Alu Color Alu Classic Alu Modern Alu Retro Alu Flex ST Breeze ST Flow ST Prime ST Wire ST Wire & ST Breeze
Leverans
  • Fri frakt
  • Måttanpassat för dig
  • Personlig köpresa
0 kr
inkl. moms & frakt
Du har inte lagt något i kundvagnen, ännu!
Klicka på produkter i menyn för att se vårt utbud
Vi erbjuder:
  • Hög kvalitet
  • Hög tillgänglighet
  • Kort produktionstid
  • Produkter som tillverkas efter dina mått
  • Helt fraktfri leverans

Poolräcke och poolstaket med glas

Poolräcke i glas med aluminiumstolpar

Säkert och snyggt med poolräcke i glas

Enligt Boverkets byggregler ska man ha ett räcke runt sin pool av säkerhetsskäl. Med ett glasräcke från oss kan du även välja om du vill skydda ditt poolområde från insyn (frostat eller gråtonat glas) eller tydligt se både ut och in (klart glas). Du kan också kombinera alternativen!

Välj räcke och fyll i dina mått, så ser du priset direkt!
 

Våra populäraste poolräcken

Rostfritt glasräcke – ett säkert och elegant poolräcke

Rostfria räcken är kanske det första många tänker på när man funderar på att bygga ett poolräcke med glas. Det finns många leverantörer på marknaden, men vi utmärker oss med ett högkvalitativt räcke till riktigt bra pris. Det är möjligt att själv räkna ut priset direkt och göra en beställning via vår hemsida.

Vårt rostfria räcke kan monteras antingen ovanpå med en fot på stolpen eller om man har ett upphöjt däck runt sin pool kan man montera det på sidan med stolphållare. Du kan också välja utan överliggare eller med i materialen rostfritt, ek eller jatoba. Vårt rostfria räcke levereras i en kvalitet som kallas AISI 316 (när det gäller utomhusmiljöer). Denna rostfria typ heter syrafast rostfritt men går ibland under andra benämningar som t.ex. marint rostfritt. Detta stål har bra motstånd mot korrosion men kräver ändå underhåll regelbundet. Underhållet består i att man putsar det då och då med ett putsmedel speciellt avsett för rostfritt stål. Rostfritt kräver lite mer underhåll än vårt aluminiumräcke, som också passar riktigt bra som poolräcken.

Inspirationsbilder

Poolräcke i aluminium – prisvärt och underhållsfritt

Om man väljer att sätta vårt aluminiumräcke, Alu Classic, vid en pool så får man ett räcke som i princip inte kräver något underhåll. Själva aluminiumen påverkas inte av poolen och det enda underhåll du kan tänkas behöva göra är att torka av eventuella kalkrester som blir av vattenstänket.

Våra stolpar är natureloxerade med 20μm vilket är samma tjocklek som används på båtmaster på segelbåtar. Förutom att leverera aluminiumräcket i sin naturliga silvriga färg (natureloxerat) kan vi erbjuda räcket lackat i svart, vitt, grått med struktur eller i valfri RAL-färg, via vårt räcke Alu Color. Precis som med alla våra räcken kan du välja med eller utan överliggare. Överliggaren går att få i aluminium i samma färg som räcket samt i ek eller jatoba.

Inspirationsbilder

Alu Modern – stilrent poolräcke i glas och aluminium

Vårt senaste glasräcke med aluminiumstolpar, Alu Modern, har lite lägre stolpar och inga klämfästen som sticker ut över glaset. Så stilrent det kan bli alltså – och med i stort sett fri sikt både från och in till poolen, såvida du inte väljer frostat eller tonat glas för insynsskydd. Även det här aluminiumräcket är i princip underhållsfritt och håller sig fint sommar efter sommar. 

Inspirationsbilder

Stolpfritt glasräcke – gör ditt poolräcke nästan osynligt

Vårt stolpfria räcke är det mest exklusiva och finns där utan att synas speciellt mycket. Det passar mycket bra om du inte vill skärma av poolen för mycket från resten av tomten, om du vill ha känslan av att det nästan inte finns där.

Det stolpfria räcket kan du få med eller utan överliggare. Överliggare kan du välja i aluminium, rostfritt stål, av ek (mest lämpligt för inomhusmontage) eller teak (passar bättre utomhus). Det stolpfria räcket kan monteras på sidan av ditt pooldäck om du har det runt poolen med så kallade fixpoints eller ovanpå däcket med skena. Båda alternativen är väldigt prisvärda och stilrena alternativ.

Inspirationsbilder

 

Se alla våra produkter!

Relaterade artiklar

 

Tips! Om du är på jakt efter en bra pool kan vi rekommendera PoolKungen. Hos dem får du produkter av högsta kvalitet, expertkunskap och trygghet många år framöver.

Poolkungen

Höjd för poolräcken? Regler för poolsäkerhet

För privata pooler finns egentligen inga lagstadgade krav om just inhägnad. Däremot finns det generella krav om att poolen ska vara säkrad från olyckor. Det kan ske på två olika sätt. Enligt Boverket (Boverkets byggregler, BBR, avsnitt 8:951) så ska alla fasta pooler med ett vattendjup om minst 20 centimeter omgärdas av ett rejält staket. Det staketet ska vara minst 900 millimeter och barn ska inte kunna krypa igenom, under staketet eller klättra över.

Ett annat alternativ enligt boverket är en skyddstäckning (poolskydd) som presenning eller skyddsnät med högst 50 mm maskvidd. Skyddet måste klara vikten av ett barn utan att ge vika. Man ska dock komma ihåg att detta skydd bör dras för alltid när man inte har poolen under uppsikt, som när man går in för att laga mat eller åker iväg en stund under dagen. Då lämpar sig kanske ett poolstaket eller poolräcke bättre. Viktigt är också att ditt poolstaket eller poolräcke inte står för nära poolen eftersom man inte vill riskera att det blir något som man klättra upp på och hoppa från.

Säkert med glasräcke?

Vi får ofta frågor kring om glasräcke är säkert när man har barn, om man kan trilla igenom dem osv. Glasen i våra räcken med stolpar är 8,76 mm lamellglas. Detta innebär att två glas har limmats ihop med en plastfilm mellan dem. Det är samma teknik som används för vindrutor till bilar. Om ett glas går sönder av slag kommer plastfilmen tillsammans med det andra glaset fortfarande vara intakt. Du kan även välja härdat lamellglas, två härdade glasskivor med plastfilm emellan. Det här glaset är för miljöer där glaset kan komma att utsättas för repeterade yttre påfrestningar.

För det stolpfria räcket är det lite annorlunda. Där använder vi ett tjockare glas, 12,76 mm. Därtill är glasskivorna härdade vilket gör glaset fem gånger starkare än vanligt glas. Om ett härdat glas går sönder delar det sig i många små ofarliga bitar. Dessa hålls dock fast av plastfilmen så inget glasspill uppstår.

Glas vid pool

Det man också ska tänka på om man väljer att sätta ett glasräcke i närheten av poolen är att välja ett glas som inte ger glassplitter om olyckan skulle vara framme. Med våra laminerade glas riskerar man inte att få problem med glassplitter, som trillar ned i vattnet eller runt om poolen där man går med sina bara fötter, vilket man kan få om man t.ex. väljer enkelhärdat glas (härdat glas i en skiva).

Man kan välja klara glas om man vill ha full insyn och utsikt, ett grått om man vill dämpa insynen eller så väljer man ett opalglas som inte ger någon insyn alls.

Bygga poolräcke själv eller anlita montörer/hantverkare

Många undrar nog om de vågar ge sig på att montera ett glasräcke på egen hand. Vår bedömning är att vem som helst med grundläggande hantverkskunskaper kan montera våra räcken. Kan man hantera en skruvdragare, ett vattenpass, en tumstock och en hammare kommer man klara av det. Det kan vara bra att veta att man i vissa fall kan behöva vara mer än en person vid några av monteringsmomenten.

Det går också bra att anlita hantverkare för arbetet och för dem blir det väldigt enkelt att montera räcket.

Stäng

Välj leveransland

Priserna för varor du har i kundvagnen kommer att ändra sig om du byter land.

Leverans: