Alu Color Alu Classic Alu Modern Alu Retro Alu Flex ST Breeze ST Flow ST Prime ST Wire ST Wire & ST Breeze
Leverans
  • Fri frakt
  • Måttanpassat för dig
  • Personlig köpresa
0 kr
inkl. moms & frakt
Du har inte lagt något i kundvagnen, ännu!
Klicka på produkter i menyn för att se vårt utbud
Vi erbjuder:
  • Hög kvalitet
  • Hög tillgänglighet
  • Kort produktionstid
  • Produkter som tillverkas efter dina mått
  • Helt fraktfri leverans

Glasräcke inomhus, få pris direkt

Skapa en luftig känsla med ett räcke i glas

Ett glasräcke får rummet att se större ut, och en smal trappa t ex ser plötsligt bredare ut. Hos oss utformar du själv ditt räcke efter tycke och smak. Du kan välja mellan olika material på stolpar, färg på glas/stolpar/skenor, och design på detaljer.

Välj räcke och fyll i dina mått, så ser du priset direkt!
 

Rostfritt räcke – elegant och tidlöst glasräcke inomhus

Rostfria räcken är det första många tänker på när man funderar på glasräcke. Det finns många leverantörer på marknaden, men vi utmärker oss genom att vi anpassar varje sektion efter dina mått och inte tvärtom. På vår sida lägger du in dina mått och designar och beställer det direkt hem.

Vi erbjuder sidomontering, med stolphållare, eller montering ovanpå med stolpfot. Det rostfria räcket kan du designa utan överliggare eller med överliggare i rostfritt stål, ek eller jatoba.

Inspirationsbilder

Aluminiumräcke – ett prisvärt glasräcke som är nästintill underhållsfritt

Vårt aluminiumräcke kan ni få i en valfri RAL-färg, via vårt räcke Alu Color, om ni inte tilltalas av vårt natureloxerade. De fyrkantiga stolparna kan kombineras med en överliggare i samma profil. Önskar ni en överliggare i trä kan vi erbjuda en profilerad träöverliggare i ek eller jatoba. Valmöjligheterna för vårt aluminiumräcke är nästintill gränslösa.

Inspirationsbilder

Stolpfritt räcke – glasräcket som öppnar upp rummet

Vårt stolpfria räcke är det mest exklusiva och utan stolpar ger det ett väldigt luftigt intryck. Som inomhusräcke passar det väldigt bra, då det verkligen ger ett luftigt intryck vid trapphålet eller där man väljer att montera det. Det stolpfria räcket kan du få med överliggare i rostfritt stål, en smalare i aluminium, av ek (mest lämpligt för inomhusmontage) och teak (passar bättre utomhus).

Det stolpfria räcket kan monteras på sidan med så kallade fixpoints eller ovanpå med skena. Båda alternativen är väldigt prisvärda och stilrena alternativ.

Inspirationsbilder

Glas & klämfästen – ert gamla inomhusräcke blir som nytt

Önskar ni ersätta er spaljé eller träribbor med något som ger rummet en öppnare känsla? Då rekommenderar vi glas och klämfästen. Vi anpassar glasmåtten efter era befintliga stolpar. Klämfästena finns i flertalet olika utformningar – rostfria, gråa, vita eller svarta.

Inspirationsbilder

Relaterade artiklar

Räckeshöjd

För att uppfylla Boverkets krav och regler bör man ha en räckeshöjd på 1100 mm om nivåskillnaden mellan golv till nästa golv är tre meter eller mer.

Är glas ett säkert val?

Räckesbutiken får ibland frågan om det är säkert att montera ett glasräcke i en miljö där barn vistas. Utifrån boverkets rekommendationer har vi valt att använda oss av lamellglas som har en tjocklek på 8,76 mm. Laminerat glas benämns oftast som säkerhetsglas då det inte bildar farliga skärvor om det krossas såväl som att det sitter kvar på sin plats – vilket minimerar fallrisken. Vi erbjuder även en valmöjlighet för val av glas i tillägg till vårt lamellgals. Kommer räcket att placeras i en offentlig miljö eller där det uppstår repeterade yttre påfrestningar? Om så är fallet så rekommenderar vi vårt härdade laminerade glas. Till vårt stolpfria räcke använder vi oss av ett härdat laminerat glas som är 12,76 mm tjockt.

Montering?

En del är undrande över monteringen. Räckesbutiken eftersträvar så kompletta leveranser som möjligt. Därför skickar vi med allt från minsta lilla skruv till borr. Vid en beställning får ni direkt tillgång till er personliga ordersida. Där finns flertalet monteringsfilmer och tips tillgängliga som berör er beställning. Vid leverans skickar vi även med en unik instruktionsbok för just ert räcke. Ni behöver inga specifika förkunskaper eller verktyg för att bemästra monteringen. Kan ni hantera en skruvdragare så skall det inte vara några problem – annars finns vi alltid här som en hjälpande hand; på telefon, mail eller chatt.

Stäng

Välj leveransland

Priserna för varor du har i kundvagnen kommer att ändra sig om du byter land.

Leverans: