Alu Color Alu Classic Alu Modern Alu Retro Alu Flex ST Breeze ST Flow ST Prime ST Wire ST Wire & ST Breeze
Leverans
  • Fri frakt
  • Måttanpassat för dig
  • Personlig köpresa
0 kr
inkl. moms & frakt
Du har inte lagt något i kundvagnen, ännu!
Klicka på produkter i menyn för att se vårt utbud
Vi erbjuder:
  • Hög kvalitet
  • Hög tillgänglighet
  • Kort produktionstid
  • Produkter som tillverkas efter dina mått
  • Helt fraktfri leverans

Beställ ledstång i dina mått, pris direkt!

Ledstång i rostfritt stål

Ledstänger i trä eller rostfritt

Våra ledstänger kan användas både inomhus och utomhus, och finns i rostfritt stål, ek eller jatoba. I vårt designverktyg anger du dina mått, väljer vilka upphängningskonsoler du vill ha och hur början och avslut på din ledstång ska se ut.

Det är enkelt att montera och vi skickar med alla tillbehör du behöver!
 

 

Ledstång i ek

Våra ledstänger i ek kommer obehandlade för att, om du vill, du ska kunna behandla dem efter tycke och smak. De är runda i dimensionen 43 mm. 

Ekledstängerna levereras i längder upp till 3 meter, i det fall du behöver en längre ledstång kommer delarna förberedda för att skarvas.
Ledstängerna levereras i exakt de mått du beställer. 

För infästning av din ledstång erbjuder vi fyra olika typer av konsoler. I vår konfigurator väljer du vilket utseende din ledstång ska få. 

Inspirationsbilder

Ledstänger i rostfritt stål

En ledstång i rostfritt stål ger trappan ett modernt och stilrent utseende. De rostfria ledstängerna är 42,4 mm i diameter och levereras i två olika grader. AIS 304 för inomhusbruk eller AIS 316 för utomhusbruk. AIS 316 kallas även för syrafast rostfritt stål, som är tåligare för yttre påfrestningar. 

Ledstängerna i rostfritt levereras i längder upp till 4,8 meter. Behöver du en längre ledstång följer våra stilrena detaljer med för att enkelt och snyggt kunna skarva dem. 

Inspirationsbilder

Ledstång i Jatoba

Vi erbjuder våra ledstänger i ytterligare en trävariant. Förutom ledstänger i ek har vi dem även i Jatoba. Ett hårt träslag likt teak i utseendet, båda är rödbruna i färgen. Den stora fördelen är att Jatoba är betydligt billigare än teak. Även ledstängerna i Jatoba är 43 mm i diameter.

En ledstång i Jatoba lämpar sig väldigt väl både inomhus och utomhus.

Läs mer om: Jatoba

Inspirationsbilder

Relaterade artiklar

Trappräcken eller ledstänger?

Vi kallar våra trappräcken för ledstänger, eftersom vi säljer en rad övriga räcken vill vi inte att de ska förväxlas med varandra.

Våra ledstänger i trä levereras i längder upp till 3000 mm och våra rostfria i längder upp till 4800 mm. Skulle du önska ett längre trappräcke skarvas de på mitten och detaljer för skarvning medföljer alltid i din order.

När du designar ditt trappräcke väljer du utseende på konsolerna och hur din ledstång ska se ut i början samt avslut.
Vi har olika detaljer i rostfritt som du kan välja för att markera avslut eller början. Till rostfri ledstång kan du välja med platt eller runt ändlock, samt 90 graders ändböj. Till våra ledstänger i trä kan du förutom detaljer i rostfritt välja att ha naturlig (tillslipad) början och avslut.
När du väljer konsol erbjuder vi fyra olika alternativ som ger dig en chans att sätta din personliga touch på ditt trappräcke.

Montering

En ledstång är något man förlitar sig på när det kommer till att stödja sig emot, ung som gammal. Därför är det viktigt att konsolerna monteras på rätt avstånd för att skruvarna ska träffa i regel eller likvärdigt.
Av den anledningen levereras våra ledstänger utan konsolerna monterade. Tillbehör för att att borra och skruva fast dem i ledstången medföljer. Till vår rostfria ledstång medföljer sats för att borra och gänga med skruvdragare.

Vår konfigurator anger automatiskt det rekommenderade antalet konsoler som är optimalt för din längd på ledstången.

Lämplig höjd från trappräckets överkant till trappsteg är 900 mm.

Stäng

Välj leveransland

Priserna för varor du har i kundvagnen kommer att ändra sig om du byter land.

Leverans: