Alu Color Alu Classic
 • Alltid fraktfri leverans!
 • Måttanpassat på riktigt!
Trygg e-handel
0 kr
inkl. moms & frakt
Du har inte lagt något i kundvagnen, ännu!
Klicka på produkter i menyn för att se vårt utbud
Vi erbjuder:
 • Hög kvalitet
 • Hög tillgänglighet
 • Kort produktionstid
 • Produkter som tillverkas efter dina mått
 • Helt fraktfri leverans

De vanligaste kundfrågorna om räcken

19 mars, 2019

Vid köp av ett räcke kan det dyka upp en del frågor, därför tänkte vi ge er en följetong där vi samlar de vanligaste frågorna vi får av våra kunder. Kanske får du svar på något just du undrat över!

Till hjälp har vi tagit Natalia Lerulf som är en av våra stjärnor på kundtjänst. I första delen fokuserar vi på räckena och frågor som kan dyka upp vid valet av produkt. Hittar du inte svar på din fråga här kan du alltid kika in på sidan Frågor & svar eller kontakta vår kundservice.

Natalia Lerulf på Räckesbutiken

Natalia Lerulf på Räckesbutikens kundtjänst

Många kunder har en egen idé om hur de vill att räcket ska se ut och frågar om man kan specialbeställa räcken eller detaljer.
– På Räckesbutiken har vi inga standardmått, alla produkter tillverkas utifrån kundens önskade mått, så på så sätt kan man ju säga att allt vi gör är specialbeställningar. Däremot så är de produkter och detaljer som syns i vår webshop det sortiment vi erbjuder. Frågar man om till exempel grindar eller räcken för trappor så får man svaret att det tyvärr inte är något vi har i dagsläget, men vi jobbar hela tiden på att ta fram nya produkter som våra kunder efterfrågar.

Kan man välja olika höjd på olika sidor av räcket?
– I regel så är olika höjd på olika sidor av räcket något som går utanför våra system. Självklart vill vi hjälpa till i den mån vi kan, men då det kräver en del extra arbete kan det tillkomma en extra kostnad. Kontakta oss på kundtjänst så hjälper vi dig att komma vidare.

Vilka produkter passar bäst för inomhus- respektive utomhusmiljöer och hur ska man tänka vid val av glas? Bör jag ha ett härdat glas eller inte?
– Alla våra produkter går att använda både inomhus och utomhus. Vårt aluminiumräcke har samma ytbehandling som man har på masten på en segelbåt, så det står emot det mesta. Våra övriga räcken anpassas efter ditt val om det ska stå inomhus eller utomhus. Utöver det är det bara tycke och smak som avgör, vilket man tycker är snyggast och vad som passar bäst in i ens hem.

När det kommer till val av glas så erbjuder vi vanligt lamellglas och härdat lamellglas. Båda är säkerhetsglas, men det härdade är mer stryktåligt och används oftast i offentliga eller mer utsatta miljöer. Till en privatbostad ska man inte behöva något annat än vanligt lamellglas, men självklart beror det också på hur räcket ska användas. Vet man att glaset kommer belastas (om man t ex inte har någon överliggare men ändå vill använda det som stöd) eller utsättas för upprepade yttre påfrestningar (t ex längs kusten eller i fjällen där det ofta är tuff blåst) rekommenderar vi härdat glas. Har man en trädgård som används som barnens fotbollsplan, där det står ett glasräcke i marknivå, då skulle jag kanske också rekommendera härdat glas 😉

Glasräcke vid terrass

Rostfritt glasräcke vid trapphål

Vårt glasräcke i rostfritt går, precis som våra andra räcken, att använda både inomhus och utomhus.

Vad innebär ett säkerhetsglas?
– Det glas vi levererar till alla våra glasräcken är ett 8,76 mm tjockt, laminerat glas med slipade och polerade kanter. Laminerat glas innebär att två glasskivor limmats ihop med en plastfilm mellan. Om ett av glasen skulle gå sönder hänger fortfarande glasskivan ihop som en del. Man kan välja mellan klart glas, opal (frostat) och ett gråtonat glas. Som vi nämnde ovan har vi även ett härdat laminerat glas för lite tuffare miljöer.

Finns det regler för hur högt mitt räcke ska vara?
– Ja, Boverket har tagit fram regler gällande räckeshöjd som är viktiga att följa. Om det är mer än tre meters fallhöjd så ska räcket vara minst 1100 mm högt. För att beskriva det helt korrekt så gäller den här regeln när höjden mellan golv och golv, mellan två våningar, är 3 meter eller mer. Läs med om Boverkets utredning och räckeshöjd (sid 90).

Stiltips
– Många ber också om stiltips, frågar vilket material som är vanligast, och vad som passar till min typ av hus etc. När det gäller stil är ju mycket en smaksak men vill man ha smakråd så är man mer än välkommen att diskutera detta med oss på kundtjänst – vi har ju sett en hel del kundbilder och kan bidra med tankar och idéer. På våra produktsidor kan man också kika på inspirationsbilder:


Nya tillväxtsatsningar när Beijerinvest förvärvar Räckesbutiken

14 mars, 2019

PRESSMEDDELANDE

Beijerinvest förvärvar Räckesbutiken, som tillverkar kundanpassade räcken för altaner, balkonger och inomhusmiljöer. Produkterna säljs direkt till kunder via nätet. Erbjudandet har framgångsrikt internationaliserats och en övervägande del exporteras. Tillsammans med Beijerinvest fortsätter nu tillväxtresan.

Räckesbutiken grundades 2010 av kusinerna Andreas Wedberg och André Svensson, som tillsammans förenklat sättet att köpa och effektivt producera glasräcken. Via företagets onlinebutik designar och beställer kunderna idag måttanpassade räckesprodukter som levereras direkt hem till dörren.

– Räckesbutiken arbetar på ett modernt sätt. Via digitala lösningar har man gjort det svåra lätt – förenklat köpprocessen för kunderna samt effektiviserat produktion och logistik. Dessutom har erbjudandet internationaliserats på ett framgångsrikt sätt, säger Anders Eller, VD för Beijerinvest.

Grundarna av Räckesbutiken skakar hand med Beijerinvest
Det var glada miner när avtalet skrevs på i Räckesbutikens lokaler i Ängelholm. Från vänster: Per Bodén (Beijerinvest), Andreas Wedberg (Räckesbutiken), Anders Eller (Beijerinvest) och André Svensson (Räckesbutiken).

Grundaren och tillika VD:n Andreas Wedberg kvarstår som delägare. I den rollen tar han nästa steg tillsammans med Beijerinvest.

– Nu har jag hittat en partner som kan hjälpa oss i vår fortsatta utveckling. Jag fastnade för den industriella och långsiktiga ägarfilosofin i kombination med en entreprenörskultur hos Beijerinvest och familjen Wall som passar oss utmärkt, säger han.

Under 2019 flyttar Räckesbutiken till större lokaler och gör investeringar som fördubblar tillverkningskapaciteten. Samtidigt lanseras nya produkter. Målet är även att växa via förvärv, där det egna digitaliseringskunnandet ska ge ytterligare utväxling.

Sedan starten har tillväxten varit stark och under 2018 var omsättningen drygt 50 miljoner kronor. Huvudmarknaden är Sverige och övriga marknader är i nuläget Norge, Danmark, Finland, Tyskland, Österrike och Frankrike. Räckesbutiken är baserad i Ängelholm och har cirka 30 medarbetare.

 

För ytterligare information:

Andreas Wedberg, VD, Räckesbutiken, tfn 070-733 47 80
Anders Eller, VD, Beijerinvest, tfn 070-389 50 77

 


 

Räckesbutiken är ett ungt och innovativt företag som säljer räcken för altaner, balkonger och inomhusmiljöer via Internet i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Tyskland, Frankrike och Österrike. Kunderna skräddarsyr på egen hand sitt räcke på www.rackesbutiken.se, och får varorna levererade hem till dörren. Räckesbutikens ägare mottog under 2012 Erik Paulsson stipendiet ”Årets entreprenörer på Bjäre – Ängelholm”. Tack vare tillväxten har bolaget tilldelats utmärkelserna ”DI Gasell” och ”Superföretag” för tredje året i rad under 2018.

Beijerinvest är ett familjeägt investmentbolag utan exit-horisont som äger och utvecklar välskötta företag med en stark entreprenörskultur. Fokus ligger på företag med tydlig tillväxt- och utvecklingspotential där Beijerinvest kan medverka till att öka takten i företagens utveckling. Beijerinvest ägs av familjen Wall med ägarandel i börsnoterade Beijer Alma och Beijer Ventures. Till sfären hör också stiftelser och organisationer, som stödjer entreprenörskap, forskning och utbildning. För mer information besök www.beijerinvest.se.

 


Från idé till produkt – lär känna Räckesbutikens produktavdelning!

6 februari, 2019

Säkerhet, design och material är några ord som beskriver arbetet på vår produktavdelning. Deborah Georgsson och Luciano Masetti jobbar som produktutvecklare på Räckesbutiken och vi tänkte dela med oss av hur deras arbetsprocess ser ut.

Vi tar det från början, berätta lite om er bakgrund:
– Jag läste Industridesign i Lund i 5 år, berättar Deborah. Därefter jobbade jag flera år med att designa butiksinredning och från det gick jag till Räckesbutiken. Nu har jag snart arbetat här i 3 år, innan dess fanns inte den här tjänsten, den är ett resultat av den expansion som skett de senaste åren.

Luciano fortsätter:
– Jag har alltid haft ett intresse för att hitta lösningar. Jag gick teknikprogrammet på gymnasiet och läste därefter 3 år Produktdesign på Malmö Universitet. Det är en bred designutbildning med inriktning mot material, produkt och formgivning. Mitt första jobb efter avslutad utbildning blev på Räckesbutiken och här har jag varit i ungefär 1 1/2 år nu.

Produktutvecklare som brinner för räcken!

Deborah Georgsson och Luciano Masetti på Räckesbutikens produktavdelning

Berätta, vad är det viktigaste att ha i åtanke när man utvecklar nya räcken?
– Man arbetar väldigt brett, från design och konstruktion till byggregler och lagar. Vi måste alltid ha hela kedjan i åtanke från början. Från säkerhet och produktion till efterfrågan och leverans. Säkerheten är otroligt viktig när det kommer till glasräcken och dessutom har vi olika regler att förhålla oss till i olika länder, säger Luciano.

Deborah fyller i:
– Att vara produktutvecklare på Räckesbutiken kräver ett helikopterperspektiv. I grund och botten är ett räcke en säkerhetsprodukt därför kommer säkerheten alltid först. Klarar vi inte kraven som finns så kommer vi aldrig att kunna sälja. Vi utgår från vad som fungerar regelmässigt, därefter kommer kostnad, material och självklart efterfrågan. Man kan inte alltid utgå från vad man själv tycker är snyggt, det är otroligt viktigt med marknadsanalyser för att veta vad marknaden efterfrågar. Eftersom Räckesbutiken finns i flera länder jobbar vi just nu proaktivt med att se vad varje land vill ha, det formspråk som tilltalar tyskarna kanske inte alls fungerar lika bra i Norge osv.

Var kommer era idéer ifrån?
– Det är väldigt olika, ibland kan det vara att man upptäcker en lucka på marknaden eller så är det något som redan finns och man tänker att det var ett snyggt räcke men det vore ännu snyggare eller bättre om man kunde göra såhär. Sen är Andreas Wedberg, en av Räckesbutikens grundare, också en idéspruta som vi bollar mycket med.

Arbetet som produktutvecklare innebär också tankar kring hur man kan utveckla befintliga produkter.
– Vi har ett ständigt pågående projekt vad gäller tillverkning, kostnad och designsamarbeten där vi arbetar nära vår inköpsavdelning för att kunna optimera de produkter vi redan har.

Blir du nyfiken på Räckesbutikens produkter så hittar du alla våra räcken och ledstänger på produktsidan.

På Produktavdelningens rum står en 3D-skrivare – berätta hur ni använder den i ert arbete?
– Den underlättar vårt arbete på så sätt att den ger snabb feedback på det vi jobbar med och på så sätt förkortar utvecklingsprocessen. Förr fick vi kontakta en verkstad som skulle göra en prototyp, så nu när vi kan använda 3D-skrivaren istället blir arbetet både mer kostnads- och tidseffektivt.

I videon ser ni 3D-skrivaren i action när den skriver ut den prototyp som till slut blev ett överliggarstöd.

 

Hur långt är steget från idé till färdig produkt?
– Allt startar alltid med en idé och utifrån den börjar man med ritningar i CAD (digitalt skapande av tekniska ritningar som används inom konstruktion och arkitektur). Sen kommer man till punkten då man undersöker problemområden vilket kan ta olika lång tid beroende på produkten. Sedan är det dags att printa i 3D-skrivaren och utifrån det så justerar man, räknar om och gör nya tester innan det är dags att skicka eventuella ritningar till Kina där en del av våra detaljer produceras. De skickar prover som vi i vår tur sedan testar. En komplex produkt kan ta över ett år från idé till lansering medan andra produkter kan gå betydligt snabbare. Vårt rostfria räcke med stänger t ex togs fram på bara två månader. Där kunde vi utgå ifrån det befintliga rostfria glasräcket, och använda samma måttmallar och ritningar. Produktionen av räckena sker i Ängelholm och att vi sitter under samma tak gör att vi kan ha full kontroll hela vägen, något vi är väldigt stolta över!

Går du i tankar på ett nytt räcke men känner dig osäker på vilket räcke som är lämpligt att använda? Vi på Räckesbutiken har tagit fram Bruksklasser (A, B och C) som baseras på rådande byggregler och våra egna produkttester. De gör det enkelt och tryggt att välja rätt räcke till just din plats.

Vi kan med glädje meddela att Räckesbutiken kommer lansera nya produkter under 2019, så håll utkik!


2018 års finaste glasräcken från Räckesbutiken

16 januari, 2019

Att få se våra glasräcken monterade och klara i olika miljöer är fantastiskt. Under året som gått har vi fått en hel del kundbilder skickade till oss och vi tycker det är så roligt att få ta del av resultatet. Här är våra utvalda favoriter från 2018, låt dig inspireras!

Glasräcke i aluminium

Sverige när det är som vackrast? Helt otroligt tycker vi!

Aluminiumräcke i mörkgrått


Vilken idyll! Här får vårt aluminiumräcke med stolpar, överliggare och klämfästen i mörkgrått pryda en fantastisk veranda. Så fint eller hur?

Rostfritt räcke


Här har en norsk kund valt rostfritt glasräcke med klart glas till sin härliga terrass!

Stolpfritt glasräcke med överliggare i rostfri stål

Ett flerfamiljshus där man valt ett stolpfritt glasräcke vilket skapar en exklusiv känsla och en rymd till balkongen. Tjusigt!

Alu Color i rött

Våga färg! Här har en svensk kund valt Alu Color, ett färgat aluminiumräcke, med röda stolpar, överliggare samt klämfästen. Utifrån RAL-systemet kan du välja vilken färg du önskar på Alu Color, ett brett spektrum där det finns något för alla!

Glasräcke i aluminium

Att fånga ett ögonblick, det är vad vår norska kund lyckats med. Otroligt vackert!

Rostfritt räcke med överliggare i trä

Glasräcke aluminium
Med den här utsikten känns ett glasräcke självklart! Den här norska kunden valde ett rostfritt räcke med en överliggare i jatoba. Tummen upp!

Aluminiumräcke utan överliggare


Aluminiumräcke med svarta stolpar och grått glas utan överliggare. Visst blev det snyggt?
(Fotograf Fredrik Ahlbäck, Valvet)

Rostfritt räcke med grått glas


Våra räcken kan användas såväl utomhus som inomhus. Här har en norsk kund satt ett rostfritt räcke med grått glas i sitt biorum, riktigt coolt!

Aluminiumräcke


Vid en smalare balkong är ett räcke i glas perfekt för att skapa större rymd. Här används vårt aluminiumräcke med klart glas. Perfekt för att ta tillvara på havsutsikten som man kan ana om man tittar noga i glasdörrarna 😉

Känner du dig sugen på att se vad för räcke som skulle passa i din inne- eller utemiljö? Kika på alla våra räcken och ledstänger. I vårt designverktyg kan du designa ditt räcke efter dina mått och önskemål. Vi tar dig igenom en rad designval av utseende, färg och material. Du ser priset direkt och allt ingår – även frakt!


God Jul & Gott Nytt År önskar Räckesbutiken

19 december, 2018

Så börjar ännu ett år börjar lida mot sitt slut. Vi på Räckesbutiken vill tacka alla kunder & leverantörer och önska er en God Jul & ett Gott Nytt År! 


På Räckesbutiken.se är du välkommen att handla trots röda dagar, vår webbshop har alltid öppet!
 Kundtjänst finns på plats som vanligt 27-28/12 samt 3-4/1. Det är bara att kontakta oss om du har några frågor!


Glasräcken & ledstänger inomhus – inspireras av våra kunder!

19 november, 2018

I takt med att vintern smyger sig på ser vi att allt fler av våra kunder satsar på inomhusprojekt och det råder inga tvivel på att ett glasräcke inomhus kan bli ett rejält lyft. Och inte bara utseendemässigt. Att ha ett räcke vid ett trapphål eller nivåskillnad är viktigt för att undvika fall, vilket gör räcket till en investering i hemmets säkerhet.

Dock är det kanske främst för den eleganta och stilrena känslan som många väljer just ett glasräcke. Det kan få ett rum att se större ut eller en smal trappa att se bredare ut.

En annan populär produkt just nu är ledstänger. Trappor och trappräcken inomhus är ett projekt som många tar sig an såhär till vintern, och med en ny ledstång får man både en snyggare och säkrare trappa.

Vi imponeras ständigt av våra kunders kreativitet. Som tur är så är de generösa och delar med sig av resultaten, så låt dig inspireras! Kanske blir ett nytt glasräcke eller en ny ledstång till trappan ditt kommande inomhusprojekt? På vår produktsida kan du se alla våra räcken och ledstänger.

Rostfritt räcke biorum Rostfritt räcke biorum

SF bio? Nej faktiskt inte! En norsk kund som byggt sitt eget biorum och använt sig av vårt rostfria glasräcke. Wow säger vi!

Stolpfritt räcke vid trapphål inne

Vilket rum! Vår danska kund har skapat rymd genom att välja ett stolpfritt glasräcke till trapphålet.

Stolfritt glasracke inomhus

Ett stolpfritt glasräcke som skapar en elegant & öppen känsla mellan två våningar hos vår tyska kund.

Ledstång ek inomhus

För en lite brantare trappa utan trappräcke kan det krävas en ledstång. Här har en dansk kund kombinerat vår ledstång i ek med ett rostfritt räcke med överliggare i ek. Snyggt, eller hur?

Ledstång inomhus rostfritt

Blått är flott! Den här väggen får oss att vilja åka raka vägen till en färgbutik. Den stilrena ledstången i rostfritt känns helt rätt i det här rummet.

Ta en närmare titt på våra glasräcken och ledstänger >

PS. Alla våra produkter kan såklart användas både inomhus och utomhus.


Räckesbutiken får återigen utmärkelser av Dagens industri och Veckans Affärer

1 november, 2018

För tredje året i rad kan Räckesbutiken stoltsera med utmärkelserna Di Gasell, som tas fram av Dagens industri, samt Superföretag 2018, som utses av Veckans Affärer.

Di Gasell och VA Superföretag 2018

För att växa måste man våga satsa och det krävs en hel del hårt arbete så vi är verkligen glada och stolta över dessa utmärkelser!

Sedan 2000 utser Dagens industri varje år de snabbast växande företagen i Sverige med syftet är att stödja och uppmuntra svenskt näringsliv.

För att utses till Gasell måste företaget uppfylla ett antal kriterier men det görs också en helhetsbedömning av bolaget och man väger in ytterligare parametrar som visar på sund verksamhet.

Läs mer om kriterierna för att bli ett Gasellföretag >

För att komma med i rankingen och kvala in som ett av Veckans Affärers Superföretag krävs att bolaget under fyra år i rad klarar högt ställda krav på tillväxt, lönsamhet och avkastning på kapital. Listan över Superföretagen skiljer sig från många liknande listor. Det finns ingen jury eller krav på anmälan utan sammanställningen bygger på bokslutsinformation.

Läs mer om Superföretagen och se hela listan för 2018 >

Är du nyfiken på vårt företags historia? Läs mer på sidan Om Räckesbutiken >


Räckesbutiken bygger större anläggning!

20 september, 2018

Idag, den 20:e september 2018, togs första spadtaget till Räckesbutikens nya anläggning!

Med ett ständigt ökande antal beställningar av glasräcken och ledstänger, och en växande organisation, börjar våra nuvarande lokaler bli för trånga. Företagets ledning har jobbat hårt för att hitta det bästa alternativet, och resultatet blev en till- och ombyggnad av en lokal endast ett stenkast från dagens läge i utkanten av Ängelholm i Skåne.

Räckesbutikens grundare Andreas Wedberg och André Svensson var glada och uppspelta när de satte spadarna i marken för att markera starten av detta viktiga steg framåt för företaget.

Andreas och André tar första spadtaget till nya lokalerna
På bilden flankeras Andreas och André av Linda Leeman från Leeman & Olsson som är fastighetsägare/hyresvärd, samt Martin Dahlberg, arbetsledare på Leeman Entreprenad som driver byggprojektet.

André, som även är intern projektledare för nybygget, berättar om de nya möjligheter som öppnar upp sig i och med den nya anläggningen:

 • Vi är ju väldigt trångbodda nu, både på kontoret och i produktionen, vilket gör många steg i tillverkningen tungrodda och ineffektiva. När vi får mer utrymme kommer varje station att löpa smidigare! Vi kommer även passa på att se över alla rutiner, samt investera i nya maskiner som automatiserar hanteringen av både glas och stolpar.

Och Andreas, som ansvarar för verksamhetsutvecklingen, fyller i:

 • Räckesbutiken får de förutsättningar som vi behöver för att kunna fortsätta växa med ökad volym, mer personal och fler produkter. Första spadtaget kändes spännande. Nu är vi verkligen på väg mot nästa steg i företagets utveckling.

Byggprojektet kommer ta ungefär ett år, så inflyttning kommer ske under hösten 2019. Vi längtar redan!

Här ser ni bilder på fler av våra anställda som tog chansen att få igång bygget:

Räckesbutikens anställda tar första spadtaget till nya lokalerna!

Verksamhetschef Jonas gräver för nya anläggningen!

Många spadtag togs idag när Räckesbutiken firade byggstart för nya lokalerna!

Läs mer om Räckesbutiken >
Produktöversikt >


Artiklar om glasräcken på Villalivet.se

7 september, 2018

Altanräcke i glas som vindskydd

Villaliv är en av Sveriges största villatidningar, och på sin webbplats villalivet.se publicerar de artiklar om allt som rör hem och trädgård (inredning, renovering, ekonomi, energi, recept, mm). Vi på Räckesbutiken fick nyligen möjlighet att hjälpa till att skriva tre artiklar med tips och råd kring det som vi är bäst på – glasräcken!

 • Glasräcke – bästa valet för altan, balkong och inomhus
  Vilka är fördelarna med att välja ett räcke i glas framför andra material? Vad ska du tänka på när du köper ett glasräcke? Varför är laminerat glas säkrare än andra alternativ?
 • Kom nära naturen med ett altanräcke i glas
  Maximal utsikt är inte den enda fördelen med altanräcken i glas! Även här lyfts säkerheten fram, och du får reda på vilka konkreta regler som gäller.
 • Tips & råd om underhåll av glasräcke
  Vilka material kräver minst underhåll, och hur sköter man om sitt räcke för att det ska hålla sig snyggt genom åren? Rostfritt stål t ex behöver rengöras med jämna mellanrum för att inte rosta, det är det inte alla som vet om!

Trevlig läsning!

Vill du istället kika på vårt utbud av glasräcken och ledstänger kan du göra det här.


Skötsel av räcke – nödvändigt men o så enkelt!

7 augusti, 2018

Många skaffar ett glasräcke för att man vill se det som är på andra sidan, inte själva räcket. Men visst vore det trist om ögat, istället för att njuta av den vackra utsikten, drogs till fläckar på glaset eller rost på stolparna? Som tur väl är så är det lätt som en plätt att undvika!

På vår hemsida hittar du detaljerade instruktioner för hur du sköter om alla delar av ditt räcke.

5 snabba tips om underhåll av glasräcken

 • Glasskivorna putsar du bara med vanligt fönsterputsmedel vid behov.
 • Oavsett vilket material du har på stolpar och överliggare, kan du torka av dem då och då med en mjuk trasa, ljummet vatten och milt rengöringsmedel.
 • Använd inte produkter med slipmedel på någon av delarna.
 • Rostfria delar behöver, trots sitt namn, skötas om för att inte rosta. Rengör 1-3 gånger om året, eller oftare om du bor nära havet.
 • Har du överliggare eller stolpar i trä bör du impregnera dem med träolja eller dylikt om räcket står utomhus. Upprepa regelbundet beroende på hur utsatt räcket är för väder och vind.

Vilket material kräver minst underhåll?

Det har du nog redan gissat! Ett räcke helt i trä behöver du olja, lacka eller måla regelbundet för att det ska hålla sig helt och snyggt. Ett glasräcke däremot har betydligt längre livslängd och kräver bara rengöring med jämna mellanrum enligt ovan för att se ut som nytt år efter år. Är du på jakt efter ett räcke som i princip är underhållsfritt, ska du välja stolpfritt.

När du köper ett glasräcke från Räckesbutiken, kan du välja till produkter som motverkar att smuts fastnar på ytorna. Det underlättar såklart skötseln ytterligare.

Har du frågor kring hur du ska ta hand om ditt räcke, är det bara att kontakta oss, så hjälper vi dig!

Här hittar du alla våra räcken och ledstänger >


Dina genvägar

Genvägar!

Ordersida

  Offert

   Glöm mig!