Alu Color Alu Classic Alu Modern Alu Retro Alu Flex ST Breeze ST Flow ST Prime ST Wire ST Wire & ST Breeze
Leverans
 • Alltid fraktfri leverans!
 • Måttanpassat på riktigt!
0 kr
inkl. moms & frakt
Du har inte lagt något i kundvagnen, ännu!
Klicka på produkter i menyn för att se vårt utbud
Vi erbjuder:
 • Hög kvalitet
 • Hög tillgänglighet
 • Kort produktionstid
 • Produkter som tillverkas efter dina mått
 • Helt fraktfri leverans

Inspireras av 2022s räcken

18 januari, 2023

Vi lämnar 2022 bakom oss och träder in i ett nytt spännande år. Men innan dess vill vi passa på att lyfta några av de räcken som blivit monterade hos våra kunder under 2022. En av våra största belöningar är att få se hur fina räckena blir ute hos våra kunder. Vilken skillnad det blir för hemmet, både för designen och helheten, men även för säkerheten.

Har du svårt att bestämma dig vilket räcke som hade passat hos dig? Låt dig då inspireras av år 2022s urval av räcken.

ST PRIME – Rostfritt glasräcke

Rostfritt glasräcke

Här har vår kund monterat ett slitstarkt rostfritt glasräcke med överliggare. Räcket har placerats så att det ramar in altanen samtidigt som det skyddar från fall. Räcket är ovanpå monterat, där avslut och början är fäst i väggen utan stolpe.

Designa ditt rostfria glasräcke här

Ledstång i rostfritt stål

Rostfri ledstång

Ett fantastiskt materialval där den rostfria ledstången möter vita väggar, svarta trappsteg och inramade tegelstens karmar.

Designa din ledstång här.

Stolpfritt glasräcke i laminerat glas

Stolpfritt glasräcke i laminerat glas

Här har vår kund valt vår storsäljare stolpfritt räcke, tillsammans med ett laminerat glas. Monterat ovanpå en balkong för att minska insyn men inte tappa utsikten.

Designa ditt stolpfria glasräcke här.

Räcke i rostfritt stål med horisontella stänger

Rostfritt räcke med stänger

Ett rostfritt räcke med horisontella stänger som skyddar mot fall, men även låter huset möta naturen och skymmer inte utsikten.

Designa ditt rostfria räcke här.

Höj och sänkbart glasräcke

Höj och sänkbart glasräcke

Vilken fantastisk miljö och utsikt, eller hur?! Här har kund valt ett höj och sänkbart glasräcke. Perfekt för att skydda sig mot vind vid blåsigare dagar genom att höja upp det övre glaspartiet. Vid varmare dagar så kan man låta glaspartiet vara nere och njuta av utsikten och sommarbrisen.

Designa ditt höj och sänkbara räcke här.

Alu Modern

Aluminium glasräcke

Alu Modern är ett stilrent aluminium glasräcke som tillåter bredare glaspartier. Här har kund valt att blanda klart glas med opalt för att maximera utsikten.

Designa ditt alu modern räcke här.

Stolpfritt glasräcke inomhus

Stolpfritt glasräcke inomhus

Våra räcken funkar lika bra inomhus som utomhus. Här har kunden valt ett stolpfritt glasräcke som är installerat i en skena i golvet, och utan överliggare för att maximera ljusinsläpp och vy. Tänk på att det finns flera olika valmöjligheter för hur du kan montera ditt glasräcke. Ovanpå monterat eller utanpå monterat, dessutom för olika underlag. Därför fungerar våra räcke precis lika bra inomhus som utomhus!

Vill du se ännu mer inspiration från våra kunder klicka HÄR

Har du svårt att bestämma dig över nätet och vill klämma och känna på produkterna? Ni är då varmt välkomna att boka en tid som passar er för att komma och besöka vår utställning. Klicka HÄR för att boka en tid!

Har ni inte möjlighet att komma till vår utställning hjälper vi er mer än gärna genom telefon, email eller chatt.


Glasräcken och ledstänger inomhus – inspireras av våra kunder!

10 januari, 2023

Hos Räckesbutiken kan du hitta det räcke för att skapa en vacker inomhusmiljö.

Under vintertid ser vi att allt fler av våra kunder satsar på inomhusprojekt och det råder inga tvivel på att ett glasräcke inomhus kan bli ett rejält lyft. Och inte bara utseendemässigt. Att ha ett räcke vid ett trapphål eller nivåskillnad är viktigt för att undvika fall, vilket gör räcket till en investering i hemmets säkerhet. Många av våra glasräcken har ett brett utbud av valmöjligheter såsom färg, måttanpassning och du väljer själv om du vill ha med eller utan överliggare. Med ett räcke inomhus kan du genom färg harmoniera resten av färgerna i din inredning och skapa ett rum som lyfter med hjälp av detaljerna i räcket.

Dock är det kanske främst för den eleganta och stilrena känslan som många väljer just ett glasräcke. Det kan få ett rum att se större ut eller en smal trappa att se bredare ut. Räcke inomhus med glas skapar ett luftigare och mer öppet rum och genom vår måttanpassning och valbarhet skapar du ditt unika räcke. Räckena är enkla att montera och du får med en unik monteringsfilm- och beskrivning för ditt utvalda räcke.

En annan populär produkt just nu är ledstänger. Trappor och trappräcken inomhus är ett projekt som många tar sig an såhär till vintern, och med en ny ledstång får man både en snyggare och säkrare trappa.

Vi imponeras ständigt av våra kunders kreativitet. Som tur är så är de generösa och delar med sig av resultaten, så låt dig inspireras! Kanske blir ett nytt glasräcke eller en ny ledstång till trappan ditt kommande inomhusprojekt? På vår produktsida kan du se alla våra räcken och ledstänger.

 

Stolpfritt räcke vid trapphål inne

Vilket rum! Vår danska kund har skapat rymd genom att välja ett stolpfritt glasräcke till trapphålet. Ledstång i trä är en vacker kontrast till glaset men man behöver inte välja till om det inte passar in i rummets inredning.

Stolfritt glasracke inomhus

Ett stolpfritt glasräcke som skapar en elegant & öppen känsla mellan två våningar hos vår tyska kund.

Ledstång ek inomhus

För en lite brantare trappa utan trappräcke kan det krävas en ledstång. Här har en dansk kund kombinerat vår ledstång i ek med ett rostfritt räcke med överliggare i ek. Snyggt, eller hur?

Ledstång inomhus rostfritt

Blått är flott! Den här väggen får oss att vilja åka raka vägen till en färgbutik. Den stilrena ledstången i rostfritt känns helt rätt i det här rummet.

Ta en närmare titt på våra glasräcken och ledstänger >

PS. Alla våra produkter kan såklart användas både inomhus och utomhus.


Hur sköter du ditt glasräcke vid snö och sämre väder?

20 december, 2022

Du har köpt och monterat ett snyggt glasräcke. Men nu är vintern i full gång – och du undrar, hur tar du egentligen hand om ditt glasräcke vid snö och sämre väder? Beroende på vilket typ av räcke du har så finns det olika underhålls sätt. Här kan du ladda ner vår broschyr hur du sköter alla delar på ditt räcke.

Egentligen så finns det inget speciellt sätt som du tar hand om ditt räcke under snö och slask, då våra räcken är konstruerade till att klara alla väderlag. Men här nedan lyder ett husmors knep på hur du kan underhålla glasen och göra de extra fina och skinande även vid kallare väder.

Skinande glasrutor

Det är viktigt att värna om miljön och inte använda miljöfarliga produkter för att tvätta dina glasräcke. Du kan göra din egen rengöringsprodukt för att säkerhetsställa en miljövänlig produkt samt att du sparar pengar. Använd en tom sprayflaska och blanda ihop 2 dl vatten med 2 dl vinäger (12%). Tillsätt sedan 2-3 droppar miljömärkt diskmedel och du har en miljövänlig lösning som också blir skonsam mot ditt glas.

Tvätta sedan rutorna med putsmedlet och en mjuk trasa.

Vill du imponera på släkten under jul kan du även tvätta dina glasräcken trots minusgrader. Det är busenkelt – det är bara att tillsätt lite T-sprit i tvättvattnet.

Skulle du ha några övriga frågor om hur du underhåller ditt räcke finns vi alltid här för dig!
Kontakta kundtjänst via telefon, chatt eller email. Läs mer här!


Personlig räckesrådgivning

8 september, 2022

Vi på Räckesbutiken är måna om att ge våra kunder en högkvalitativ och personlig service. Alla är vi olika, och vill bli bemött olika, därför har vi nu tagit fram möjligheten att kunna boka personlig räckesrådgivning.


Prova Räckesbutikens smidiga designverktyg!

10 augusti, 2022

Oavsett om du precis har börjat leta efter ett räcke, eller om du i princip är redo att beställa, tycker vi du ska prova vårt designverktyg (klicka på den gröna knappen vid produkten du är nyfiken på)! Det är superenkelt att använda och visar dig direkt inte bara hur räcket kommer se ut, utan även exakt vad det kommer kosta, och hur lång tid det tar att tillverka.

Skärmdump av konfiguratorn

 

I filmen nedan ser du steg för steg hur du går tillväga, och vilka valmöjligheter som finns. Det skiljer sig såklart lite åt beroende på vilken produkt du väljer, men grunden är densamma.

 

Har du besökt oss förut, kanske du kommer märka att vi har gjort en del förändringar på sistone – allt för att verktyget ska vara så enkelt som möjligt att använda, oavsett om du sitter vid datorn/surfplattan hemma eller med mobilen på bussen. Exempel på förbättringar:

 • Tydligare menyval
 • Bättre 3D-bild av räcket
 • Optimerat för mobilanvändare
 • Möjlighet att skapa ett nytt räcke med samma mått man redan fyllt i
 • Lättillgängliga hjälptexter

Samtidigt har vi behållit funktioner som vi vet uppskattas av våra kunder:

 • Att priset och produktionstiden uppdateras efter varje val och ändring som görs
 • Möjlighet att spara ett räcke och fortsätta designa/beställa vid ett senare tillfälle (även på en annan enhet)
 • Möjlighet att få en offert skickad till sin e-postadress

Prova själv! Här är några exempel på saker du kan ändra* för att se hur räcket ser ut och vad det kommer kosta:

 • Klart, frostat eller gråtonat glas
 • Liggande eller stående rostfria stänger, eller vajer
 • Rundade eller fyrkantiga klämfästen
 • Överliggare i trä eller rostfritt… eller utan
 • Färg på stolparna
 • Montering ovanpå eller utanpå underlaget
 • Höjd på räcket
 • Infästning i vägg

*Olika produkter har olika valmöjligheter.

Om det dyker upp några frågor eller funderingar längs vägen, är det bara att kontakta vår Kundservice!


Räckeshöjd – vad gäller för höjd på räcke?

20 juli, 2022

När man ska beställa ett räcke är det viktigt att kontrollera att räcket uppfyller de regler som finns.

Boverkets rekommendationer kring räckets höjd

När det gäller höjd på räcken är reglerna utformade utifrån en utredning (sid 90) från Boverket kring risken för så kallade traumaskador vid fall. Med hjälp av utredningen bestämde man att om det är mer än tre meters fallhöjd så ska räcket vara minst 1100 mm högt. För att beskriva det helt korrekt ska höjden mellan golv och golv, mellan två våningar, vara 3 meter eller mer.

För balkonger och andra miljöer utanför bostaden säger man att ”räcken på balkonger och loftgångar bör vara minst 1,1 meter höga.”

räckeshöjd

Räckets höjd räknas från golv till räckets överkant.

Hos oss på Räckesbutiken kan du beställa glasräcken med en höjd från 800 mm till 1100 mm. Kontaktar du oss hjälper vi dig också att se till att ditt räcke uppfyller alla krav beroende på var du ska montera det – så slipper du tänka på regler och rekommendationer!

 


De vanligaste kundfrågorna om räcken – del 3

20 juli, 2022

Det är dags för tredje och sista delen i följetongen där vi samlar de vanligaste frågorna vi får av våra kunder!

I sista delen fokuserar vi på frågor som kan dyka upp i samband med beställning, köp och leverans av våra räcken. Har du missat de tidigare delarna, så hittar du dem också här på bloggen: Del 1 handlar om räckena och frågor som kan dyka upp vid valet av produkt, och i del 2 pratar vi om montering och underhåll av räcken.

Jag känner mig osäker hur ska jag ta måtten, borde man ta hjälp av någon i branschen?
– Vår tanke är att man inte ska behöva vara i byggbranschen för att kunna beställa eller montera våra räcken, vi vill göra det så enkelt som möjligt för dig som kund. Du behöver endast ange måtten på ytterkanterna av underlaget där du ska ha ditt räcke, exempelvis hörn till hörn eller kant till kant. För att infästningen inte ska hamna för nära en kant så gör vi ett indrag på underlaget, men det sker automatiskt så det är inget du själv behöver tänka på.

I vårt designverktyg finns tydliga hjälptexter om du är osäker, där finns även måttmallar för att du lätt ska se hur man tänker och räknar. Dessa hittar du också på våra produktsidor under teknisk information.

Har du några speciella önskemål eller känner dig osäker, kontakta vår kundservice.

Montering rostfritt glasräcke

Montering av rostfritt glasräcke vid trapphål.

Kan jag avboka eller göra ändringar i min beställning?
– Innan vi har påbörjat tillverkningen av ditt räcke är det inga problem att göra en avbeställning. Vad gäller ändringar så beror det lite på hur tidigt vi får besked och vilka ändringar det handlar om, men självklart vill vi hjälpa dig i den mån vi kan så ta kontakt med oss snarast möjligt om du vill göra förändringar i din beställning.

Hur lång är er leveranstid?
– På varje produktsida finns information om hur många dagar produktionen är beräknad till. När du gjort din beställning hittar du information om produktionstid för just din order i din orderbekräftelse, och vi skickar iväg ditt räcke så fort det är klart. Då får du ett email med information om fraktspårning. Därefter kommer Schenker kontakta dig så att ni tillsammans kan bestämma leveransdag.

Vad kostar frakten?
– Den ingår! Det pris du ser vid beställning är det pris du betalar för räcket, ingen fraktkostnad eller andra dolda avgifter tillkommer.

Måste jag vara hemma när beställningen kommer?
– Det är viktigt att någon är på plats för att ta emot leveransen. Skulle det vara så illa att räcket har skadats under transporten, så behöver det dokumenteras tillsammans med chauffören innan du undertecknar att du tagit emot sändningen. Om inte det finns antecknat kan det bli svårt att reklamera om något skulle vara skadat. Se våra köpvillkor för mer information.

Kan man beställa nu och få leverans senare?
– Inga problem! Du kan lägga din beställning nu och meddela vilken vecka du önskar leverans så anpassar vi oss efter det och skickar din order i lagom tid.

 

Räckesbutiken.se är sedan 2012 certifierat för Trygg e-handel vilket innebär att bolaget lever upp till kraven för e-handlare. Läs mer om certifieringen på Svensk Digital Handel.

 

Redo att hitta rätt räcke för dig? Vi har glasräcken, räcken i rostfritt stål, vajerräcken, och ledstänger!

 


De vanligaste kundfrågorna om räcken – del 2

3 juni, 2022

Det är dags för den andra delen i vår följetong där vi samlar de vanligaste frågorna vi får av våra kunder! Även den här gången har vi tagit hjälp av Natalia Lerulf, som jobbar på kundservice och kan det mesta om våra räcken.

Den här gången fokuserar vi på montering och underhåll av räcken. Missade du del 1 som handlade om räckena och frågor som kan dyka upp vid valet av produkt så hittar du den här.

Vissa kunder känner sig osäkra på om dom är tillräckligt händiga för att kunna montera ett räcke. Hur svårt är det egentligen och vilka verktyg behöver man?

Man behöver absolut inte vara hantverkare för att kunna montera våra räcken, kan man hantera en skruvdragare (vi rekommenderar att använda en skruvdragare även om det är möjligt att skruva för hand) och ett vattenpass ska det inte vara svårt.

Förutom dessa så kan även en gummiklubba komma till användning. Alla tillbehör såsom skruv, bits och borr skickar vi med, så det behöver du inte tänka på. Skulle frågor dyka upp kan man alltid kontakta oss för hjälp.

Hur vet jag hur jag ska gå tillväga när jag monterar mitt räcke?

I varje order medföljer monteringstips i ett häfte speciellt anpassat till den produkt du köpt. Där hittar du även en måttmall och en ritning av var dina stolpar ska placeras i förhållande till varandra enligt de mått som du angav vid din beställning. Häftet fungerar även som följesedel där alla detaljer i din beställning är listade.

Förutom orderhäftet får du tillgång till filmer som visar de olika momenten under montering. Monteringsfilmerna hittar du på din ordersida, som du kommer till genom att klicka på länken i orderbekräftelsen som du får via email. På sidan klickar du på länken till räcket du beställt och kommer då vidare till de olika detaljerna, och under varje detalj finns en film som visar hur du utför varje moment. Här kan du se exempel på några monteringsfilmer för vårt rostfria glasräcke!

Vilket material kräver minst underhåll?

Ett glasräcke har betydligt längre livslängd än exempelvis ett räcke i trä. Trä behöver du olja, lacka eller måla regelbundet för att det ska hålla sig helt och snyggt. Ett glasräcke däremot kräver bara rengöring med jämna mellanrum för att se ut som nytt år efter år. Är du på jakt efter ett räcke som i princip är underhållsfritt, ska du välja ett stolpfritt glasräcke.

När du köper ett glasräcke från Räckesbutiken, kan du välja till produkter som motverkar att smuts fastnar på ytorna. Det underlättar såklart skötseln ytterligare.

Hur sköter jag då bäst ett glasräcke?

Glasskivorna putsar du bara med vanligt fönsterputsmedel vid behov. Oavsett vilket material du har på stolpar och överliggare, kan du torka av dem då och då med en mjuk trasa, ljummet vatten och milt rengöringsmedel. Använd inte produkter med slipmedel på någon av delarna.

Har du överliggare eller stolpar i trä bör du impregnera dem med träolja eller dylikt om räcket står utomhus. Upprepa regelbundet beroende på hur utsatt räcket är för väder och vind.

Underhåll av räcken i glas, rostfritt stål, aluminium och trä

Jag har köpt ett räcke med aluminiumdetaljer, hur underhåller jag det?

Aluminium är i princip underhållsfritt. Vi rekommenderar att man rengör ytorna med en mjuk trasa, ljummet vatten och milt rengöringsmedel. Har man fått olja, vax, eller dylikt på räcket kan man använda lite aceton. Rengör aldrig med syror eller alkaliska medel och använd inte produkter med slipmedel eller slipande yta då detta ger upphov till repor på aluminium.

Aluminiumdetaljerna bör inte rengöras under årets allra varmaste dagar det är större risk för missfärgningar.

Kan ett rostfritt räcke rosta?

Ja, trots sitt namn kan faktiskt rostfria räcken rosta om man inte underhåller dem! Detta gäller främst om man har räcket utomhus. Vi rekommenderar att man rengör räcket 1-3 gånger per år, eller oftare om man bor nära havet. Precis som med aluminium att man rengör ytorna med en mjuk trasa, ljummet vatten och milt rengöringsmedel.

Använd inte slipande produkter som till exempel stålull och metallborstar eftersom de kan repa räcket vilket försämrar materialets resistens mot rost. Om de rostfria detaljerna kommit i kontakt med metallpartiklar från ej rostfria stålprodukter måste dessa partiklar avlägsnas så fort som möjligt då de rostar och kan smitta det rostfria stålet.

Jag har en ledstång i trä till min trappa, hur gör jag för att hålla den snygg?

Även till ledstänger kan man med fördel använda ljummet vatten, milt rengöringsmedel och mjuk trasa. Träet kan slipas lätt med finkornigt slippapper i fiberriktningen för att få bort de fibrer i träet som har rest sig efter den första rengörningen.

Sitter ledstången utomhus ska man impregnera den med t ex träolja. Upprepa behandlingen regelbundet beroende på hur utsatt ledstången sitter. Det som påverkar hur ofta detta behövs är bland annat väder och vädersträck men även placering och nivån på slitaget.

När du beställer ett räcke från oss får du information om hur du tar hand om det baserat på de specifika delar som ingår i just din order.

 


De vanligaste kundfrågorna om räcken – del 1

19 maj, 2022

Vid köp av ett räcke kan det dyka upp en del frågor, därför tänkte vi ge er en följetong där vi samlar de vanligaste frågorna vi får av våra kunder. Kanske får du svar på något just du undrat över!

Till hjälp har vi tagit Natalia Lerulf som är en av våra stjärnor på kundtjänst. I första delen fokuserar vi på räckena och frågor som kan dyka upp vid valet av produkt. Hittar du inte svar på din fråga här kan du alltid kika in på sidan Frågor & svar eller kontakta vår kundservice. Nu kan du också läsa del 2 i vår följetong, som handlar om montering och underhåll av räcken. Du hittar den här.

Många kunder har en egen idé om hur de vill att räcket ska se ut och frågar om man kan specialbeställa räcken eller detaljer.
– På Räckesbutiken har vi inga standardmått, alla produkter tillverkas utifrån kundens önskade mått, så på så sätt kan man ju säga att allt vi gör är specialbeställningar. Däremot så är de produkter och detaljer som syns i vår webshop det sortiment vi erbjuder. Frågar man om till exempel grindar eller räcken för trappor så får man svaret att det tyvärr inte är något vi har i dagsläget, men vi jobbar hela tiden på att ta fram nya produkter som våra kunder efterfrågar.

Kan man välja olika höjd på olika sidor av räcket?
– I regel så är olika höjd på olika sidor av räcket något som går utanför våra system. Självklart vill vi hjälpa till i den mån vi kan, men då det kräver en del extra arbete kan det tillkomma en extra kostnad. Kontakta oss på kundtjänst så hjälper vi dig att komma vidare.

Vilka produkter passar bäst för inomhus- respektive utomhusmiljöer och hur ska man tänka vid val av glas? Bör jag ha ett härdat glas eller inte?
– Alla våra produkter går att använda både inomhus och utomhus. Vårt aluminiumräcke har samma ytbehandling som man har på masten på en segelbåt, så det står emot det mesta. Våra övriga räcken anpassas efter ditt val om det ska stå inomhus eller utomhus. Utöver det är det bara tycke och smak som avgör, vilket man tycker är snyggast och vad som passar bäst in i ens hem.

När det kommer till val av glas så erbjuder vi vanligt lamellglas och härdat lamellglas. Båda är säkerhetsglas, men det härdade är mer stryktåligt och används oftast i offentliga eller mer utsatta miljöer. Till en privatbostad ska man inte behöva något annat än vanligt lamellglas, men självklart beror det också på hur räcket ska användas. Vet man att glaset kommer belastas (om man t ex inte har någon överliggare men ändå vill använda det som stöd) eller utsättas för upprepade yttre påfrestningar (t ex längs kusten eller i fjällen där det ofta är tuff blåst) rekommenderar vi härdat glas. Har man en trädgård som används som barnens fotbollsplan, där det står ett glasräcke i marknivå, då skulle jag kanske också rekommendera härdat glas 😉

Glasräcke vid terrass

Rostfritt glasräcke vid trapphål

Vårt glasräcke i rostfritt går, precis som våra andra räcken, att använda både inomhus och utomhus.

Vad innebär ett säkerhetsglas?
– Det glas vi levererar till alla våra glasräcken är ett 8,76 mm tjockt, laminerat glas med slipade och polerade kanter. Laminerat glas innebär att två glasskivor limmats ihop med en plastfilm mellan. Om ett av glasen skulle gå sönder hänger fortfarande glasskivan ihop som en del. Man kan välja mellan klart glas, opal (frostat) och ett gråtonat glas. Som vi nämnde ovan har vi även ett härdat laminerat glas för lite tuffare miljöer.

Finns det regler för hur högt mitt räcke ska vara?
– Ja, Boverket har tagit fram regler gällande räckeshöjd som är viktiga att följa. Om det är mer än tre meters fallhöjd så ska räcket vara minst 1100 mm högt. För att beskriva det helt korrekt så gäller den här regeln när höjden mellan golv och golv, mellan två våningar, är 3 meter eller mer. Läs med om Boverkets utredning och räckeshöjd (sid 90).

Stiltips
– Många ber också om stiltips, frågar vilket material som är vanligast, och vad som passar till min typ av hus etc. När det gäller stil är ju mycket en smaksak men vill man ha smakråd så är man mer än välkommen att diskutera detta med oss på kundtjänst – vi har ju sett en hel del kundbilder och kan bidra med tankar och idéer. På våra produktsidor kan man också kika på inspirationsbilder:


Så får du en lyxkänsla på altanen

7 maj, 2022

Det är inte konstigt att vi svenskar bryr oss så mycket om vädret. Ena dagen yr vinterstormen och nästa dag är det strålande solsken. På bara en månad går vi från att sitta inne och huttra till sommarklädd ute i trädgården. Vi flyttar ut, för många av oss betyder det att vi flyttar ut på altanen eller balkongen.

Det är på de platserna man kan få lov att vara hemma, men ändå ute samtidigt. Huset och omgivningen smälter samman till en enhet. En sådan plats som tillför boendet ett extra värde, både känslomässigt och ekonomisk, i synnerhet när den platsen är skapad på ett inbjudande sätt.

När det kommer till att skapa inbjudande utemiljöer finns det få saker som ett slår ett snyggt glasräcke. Här är fem grunder till vad ett glasräcke kan göra för din bostad.

1. Oslagbar utsikt

Ett glasräcke är svårslaget när det kommer till att utnyttja utsikten, det säger sig själv. Att kunna släppa in hela horisonten är skäl nog för många att välja ett sådant räcke på sin uteplats.

Designa ditt glasräcke till: AltanBalkongInomhus

2. Större och ljusare

Med ett genomskinligt räcke följer det många goda fördelar. Genom att ta bort de avskärmande träspjälorna kommer uteplatsen både kännas större och ljusare. Glasräcken öppnar upp, låter blicken vandra förbi och släpper in ljus över hela altanen eller balkongen.

Läs mer: Boverkets regler när du ska bygga altanräcke

3. Exklusivt utseende

En annan, väldigt stor, fördel med ett glasräcke är det exklusiva och harmoniska utseendet. Räckesbutiken har lösningar i aluminium, rostfritt, stolpfritt samt glas och klämfästen till existerande stolpar. Gemensamt för alla lösningar är att de ger ett tidlöst och rent intryck. Detta i sin tur bidrar till att öka värdet på uteplatsen, oavsett om du mäter bostadens värde eller det emotionella värdet när du sitter i solstolen och njuter.

Läs mer: Höj värdet på huset, renovera altanen – Mäklarens beräkningar

4. Enkelt att underhålla

Alla husägare vet att underhåll kräver både tid, energi och pengar. Vårt klimat bjuder ofta på tuffa vintrar som sliter även på de bäst anpassade träsorterna. Med ett glasräcke slipper du bekymra dig om det. Glas och metall är som alla vet väldigt väderbeständigt och väldigt lätt att underhålla. På så sätt får man mer tid att göra det man faktiskt vill göra på sin uteplats.

5. Enkelt att beställa och montera

Många lösningar är fina när de är färdiga, men de kostar blod, svett och tårar att få på plats. Hos Räckesbutiken gör vi allt så enkelt som möjligt för dig. När du beställer ditt räcke behöver du egentligen bara lägga in dina mått och välja din design för att kunna beställa ditt räcke med några knapptryck. När du har beställt levererar vi fraktfritt med egen monteringsbok, filmer, alla skruvar som behövs och kundservice som finns tillgänglig om du skulle behöva det. Räcket är enkelt att montera på egen hand med skruvdragare, tumstock och ett vattenpass.

Glasräcken kan även med fördel monteras inomhus och ge hela rummet ett nytt utseende.


Stäng

Välj leveransland

Priserna för varor du har i kundvagnen kommer att ändra sig om du byter land.

Leverans: