i lä på altanen eller balkongen så att du kan sitta kvar ute med en god bok även lite blåsigare kvällar? Då är det här ett bra val för dig!

Prova att designa ett räcke med vindskydd! Du kan välja mellan stolpar i rostfritt eller aluminium.

Har du några frågor är det bara kontakta oss, så hjälper vi dig!


Ny skena ger enklare montering av stolpfritt glasräcke

20 juni, 2019

Vi på Räckesbutiken jobbar ständigt med att utveckla såväl nya som befintliga produkter. Senast i raden är en ny skena till vårt stolpfria glasräcke.

Monteringen av helglasräcket kan göras med så kallade fixpoints, på utsidan av exempelvis en balkong eller terrass, eller med en aluminiumskena ovanpå underlaget. För att underlätta monteringen enligt den sistnämnda metoden, har vi bytt till en ny skena. Räckets kvalitet och design är oförändrad, skillnaden är att den nya skenan ska göra det smidigare att få glasen raka under montering. Allt för att göra det så enkelt som möjligt för dig som kund!

Skenan till glasräcket kan levereras i våra standardfärger natur (silver), grå med struktur, svart eller vit. Du kan också få skenan lackad i valfri RAL-färg. Väljer du överliggare i aluminium lackas den i samma färg som skenan.

Stolpfritt glasräcke / Helglasräcke

Se alla våra produkter >


Nya räcken i webbshopen lagom till utesäsongen!

20 maj, 2019

Den här våren händer det mycket på Räckesbutiken. Vi har nämligen lanserat inte bara ett, utan tre nya räcken! Och precis lagom till utesäsongen finns alla produkter tillgängliga i vår webbshop 🙂 Häng med så tar vi en titt på nyheterna!

Alu Modern

Först ut är Alu Modern, ett stilrent glasräcke med lite lägre aluminiumstolpar. Det här räcket kan fås med bredare sektioner, alltså större glaspartier. Detta tillsammans med den diskreta aluminiumskenan, som klämmer fast glaset vid stolpen men till skillnad mot vanliga klämfästen inte sticker ut över glaset, samt stolpar som slutar en bra bit från glasets överkant, gör att du får ut max av din utsikt!

Det här är räcket för dig som vill ha ett tjusigt altanräcke eller balkongräcke som skapar en öppen känsla på uteplatsen. Precis som våra andra aluminiumräcken (Alu Classic och Alu Color) kan du såklart använda det såväl inomhus som utomhus och stolparna går att få i standardfärgerna natur (aluminium), vit, svart eller grå med struktur – du väljer själv vad som passar bäst hos dig!

Glasräcke med aluminiumstolpar i stilren design

Vajerräcke

Nästa nyhet är ett vajerräcke – ett minimalistiskt räcke som skapar en marin känsla. Vajerräcket är perfekt om man vill ha en diskret och luftig avgränsning på marknivå, exempelvis mellan altan och trädgård. Vajern är en tvinnad stålvajer och stolparna i rostfritt stål men du gör själv valet om du vill ha en överliggare i rostfritt eller trä (ek eller jatoba) samt antalet vajrar. Alla val görs direkt i designverktyget så du ser hur räcket, och priset, förändras i och med dina ändringar.Vajerräcke med stolpar i rostfritt stål

Rostfritt räcke med liggande stänger

Vi har sedan tidigare ett räcke i rostfritt stål med stående stänger men från och med nu kan man även få ett stiligt rostfritt räcke med horisontella stänger, valet är ditt!

Räcket med stående stänger har alltid en överliggare men väljer man liggande stänger så är den valbar. Överliggaren finns i rostfritt eller trä (ek eller jatoba). En annan skillnad mellan de två varianterna är att ett räcke med liggande stänger alltid står fritt, medan ett räcke med stående stänger även kan fästas i väggen om man så önskar.

Rostfritt räcke med liggande stänger

Längre fram i vår fortsätter nyhetskavalkaden! Då kommer vi lansera vindskydd som tillval vid köp av ett aluminiumräcke (Alu Classic) eller ett rostfritt glasräcke. Du kan då välja en högre höjd (160 eller 180 cm) på valda sektioner, till exempel längst in mot husväggen för att skapa en hörna i lä och att kunna njuta av uteplatsen även under blåsiga dagar och kvällar.

Inspirerad till att förnya din inne- eller utemiljö? När du hittat rätt räcke för dig använder du bara vårt smidiga designverktyg för att se totalpriset för just dina mått. Sen kan du välja att spara räcket för att titta på det senare, få en offert skickad via epost, eller beställa direkt.


De vanligaste kundfrågorna om räcken – del 2

3 maj, 2019

Natalia Lerulf, Räckesbutikens Kundservice

Det är dags för den andra delen i vår följetong där vi samlar de vanligaste frågorna vi får av våra kunder! Även den här gången har vi tagit hjälp av Natalia Lerulf, som jobbar på kundservice och kan det mesta om våra räcken.

Den här gången fokuserar vi på montering och underhåll av räcken. Missade du del 1 som handlade om räckena och frågor som kan dyka upp vid valet av produkt så hittar du den här.

Vissa kunder känner sig osäkra på om dom är tillräckligt händiga för att kunna montera ett räcke. Hur svårt är det egentligen och vilka verktyg behöver man?

Man behöver absolut inte vara hantverkare för att kunna montera våra räcken, kan man hantera en skruvdragare (vi rekommenderar att använda en skruvdragare även om det är möjligt att skruva för hand) och ett vattenpass ska det inte vara svårt.

Förutom dessa så kan även en gummiklubba komma till användning. Alla tillbehör såsom skruv, bits och borr skickar vi med, så det behöver du inte tänka på. Skulle frågor dyka upp kan man alltid kontakta oss för hjälp.

Hur vet jag hur jag ska gå tillväga när jag monterar mitt räcke?

I varje order medföljer monteringstips i ett häfte speciellt anpassat till den produkt du köpt. Där hittar du även en måttmall och en ritning av var dina stolpar ska placeras i förhållande till varandra enligt de mått som du angav vid din beställning. Häftet fungerar även som följesedel där alla detaljer i din beställning är listade.

Förutom orderhäftet får du tillgång till filmer som visar de olika momenten under montering. Monteringsfilmerna hittar du på din ordersida, som du kommer till genom att klicka på länken i orderbekräftelsen som du får via email. På sidan klickar du på länken till räcket du beställt och kommer då vidare till de olika detaljerna, och under varje detalj finns en film som visar hur du utför varje moment. Här kan du se exempel på några monteringsfilmer för vårt rostfria glasräcke!

Vilket material kräver minst underhåll?

Ett glasräcke har betydligt längre livslängd än exempelvis ett räcke i trä. Trä behöver du olja, lacka eller måla regelbundet för att det ska hålla sig helt och snyggt. Ett glasräcke däremot kräver bara rengöring med jämna mellanrum för att se ut som nytt år efter år. Är du på jakt efter ett räcke som i princip är underhållsfritt, ska du välja ett stolpfritt glasräcke.

När du köper ett glasräcke från Räckesbutiken, kan du välja till produkter som motverkar att smuts fastnar på ytorna. Det underlättar såklart skötseln ytterligare.

Hur sköter jag då bäst ett glasräcke?

Glasskivorna putsar du bara med vanligt fönsterputsmedel vid behov. Oavsett vilket material du har på stolpar och överliggare, kan du torka av dem då och då med en mjuk trasa, ljummet vatten och milt rengöringsmedel. Använd inte produkter med slipmedel på någon av delarna.

Har du överliggare eller stolpar i trä bör du impregnera dem med träolja eller dylikt om räcket står utomhus. Upprepa regelbundet beroende på hur utsatt räcket är för väder och vind.

Underhåll av räcken i glas, rostfritt stål, aluminium och trä

Jag har köpt ett räcke med aluminiumdetaljer, hur underhåller jag det?

Aluminium är i princip underhållsfritt. Vi rekommenderar att man rengör ytorna med en mjuk trasa, ljummet vatten och milt rengöringsmedel. Har man fått olja, vax, eller dylikt på räcket kan man använda lite aceton. Rengör aldrig med syror eller alkaliska medel och använd inte produkter med slipmedel eller slipande yta då detta ger upphov till repor på aluminium.

Aluminiumdetaljerna bör inte rengöras under årets allra varmaste dagar det är större risk för missfärgningar.

Kan ett rostfritt räcke rosta?

Ja, trots sitt namn kan faktiskt rostfria räcken rosta om man inte underhåller dem! Detta gäller främst om man har räcket utomhus. Vi rekommenderar att man rengör räcket 1-3 gånger per år, eller oftare om man bor nära havet. Precis som med aluminium att man rengör ytorna med en mjuk trasa, ljummet vatten och milt rengöringsmedel.

Använd inte slipande produkter som till exempel stålull och metallborstar eftersom de kan repa räcket vilket försämrar materialets resistens mot rost. Om de rostfria detaljerna kommit i kontakt med metallpartiklar från ej rostfria stålprodukter måste dessa partiklar avlägsnas så fort som möjligt då de rostar och kan smitta det rostfria stålet.

Jag har en ledstång i trä till min trappa, hur gör jag för att hålla den snygg?

Även till ledstänger kan man med fördel använda ljummet vatten, milt rengöringsmedel och mjuk trasa. Träet kan slipas lätt med finkornigt slippapper i fiberriktningen för att få bort de fibrer i träet som har rest sig efter den första rengörningen.

Sitter ledstången utomhus ska man impregnera den med t ex träolja. Upprepa behandlingen regelbundet beroende på hur utsatt ledstången sitter. Det som påverkar hur ofta detta behövs är bland annat väder och vädersträck men även placering och nivån på slitaget.

När du beställer ett räcke från oss får du information om hur du tar hand om det baserat på de specifika delar som ingår i just din order.

 


De vanligaste kundfrågorna om räcken – del 1

19 mars, 2019

Vid köp av ett räcke kan det dyka upp en del frågor, därför tänkte vi ge er en följetong där vi samlar de vanligaste frågorna vi får av våra kunder. Kanske får du svar på något just du undrat över!

Till hjälp har vi tagit Natalia Lerulf som är en av våra stjärnor på kundtjänst. I första delen fokuserar vi på räckena och frågor som kan dyka upp vid valet av produkt. Hittar du inte svar på din fråga här kan du alltid kika in på sidan Frågor & svar eller kontakta vår kundservice. Nu kan du också läsa del 2 i vår följetong, som handlar om montering och underhåll av räcken. Du hittar den här.

Natalia Lerulf på Räckesbutiken

Natalia Lerulf på Räckesbutikens kundtjänst

Många kunder har en egen idé om hur de vill att räcket ska se ut och frågar om man kan specialbeställa räcken eller detaljer.
– På Räckesbutiken har vi inga standardmått, alla produkter tillverkas utifrån kundens önskade mått, så på så sätt kan man ju säga att allt vi gör är specialbeställningar. Däremot så är de produkter och detaljer som syns i vår webshop det sortiment vi erbjuder. Frågar man om till exempel grindar eller räcken för trappor så får man svaret att det tyvärr inte är något vi har i dagsläget, men vi jobbar hela tiden på att ta fram nya produkter som våra kunder efterfrågar.

Kan man välja olika höjd på olika sidor av räcket?
– I regel så är olika höjd på olika sidor av räcket något som går utanför våra system. Självklart vill vi hjälpa till i den mån vi kan, men då det kräver en del extra arbete kan det tillkomma en extra kostnad. Kontakta oss på kundtjänst så hjälper vi dig att komma vidare.

Vilka produkter passar bäst för inomhus- respektive utomhusmiljöer och hur ska man tänka vid val av glas? Bör jag ha ett härdat glas eller inte?
– Alla våra produkter går att använda både inomhus och utomhus. Vårt aluminiumräcke har samma ytbehandling som man har på masten på en segelbåt, så det står emot det mesta. Våra övriga räcken anpassas efter ditt val om det ska stå inomhus eller utomhus. Utöver det är det bara tycke och smak som avgör, vilket man tycker är snyggast och vad som passar bäst in i ens hem.

När det kommer till val av glas så erbjuder vi vanligt lamellglas och härdat lamellglas. Båda är säkerhetsglas, men det härdade är mer stryktåligt och används oftast i offentliga eller mer utsatta miljöer. Till en privatbostad ska man inte behöva något annat än vanligt lamellglas, men självklart beror det också på hur räcket ska användas. Vet man att glaset kommer belastas (om man t ex inte har någon överliggare men ändå vill använda det som stöd) eller utsättas för upprepade yttre påfrestningar (t ex längs kusten eller i fjällen där det ofta är tuff blåst) rekommenderar vi härdat glas. Har man en trädgård som används som barnens fotbollsplan, där det står ett glasräcke i marknivå, då skulle jag kanske också rekommendera härdat glas 😉

Glasräcke vid terrass

Rostfritt glasräcke vid trapphål

Vårt glasräcke i rostfritt går, precis som våra andra räcken, att använda både inomhus och utomhus.

Vad innebär ett säkerhetsglas?
– Det glas vi levererar till alla våra glasräcken är ett 8,76 mm tjockt, laminerat glas med slipade och polerade kanter. Laminerat glas innebär att två glasskivor limmats ihop med en plastfilm mellan. Om ett av glasen skulle gå sönder hänger fortfarande glasskivan ihop som en del. Man kan välja mellan klart glas, opal (frostat) och ett gråtonat glas. Som vi nämnde ovan har vi även ett härdat laminerat glas för lite tuffare miljöer.

Finns det regler för hur högt mitt räcke ska vara?
– Ja, Boverket har tagit fram regler gällande räckeshöjd som är viktiga att följa. Om det är mer än tre meters fallhöjd så ska räcket vara minst 1100 mm högt. För att beskriva det helt korrekt så gäller den här regeln när höjden mellan golv och golv, mellan två våningar, är 3 meter eller mer. Läs med om Boverkets utredning och räckeshöjd (sid 90).

Stiltips
– Många ber också om stiltips, frågar vilket material som är vanligast, och vad som passar till min typ av hus etc. När det gäller stil är ju mycket en smaksak men vill man ha smakråd så är man mer än välkommen att diskutera detta med oss på kundtjänst – vi har ju sett en hel del kundbilder och kan bidra med tankar och idéer. På våra produktsidor kan man också kika på inspirationsbilder:


Dina genvägar

Genvägar!

Ordersida

  Offert

   Glöm mig!