Alu Color Alu Classic Alu Modern Alu Retro Alu Flex ST Breeze ST Flow ST Prime ST Wire ST Wire & ST Breeze
Leverans
 • Fri frakt
 • Måttanpassat för dig
 • Personlig köpresa
0 kr
inkl. moms & frakt
Du har inte lagt något i kundvagnen, ännu!
Klicka på produkter i menyn för att se vårt utbud
Vi erbjuder:
 • Hög kvalitet
 • Hög tillgänglighet
 • Kort produktionstid
 • Produkter som tillverkas efter dina mått
 • Helt fraktfri leverans

Glasräcke i olika färger

31 januari, 2024

Du väljer själv färg på stolpar och glas

Alu Modern ger dig som kund friheten att välja färg på stolpar och glas. Skapa ett räcke som kompletterar detaljerna på ditt hus och blir en detalj i din ute-eller innemiljö som verkligen tillför estetik.

I artikeln hittar du inspirerande bilder på räcken från våra kunder. Prova dig fram vad som passar hemma hos dig.

Alla är på jakt efter helhetskänslan när vi inreder och bygger om. Tapeten ska matcha kudden, kudden ska matcha tavlan och ramen ska följa den moderna stilen.

 

Med Alu Color har du chansen att även matcha glasräcket, rumsavdelaren som släpper in ljuset och bevarar den öppna känslan.

Utifrån RAL-systemet kan du välja vilken färg du önskar, ett brett spektrum där det finns något för alla. Välj att designa hela räcket i samma färg, eller välj en färg till stolparna, en till glasen, ytterligare en till överliggaren och en sista färg på klämfästena.

 

Utifrån RAL-systemet kan du välja vilken färg du önskar, ett brett spektrum där det finns något för alla. Välj att designa hela räcket i samma färg, eller välj en färg till stolparna, en till glasen, ytterligare en till överliggaren och en sista färg på klämfästena.

 

Förutom de grundläggande möjligheterna rörande montering och utformning erbjuder Alu Color chansen att skapa ett personligt glasräcke.

Möjligheterna är oändliga i vårt unika designverktyg. I konfiguratorn kan du prova dig fram med olika färger.


Fördelar med Glasräcken över Träräcken

3 november, 2023

Glasräcke – Hållbar och Estetiskt Tilltalande Lösning

När du står inför valet av räcken för din trädgård, balkong eller terrass, är det viktigt att noggrant överväga dina alternativ. Två vanliga val är glasräcken och träräcken, och båda har sina egna fördelar. I den här artikeln kommer vi att utforska varför glasräcken ofta ses som den överlägsna lösningen jämfört med träräcken.

 1. Modern estetik
  Glasräcken ger en modern och elegant estetik till din utomhusmiljö. Det rena och transparenta utseendet hos glas skapar en känsla av öppenhet och gör att ditt utrymme verkar större. Glaset kan komplettera olika arkitektoniska stilar och integreras sömlöst i både traditionella och samtida hemdesigner. Träräcken, å andra sidan, kan vara mer traditionella och kan begränsa din möjlighet att skapa ett modernt uttryck.

 2. Fri Utsikt
  En av de mest uppenbara fördelarna med glasräcken är att de inte blockerar siktlinjerna eller utsikten. Om du har en vacker trädgård, havsutsikt eller en spektakulär landskapssikt, kommer glasräcken att bevara dessa naturskönheter. Träräcken, å andra sidan, kan skymma ditt perspektiv och göra din utsikt mindre tillgänglig.

 1. Ljusgenomsläpp
  Glasräcken tillåter naturligt ljus att strömma fritt genom dem. Detta gör ditt utrymme ljusare och mer inbjudande. Träräcken kan skapa skuggiga områden som kan minska ljusnivån och göra ditt utrymme känslan mindre öppet. Inomhus skapar glasräcke ett vackert ljusgenomsläpp och kan ge upplevelsen av ett större rum.

 2. Underhåll
  En av de mest påtagliga fördelarna med glasräcken är att de kräver mycket mindre underhåll än träräcken. Trä är känt för att vara känsligt för väder och kräver regelbundet underhåll såsom målning, tätning och reparation av röta. Glasräcken är tåliga mot väder och kräver endast enkla rengöringsrutiner för att behålla sitt utseende.

 3. Långsiktig hållbarhet
  Glasräcken är en långsiktigt hållbar lösning. De är tillverkade av tåligt säkerhetsglas som är utformat för att klara av de tuffaste väderförhållandena. Träräcken är mer benägna att försämras över tid och kommer troligen att kräva utbyte eller dyra reparationer.

 4. Säkerhet
  Glasräcken tillverkas vanligtvis med säkerhetsglas, vilket är mycket tåligt och svårt att krossa. Om olyckan skulle vara framme och glasräcket skadas, kommer det att brytas i små, oskarpa bitar som minskar risken för allvarliga skador. Träräcken kan vara mindre förlåtande om någon skulle kollidera med dem.

 5. Flexibilitet och valbarhet
  Glasräcken är också mycket flexibla när det gäller design. Du kan välja olika tjocklekar på glaset, klara eller färgade glas, och olika typer av fästen och handräcken för att anpassa dem till din specifika designvision. Detta ger dig möjlighet att skapa en unik och personlig inne- och utomhusmiljö.

Sammanfattningsvis erbjuder glasräcken flera fördelar jämfört med träräcken, inklusive en modern estetik, bättre utsikt, ökat ljusgenomsläpp, minskat underhållsbehov, långsiktig hållbarhet, ökad säkerhet och flexibilitet i design. Om du letar efter en elegant och hållbar lösning för ditt utomhusutrymme, kan glasräcken vara det bästa alternativet för dig.

 


Dekorera ditt glasräcke för en mysig utemiljö

10 oktober, 2023

Att dekorera ditt glasräcke kan ge en personlig touch och skapa en unik atmosfär. Här är några idéer för att dekorera ett glasräcke på din uteplats:

Ljusslingor:
Fäst ljusslingor längs glasräcket för att skapa en varm och festlig atmosfär. Det kan vara vanliga vita ljus eller färgglada beroende på din preferens.

Växter och blommor:
Häng krukor med vintergröna växter eller blommor längs glasräcket. Detta ger inte bara färg utan även en fräsch doft till utrymmet.

Placera växter med ljusslingor på altanen eller balkongen
Reflektionen från glaset skapar en vacker och mysig utemiljö.

Fågelmatningsstation:
Fäst en fågelmatningsstation på glasräcket för att locka fåglar till din uteplats. Det ger inte bara en naturlig touch utan ger också dig möjlighet att njuta av fåglar i trägården.

Hängande ljuslyktor eller lyktor:
Använd hängande ljuslyktor eller lyktor för att skapa en romantisk atmosfär. Du kan välja olika former och storlekar för variation.

Dekorativa band eller snören:
Fäst färgglada band eller snören på glasräcket för att ge en lekfull touch. Det kan vara särskilt effektfullt om du matchar dem med säsongen eller en speciell händelse.

Säsongsbetonade dekorationer:
Byt ut dekorationerna baserat på säsongen.

Till exempel kan du använda pumpor och löv på hösten, julkulor på vintern och blommor på våren.

Innan du dekorerar, överväg att använda material och fästen som inte skadar glaset eller räcket. Dubbelkolla också att dekorationerna tål vädret, särskilt om de kommer att vara ute under längre perioder.

Genom att vara kreativ kan du skapa ett glasräcke som inte bara är funktionellt utan också vackert och personligt.


Fransk balkong tillverkade efter dina mått

11 september, 2023

Fransk balkong efter dina mått

En fransk balkong skapar rymd och ljus in i huset, effektiv lösning där det ej finns möjlighet att bygga ut en riktigt balkong. Räckesbutikens franska balkong måttanpassas efter dina egna mått och du väljer själv om du vill ha den i en modell med glas eller i aluminium.

Fransk balkong praktiskt men även en estetiskt vackert detalj på huset och skapar vackert blickfång utifrån i kombination med traditionella fönster.

Vi har 2 olika varianter på franska balkong och respektive variant har flera unika val kopplade till sig för att du som kund ska hitta det som passar dig bäst. På vår produktsida kan du läsa mer om de olika valen.

1: Väljer du en fransk balkong med glas har du många olika alternativ. Glaslist finns som avslut på glaset på den franska balkongen och ger ett vackert avslut. Ska den franska balkongen placeras på ett modernare hus är en fransk balkong helt i glas kanske mer passande. Fixpoints som infästning förstärker den moderna designen.

2: Vår modell Alu Retro passar utmärkt på mer traditionella hus, här finns många alternativ för hur överliggaren kan monteras. Fransk balkong i Alu retro varianten är lätt att montera då aluminium är ett material som inte är tungt.

På Alu Retro kan du välja fri RAL-färg på din franska balkong för att passa in i huset på bästa sätt. Aluminium är ett hållbart och beständigt material som håller år till år och är anpassat efter dina unika mått.

Kontakta oss gärna om du har frågor kring de olika valen eller prata med våra säljare om vilken modell av franska balkong som passar bäst på just ditt hus. I vår konfigurator kan du spara ner olika varianter och se alla valen i realtid. Du beställer enkelt din franska balkong online och behöver du hjälp kontakta oss via chatt, telefon eller mail så hittar vi en lösning som passar dig.


Höj värdet på huset – renovera altanen

17 juli, 2023

Nu för tiden är det väldigt många som inför en försäljning av bostaden genomför någon renovering eller så kallad säljstyling. Detta för att attrahera så många potentiella köpare som möjligt. Även om du ska bo kvar i bostaden är en investering i en mysig altan en långsiktig investering som skapar nya härliga ytor för umgänge utomhus. Med buskar, växter och rätt typ av avgränsning skapar man olika ”rum” i trädgården så att utomhus blir en förlängning av inomhus.

Säljstyling, flyttstyling, homestyling eller homestaging kan göras i olika omfattning. Oavsett om man målar en vägg eller om man väljer att renovera köket så gäller det att vara uppmärksam på vilka förändringar man väljer att lägga pengar på. Olika renoveringar påverkar värdet på din bostad i varierande omfattning. Många åtgärder får du aldrig tillbaka pengarna för, medan andra kan ge dig så mycket som dubbelt upp av dina investerade pengar.

Renovera eller bygg en ny altan – Fördubbling av investeringen

En av de mest lönsamma renoveringarna man kan göra är att renovera sin altan. Man kan öka värdet av de investerade pengarna med så mycket som 200%. Självklart är det många faktorer som spelar in. Geografi och adress på bostaden kommer ju oftast i första hand. Vid renovering av just altan är placering och utformning av altanen viktigt. En välplanerad stor altan i söderläge med utsikt är mer attraktivt än en liten balkong in mot en bakgård.

Enligt Göran Lindohf, mäklare på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, kan en renovering av en altan i rätt läge ge dig så mycket som dubbelt tillbaka, dock kan en liten balkong mot en bakgård i värsta fall kanske bara ge 80% tillbaka av det du investerat vid en eventuell försäljning.

-”Läget är ju självklart den störst avgörande faktorn. Men med ett bra läge har du också en väldigt bra möjlighet att göra mer av det. En fräsch och välplanerad altan är något vi mäklare alltid värderar högt. I synnerhet om huset ska säljas under vår eller sommar”.

Läs mer: Vi tipsar om olika typer av glasräcken

Störst chans till värdeökning – enligt mäklaren

Kök
Det gamla nedslitna köket byts ut mot ett högklassigt nytt kök i tidlös stil.
Utgift: 300.000 kronor
Värdeökning av utgiften i procent: 25-50 procent
Kommentar: I en dyrare fastighet är det lättare att räkna hem en större del av investeringen i ett nytt kök. Ju dyrare hus, ju mer förväntas det att innehålla ett kvalitetskök. Men som utgångspunkt är det en dålig investering, även i dyrare områden. I allmänhet är kök något man utformar efter sina behov och önskemål. Risken är att det inte passar en framtida köpares smak.

Badrum
Det gamla badrummet får ett lyft med spa och passande materialval.
Utgift: 300.000 kronor
Värdeökning av utgiften i procent: 20-40 procent
Kommentar: Utgiften för ett lyxigt badrum anses generellt ännu svårare att få tillbaka än utgiften för ett nytt kök. Ett badrum, även i högsta klass, för flera hundra tusen kronor ska man inte förvänta sig att hämta hem i form av ett högre huspris. Precis som med kök är badrum ett rum man utformar efter sin personliga smak. Därför finns det även här en stor risk att det är något som inte faller eventuella spekulanter i smaken.

Tak
Det gamla slitna taket byts ut mot ett nytt tak i bästa kvalitet som passar i stil med huset.
Utgift: 200.000 kronor
Värdeökning av utgiften i procent: 20-60 procent
Kommentar: Nytt tak över huvudet är i allmänhet uppskattat bland husköpare. Tyvärr är det sällan man får tillbaka för kostnaderna om man väljer de dyraste materialen. Man har en större chans att göra en högre procentuell vinning om man i detta fall väljer billigare material.

Altan
En ny altan byggs med fint golv och ett exklusivt glasräcke som släpper in ljuset och omgivningen.
Utgift: 80.000 – 150.000 kronor
Värdeökning av utgiften i procent: 80– 200 procent
Kommentar: För en fin altan kan du få dubbelt tillbaka för vad du gett för den, ligger den dessutom i söderläge med utsikt är chanserna mycket goda. Skulle altanen ligga i norrläge med utsikt mot en bakgård har man ändå en god chans att få tillbaka de investerade pengarna vid försäljning.

Källare
En fuktig källare på 75 kvadratmeter renoveras och fixas till med både dränering och isolering. Tre användbara rum inreds.
Utgift: 150.000 kronor
Värdeökning av utgiften i procent: 25-200 procent
Kommentar: Har man en dåligt utnyttjad källare, som kanske inte går att använda på grund av fukt, kan det vara en god investering att göra den användbar. Inte minst i områden med höga kvadratmeterpriser. Det är en relativt billig investering som öppnar upp många extra kvadratmeter.

 


Vindskydd för alla miljöer och stilar

30 maj, 2023

Vindskydd skapar en härlig uteplats som kan användas tidigt på våren och möjliggör att man kan sitta ute trots kalla vindar under sommar och höst. Med vindskydd skapar du också en ombonad och trevlig uteplats och terrass där ”väggarna” bidrar till en rumslig känsla. Valbarheten på glas och måttanpassningen möjliggör för dig som kund att skapa en lösning efter dina mått och önskemål. Vill du kombinera ditt vinskydd med insynsskydd så väljer du opalt eller gråtonat glas.

Vi har ett brett utbud av olika typer av vindskydd i glas, nedan har vi kategoriserat våra olika varianter:

1: På våra glasräcke Alu Classic och St Prime finns möjligheten att välja till detta alternativ. På de här modellerna kan du välja mellan klart eller opalt glas på ditt vindskydd.

– Opalt glas i vindskyddet skapar även insynsskydd
– Med klart glas får du funktionen vindskydd men kan se igenom glaset.

.

2: Vi har även ett höj och sänkbart glasräcke, och här kan du välja om du vill ha opalt glas på nederdelen för att skapa insynssskydd.

– Vårt höj och sänkbara glasräcke finns med eller utan glaslist på det övre glaset, utan glaslist. Du kan se alla varianterna i vår konfigurator.

Vårt höj och sänkbara glasräcke Alu Flex skapar en fantastisk uteplats där du får möjligheten att välja om du vill ha vindskydd eller inte. Alu Flex är enkel att dra upp och ner och är testad för att klara mycket hög vindlast. På vårt höj och sänkbara glasräcke behöver man inte ha hela glaset uppfällt utan du väljer själv hur stor del som ska förflyttas.

3: Ett tredje alternativ är ett lågt räcke på befintlig mur eller plan. Inget ljus går förlorat men du får en mer skyddad plats med ett vindskydd som placeras på ditt befintliga konstruktion.

Köper man ett glasräcke och skapar en vindskyddsdel får man en helhet och en större möjlighet att utnyttja terrassen under fler månader. Vindskydd i glas är funktionellt och gör att du inte tappar utsikten som annars går förlorad om man sätter ett plank eller en heltäckande vägg av något material.

.

Köper man ett glasräcke och skapar en vindskyddsdel får man en helhet och en större möjlighet att utnyttja terrassen under fler månader. Vindskydd i glas är funktionellt och gör att du inte tappar utsikten som annars går förlorad om man sätter ett plank eller en heltäckande vägg av något material.

Hållbarhetsmässigt är glas ett bra val för vindskydd, kombinationen av aluminium och glas gör att vindskyddet håller år efter år jämfört med ett vindskydd av trä.

Du ser hela vårt produktsortiment av vindskydd online och beställer enkelt på vår webbsida. Alla våra produkter kan måttanpassas och skapa ditt unika glasräcke i vår konfigurator.


Designtrender för altanen och trädgården 2024

7 april, 2023

Säsongen är snart här och det är dags att börja planera altanen och trädgården. Våren och sommarsäsongen ska avnjutas utomhus och förberedelserna är i full gång för många. Ni kanske har tänkt på att bygga en ny altan eller fräscha upp den gamla. Plantera nya växter, införskaffa nya utemöbler eller kanske investera i ett måttanpassat räcke.

I en serie av tre har vi samarbetat med trädgårdsingenjören John Block – Garden By Block, för att hjälpa er på vägen med er planering.

Rumsbildande element

John Block arbetar som trädgårdsingenjör och har arbetat både som trädgårdsdesigner och trädgårdsmästare i olika konstellationer i både Sverige, Australien och Norge. Idag hjälper han både privatpersoner och bostadsrättsföreningar att skapa kvalitativa trädgårdsritningar med fokus på estetik och funktionalitet.

En stor trend som han ser i dagsläget är rumsbildande element. Man vill ha privata platser i trädgården där man kan umgås med nära och kära utan någon större insyn. Men det handlar också om att genom rumsbildande element såsom, glasräcken, växter och större möblemang skapa en mer intressant och estetiskt tilltalande utemiljö. Enligt John spelar glasräcken en stor roll när man vill skapa ‘barriärer’ i trädgården utan att stänga ute resten av tomten. Skräddarsydda räckeslösningar används ofta när uteplatsen skapas. Då anpassas räcket efter altanen/platsen och inte tvärtom.


På bilden ser ni vårt ST Prime – Rostfritt glasräcke där kunden har valt till sektioner med vindskydd. Den upphöjda terrassen blir som ett avskilt ”rum”, men stänger inte ute den fantastiska miljön.

Naturfärger med färgstarka detaljer

Enligt John är färg och form en viktig komponent i just trädgårdsdesign. En trädgård kan variera i färg och uttryck, både under dagens soltimmar men också över hela året. Med årstiderna skiftar trädgården i färger som går att laborera med växt- och materialval. I växtvalen kan man variera och styra vilka färger man vill ska framhävas, men också i materialvalen.

John nämner att han ofta ritar in räcken och spaljéer som rumsavskiljare, insynsskydd och växtstöd. Dessa brukar han färgsätta med jordnära färger såsom grågrön, grå, mörkbrun, grön eller svart. På glasräcken brukar han se till att inte ha någon färg på alls för att kunna låta miljöerna tala för sig själv.

“Ibland blir jag något mer vågad och har en klatschigare färgskala på enstaka planteringskärl till exempel. Jag såg ett väldigt vackert exempel häromsistens där man hade matchat en årstids blomningsfärg med färgen på de kringliggande möblerna. Otroligt effektfullt att vid just ett tillfälle på året blir det en “perfect match” med de olika elementen.”

Vad gäller färgtrender under 2023 tror John på att färgsätta fler detaljer och låta ‘grunden’ i trädgårdsdesignen vara lågmäld.


Där man behöver ett räcke som är nätt, men ändå säkert passar ett vajerräcke perfekt. Här har kunden valt en lågmäld ”grund”, men valt att färgsätta möblemanget i en vacker ljusgul färg.

Material och texturer under 2023

Efterfrågan på mer naturliga material ökar. John tror på att efterlikna naturen så mycket som möjligt, och då mer och mer i smäckra kombinationer med industriella lösningar. Alltså att använda sig mer av material såsom natursten, trä och grus i kombination med stål och glas. Han hoppas på att folk ser det estetiska värdet framför funktionen i material och därför väljer mellan olika naturmaterial istället för att väga in artificiella material som komposit och konstgräs.

Han tror också på att de matta ytorna kan komma tillbaka. Blanka material kan lätt ta över och bli iögonfallande, och han ser därför en trend om att pulverlackera detaljer matta.


Det stolpfria glasräcket tillåter en ostörd utsikt men är samtidigt exklusivt inramande.

Vilken roll spelar måttanpassade glasräcken in i trädgårdsdesign?

John ser en trend på att lägga ner mer pengar och tid i sina trädgårdar. Man vill ta del av alla sina trädgårdsytor när våren och sommaren nalkas. Ytor som upphöjda terrasser, poolområden och balkonger är ofta platser där man vistas länge. Platser där man umgås med familj och vänner, äter goda middagar och njuter. Då kan ett klassiskt räcke i metall eller trä lätt ‘stänga in’ en yta utan tillgång till den kringliggande miljön. För att ta del av sin vackra trädgård bör man därför välja ett glasräcke för att fortsätta få ta del av trädgården när man sitter och äter, badar eller umgås i loungedelen.

Vill du ha hjälp med att designa din trädgård?
Kontakta John Block
www.gardenbyblock.com
Instagram: @gardenbyblock

I nästa blogginlägg diskuterar vi hur man inreder och designar sin uteplats på bästa sätt.
Håll utkik!


Nyhet! Vajerräcke i trappa

15 mars, 2023

Du skapar enkelt Ett nätt och luftigt vajerräcke till trappa i vår konfigurator.

Skapa en inbjudande entre med ett vajerräcke i trappa, du kan beställa vajerräcket separat eller kombinera med våra räcken, du väljer själv för att skapa den lösning du vill ha. Ett vajerräcke i rostfritt stål som skapar en marin och luftig känsla, och som fungerar från botten av trappan hela vägen upp till översta trappsteg. Du får ett trappräcke som är stabilt, men ändå så nätt att det smälter in i alla miljöer – både inomhus och utomhus.

Vajern är en tvinnad stålvajer i syrafast rostfritt stål med en diameter på 4 mm. Den fästs vid de yttre stolparna och löper genom öglor däremellan. Stolparna placeras på det översta trappsteget och det nedersta trappsteget.

Du kan välja höjd på ditt vajerräcke samt hur många vajrar du vill att ditt räcke ska bestå av. Vill du ha det glest och luftigt väljer du färre vajrar, och vill du ha de tätare så väljer du fler. Du kan även välja om du vill att din överliggare ska vara i rostfritt stål eller trä (ek eller jatoba). Du gör alla dina design och materialval direkt i designverktyget tillsammans med dina mått.

 

Prova dig fram för att hitta din unika lösning på vajerräcke i trappa. Designa här >>


Inspireras av 2022s räcken

18 januari, 2023

Vi lämnar 2022 bakom oss och träder in i ett nytt spännande år. Men innan dess vill vi passa på att lyfta några av de räcken som blivit monterade hos våra kunder under 2022. En av våra största belöningar är att få se hur fina räckena blir ute hos våra kunder. Vilken skillnad det blir för hemmet, både för designen och helheten, men även för säkerheten.

Har du svårt att bestämma dig vilket räcke som hade passat hos dig? Låt dig då inspireras av år 2022s urval av räcken.

ST PRIME – Rostfritt glasräcke

Rostfritt glasräcke

Här har vår kund monterat ett slitstarkt rostfritt glasräcke med överliggare. Räcket har placerats så att det ramar in altanen samtidigt som det skyddar från fall. Räcket är ovanpå monterat, där avslut och början är fäst i väggen utan stolpe.

Designa ditt rostfria glasräcke här

Ledstång i rostfritt stål

Rostfri ledstång

Ett fantastiskt materialval där den rostfria ledstången möter vita väggar, svarta trappsteg och inramade tegelstens karmar.

Designa din ledstång här.

Stolpfritt glasräcke i laminerat glas

Stolpfritt glasräcke i laminerat glas

Här har vår kund valt vår storsäljare stolpfritt räcke, tillsammans med ett laminerat glas. Monterat ovanpå en balkong för att minska insyn men inte tappa utsikten.

Designa ditt stolpfria glasräcke här.

Räcke i rostfritt stål med horisontella stänger

Rostfritt räcke med stänger

Ett rostfritt räcke med horisontella stänger som skyddar mot fall, men även låter huset möta naturen och skymmer inte utsikten.

Designa ditt rostfria räcke här.

Höj och sänkbart glasräcke

Höj och sänkbart glasräcke

Vilken fantastisk miljö och utsikt, eller hur?! Här har kund valt ett höj och sänkbart glasräcke. Perfekt för att skydda sig mot vind vid blåsigare dagar genom att höja upp det övre glaspartiet. Vid varmare dagar så kan man låta glaspartiet vara nere och njuta av utsikten och sommarbrisen.

Designa ditt höj och sänkbara räcke här.

Alu Modern

Aluminium glasräcke

Alu Modern är ett stilrent aluminium glasräcke som tillåter bredare glaspartier. Här har kund valt att blanda klart glas med opalt för att maximera utsikten.

Designa ditt alu modern räcke här.

Stolpfritt glasräcke inomhus

Stolpfritt glasräcke inomhus

Våra räcken funkar lika bra inomhus som utomhus. Här har kunden valt ett stolpfritt glasräcke som är installerat i en skena i golvet, och utan överliggare för att maximera ljusinsläpp och vy. Tänk på att det finns flera olika valmöjligheter för hur du kan montera ditt glasräcke. Ovanpå monterat eller utanpå monterat, dessutom för olika underlag. Därför fungerar våra räcke precis lika bra inomhus som utomhus!

Vill du se ännu mer inspiration från våra kunder klicka HÄR

Har du svårt att bestämma dig över nätet och vill klämma och känna på produkterna? Ni är då varmt välkomna att boka en tid som passar er för att komma och besöka vår utställning. Klicka HÄR för att boka en tid!

Har ni inte möjlighet att komma till vår utställning hjälper vi er mer än gärna genom telefon, email eller chatt.


Glasräcken och ledstänger inomhus – inspireras av våra kunder!

10 januari, 2023

Hos Räckesbutiken kan du hitta det räcke för att skapa en vacker inomhusmiljö.

Under vintertid ser vi att allt fler av våra kunder satsar på inomhusprojekt och det råder inga tvivel på att ett glasräcke inomhus kan bli ett rejält lyft. Och inte bara utseendemässigt. Att ha ett räcke vid ett trapphål eller nivåskillnad är viktigt för att undvika fall, vilket gör räcket till en investering i hemmets säkerhet. Många av våra glasräcken har ett brett utbud av valmöjligheter såsom färg, måttanpassning och du väljer själv om du vill ha med eller utan överliggare. Med ett räcke inomhus kan du genom färg harmoniera resten av färgerna i din inredning och skapa ett rum som lyfter med hjälp av detaljerna i räcket.

Dock är det kanske främst för den eleganta och stilrena känslan som många väljer just ett glasräcke. Det kan få ett rum att se större ut eller en smal trappa att se bredare ut. Räcke inomhus med glas skapar ett luftigare och mer öppet rum och genom vår måttanpassning och valbarhet skapar du ditt unika räcke. Räckena är enkla att montera och du får med en unik monteringsfilm- och beskrivning för ditt utvalda räcke.

En annan populär produkt just nu är ledstänger. Trappor och trappräcken inomhus är ett projekt som många tar sig an såhär till vintern, och med en ny ledstång får man både en snyggare och säkrare trappa.

Vi imponeras ständigt av våra kunders kreativitet. Som tur är så är de generösa och delar med sig av resultaten, så låt dig inspireras! Kanske blir ett nytt glasräcke eller en ny ledstång till trappan ditt kommande inomhusprojekt? På vår produktsida kan du se alla våra räcken och ledstänger.

 

Stolpfritt räcke vid trapphål inne

Vilket rum! Vår danska kund har skapat rymd genom att välja ett stolpfritt glasräcke till trapphålet. Ledstång i trä är en vacker kontrast till glaset men man behöver inte välja till om det inte passar in i rummets inredning.

Stolfritt glasracke inomhus

Ett stolpfritt glasräcke som skapar en elegant & öppen känsla mellan två våningar hos vår tyska kund.

Ledstång ek inomhus

För en lite brantare trappa utan trappräcke kan det krävas en ledstång. Här har en dansk kund kombinerat vår ledstång i ek med ett rostfritt räcke med överliggare i ek. Snyggt, eller hur?

Ledstång inomhus rostfritt

Blått är flott! Den här väggen får oss att vilja åka raka vägen till en färgbutik. Den stilrena ledstången i rostfritt känns helt rätt i det här rummet.

Ta en närmare titt på våra glasräcken och ledstänger >

PS. Alla våra produkter kan såklart användas både inomhus och utomhus.


Stäng

Välj leveransland

Priserna för varor du har i kundvagnen kommer att ändra sig om du byter land.

Leverans: