Alu Color Alu Classic
 • Alltid fraktfri leverans!
 • Måttanpassat på riktigt!
Trygg e-handel
0 kr
inkl. moms & frakt
Du har inte lagt något i kundvagnen, ännu!
Klicka på produkter i menyn för att se vårt utbud
Vi erbjuder:
 • Hög kvalitet
 • Hög tillgänglighet
 • Kort produktionstid
 • Produkter som tillverkas efter dina mått
 • Helt fraktfri leverans

Balkongräcken med glas, få pris direkt

Vi erbjuder fyra olika typer av glasräcken som passar bra som balkongräcken. Alla våra balkongräcke skräddarsys av kunden som också väljer hur räcket ska se ut innan beställning.

Rostfritt balkongräcke – stilrent och stilfullt glasräcke

Att bygga sitt balkongräcke med rostfria stolpar och glas ger en känsla av frihet utan att göra avkall på säkerheten.

Vårt rostfria räcke kan monteras antingen på balkongens sida, med stolphållare, eller ovanpå med en fot på stolpen.

En sak att tänka på, när det gäller rostfria räcken, är att de kräver olika grad av underhåll beroende på vilken miljö de monteras i. De behöver alltså regelbundet putsas och torkas av för att inte rostfläckar ska uppstå.

Balkongräcke i aluminium – det mest prisvärda räcket

Om man väljer aluminiumräcke till sitt balkongräcke, istället för rostfritt räcke, får man inte bara ett räcke som är billigare, det är även enklare att underhålla. Vi brukar säga att ett aluminiumräcke inte kräver mer underhåll än fönsterrutorna på ett hus.

Vårt aluminiumräcke kan vi leverera i princip vilken färg man vill. Vi har dels standardfärgen silver (natureloxerat) men även svart, vitt och grått med struktur. Därtill kan man välja att få stolparna lackade i valfri RAL-färg. Precis som med alla våra räcken kan du välja med eller utan överliggare. Överliggaren går att få i aluminium i samma färg som räcket samt i ek eller jatoba.

Stolpfritt glasräcke – gör ditt balkongräcke nästan osynligt

Vårt stolpfria räcke är ett väldigt exklusivt räcke. Det passar mycket om du har en fin utsikt du inte vill förstöra eller du på annat vis vill få känslan av att det inte finns där. Det stolpfria räcket kan du få med överliggare i rostfritt stål, av ek (mest lämpligt för inomhusmontage) och teak (passar bättre utomhus) eller utan överliggare.

Det stolpfria räcket kan monteras på sidan av balkongen med så kallade fixpoints eller ovanpå balkongens golv med skena. Båda alternativen är väldigt prisvärda och stilrena alternativ.

Glas och klämfästen – till befintliga stolpar på balkongen

Om man redan har ett balkongräcke som är uppbyggt med en trästomme, så kan man välja att sätta glas och klämfästen mellan de befintliga trästolparna. Detta kommer ge en luftigare känsla och i viss mån ett bättre vindskydd.

Höjd på balkongräcket?

Boverket föreskriver att ett balkonräcke ska ha en höjd på 1100 mm om höjden mellan våningsplan är tre meter eller mer. Det betyder alltså att om man riskerar att falla mer än tre meter innan man slår i marken så ska räcket ha denna höjd. Alla våra räcken för balkonger kan levereras i 1100 mm. Skulle avståndet till marken vara mindre kan man även välja ett lägre räcke.

Klättringsrisk och balkongräcken?

En annan viktig aspekt för balkongräcke, förutom höjden, är klättringsrisken. Räcket måste, utöver en godkänd höjd, ha en konstruktion som gör att det inte är möjligt att klättra på det och att man därmed riskerar att trilla över. Med en glasskiva som fyllning på räcket får man slät yta och det finns ingen möjlighet att klättra.

Säkerhet och glasräcken?

Vi får ofta frågor kring om våra balkongräcke i glas är säkra, om man kan trilla igenom dem eller skada sig om de går sönder. Glasen i våra räcken som har stolpar är 8,76 mm lamellglas. Lamellglas innebär att två glasskivor har limmats ihop med en plastfilm mellan dem. Det är samma teknik som för glaset i vindrutor till bilar. Om ett glas går sönder kommer plastfilmen tillsammans med det andra glaset göra att glasrutan fortfarande är i ett stycke. Du kan även välja härdat lamellglas, två härdade glasskivor med plastfilm emellan. Det här glaset är för miljöer där glaset kan komma att utsättas för repeterade yttre påfrestningar.

Alla glas till våra räcken uppfyller boverkets krav på glasräcken.

Montera balkongräcken själv?

Många undrar nog om de vågar ge sig på att montera ett balkongräcke på egen hand. Vår bedömning är att vem som helst med grundläggande hantverkskunskaper kan montera de räcken de beställer av oss. Kan man hantera grundläggande verktyg, som hammare och skruvdragare, kommer man klara av det. Ettips är att vara mer än en person då det kan underlätta vid några av monteringsmomenten. Det viktigaste är att man har ett bra underlag för räcket att fästa i.

Dina genvägar

Genvägar!

Ordersida

  Offert

   Glöm mig!