Alu Color Alu Classic Alu Modern Alu Retro Alu Flex ST Breeze ST Flow ST Prime ST Wire ST Wire & ST Breeze
Leverans
  • Fri frakt
  • Måttanpassat för dig
  • Personlig köpresa
0 kr
inkl. moms & frakt
Du har inte lagt något i kundvagnen, ännu!
Klicka på produkter i menyn för att se vårt utbud
Vi erbjuder:
  • Hög kvalitet
  • Hög tillgänglighet
  • Kort produktionstid
  • Produkter som tillverkas efter dina mått
  • Helt fraktfri leverans

Rostfritt räcke med glas blev Jespers val som rumsavdelare

När två nya Rasta-restauranger skulle byggas i Värnamo och Markaryd behövde lokalen delas av – och det självklara valet föll på glasräcken. Vi har pratat med Jesper Haag på JH Restaurangkonsult AB som ledde projektet och ställt några frågor kring samarbetet med Räckesbutiken.

Är du också på jakt efter ett räcke för användning inomhus, läs mer här >

Rostfritt räcke inomhus

Från kock till konsult

Jesper är kock i grunden och har under snart 30 år arbetat inom restaurangyrket i olika säljfunktioner inom kök, men även energi- och fastighetsprojekt. 2010 startade han det egna företaget JH Restaurangkonsult AB, som erbjuder projektledning inom restaurangbranschen – det kan handla om allt från upphandlingar, ekonomi och rekrytering till drift, bygg och renovering. Många av uppdragen kommer från Rasta och det råder ingen brist på sysselsättning.

Två nybyggda Rasta-restauranger

Rasta har idag 25 anläggningar längs Sveriges vägar och en del av dessa har några år på nacken. Därför tyckte Jesper att det var extra spännande att få uppdraget att projektleda bygget av två helt nya anläggningar i Värnamo och Markaryd.

Man ville skapa en loungedel som på något sätt skulle avgränsas från den övriga restaurangen. Jesper berättar att önskemålet först var att bygga ett podie men att man snabbt övergav den idén på grund av utmaningarna det skulle innebära gällande tillgänglighet för rullstolsburna osv. Lösningen blev istället att endast använda räcken som avdelare. På frågan hur det kom sig att det blev just glasräcken svarar Jesper att något annat aldrig diskuterades, glas var det bästa alternativet för att bevara öppenheten i restaurangen.

Här kan du läsa mer om vårt rostfria räcke, som kan fås i flera olika utföranden >

Snyggt och enkelt med räcken från Räckesbutiken

Det var arkitekten för de två projekten som tipsade Jesper om Räckesbutiken och han blev positivt överraskad.

Jesper Haag

Jesper Haag

– Det var så himla enkelt! Allt från beställning till uppsättning av räckena – det sa bara smack så var allting klart.

Det krävs ordning och reda på en byggarbetsplats och Jesper uppskattade att få reda på till exempel hur många kollin de olika delarna till räckena levererades i samt att de var tydligt uppmärkta. Han tyckte också det var skönt att allt kom så väl emballerat.

Det var lokala hantverkare som skötte själva monteringen av räckena, men Jesper var på plats för att se över arbetet och intygar att det gick väldigt smidigt att få upp dem.

– När man öppnade varje kartong var det verkligen ordning och reda. Och det var aldrig några problem att förstå hur man skulle göra – det var bara att följa de bifogade instruktionerna.

Jespers tips: Välj rätt räckeshöjd

Baserat på erfarenheter från detta och tidigare projekt bjuder Jesper på ett par tips som kan vara bra att ha med sig när man ska välja höjd på sitt räcke:

  • Anpassa höjden efter vad som ska stå på in- och utsidan om räcket (till exempel bord och stolar), och tänk på både estetik och funktionalitet.
  • Om räcket är för lågt finns risken att personer sätter sig på överliggaren. 1000 mm blev den rätta höjden för Rastas glasräcken.

Jesper är väldigt nöjd med slutresultatet och har även rekommenderat Räckesbutiken till andra. Det är ju det bästa betyget man kan få!


Detaljval till Rastas glasräcken

Stolpar: Rostfritt
Montering: Ovanpå med fot
Glas: Klart
Överliggare: Trä
Miljö: Inomhus


På vår produktsida får du en överblick över alla våra räcken och ledstänger och kan välja vilket du vill titta närmare på.

Stäng

Välj leveransland

Priserna för varor du har i kundvagnen kommer att ändra sig om du byter land.

Leverans: