Alu Color Alu Classic Alu Modern Alu Retro Alu Flex ST Breeze ST Flow ST Prime ST Wire ST Wire & ST Breeze
Leverans
 • Fri frakt
 • Måttanpassat för dig
 • Personlig köpresa
0 kr
inkl. moms & frakt
Du har inte lagt något i kundvagnen, ännu!
Klicka på produkter i menyn för att se vårt utbud
Vi erbjuder:
 • Hög kvalitet
 • Hög tillgänglighet
 • Kort produktionstid
 • Produkter som tillverkas efter dina mått
 • Helt fraktfri leverans

Fördelar med Glasräcken över Träräcken

Glasräcke – Hållbar och Estetiskt Tilltalande Lösning

När du står inför valet av räcken för din trädgård, balkong eller terrass, är det viktigt att noggrant överväga dina alternativ. Två vanliga val är glasräcken och träräcken, och båda har sina egna fördelar. I den här artikeln kommer vi att utforska varför glasräcken ofta ses som den överlägsna lösningen jämfört med träräcken.

 1. Modern estetik
  Glasräcken ger en modern och elegant estetik till din utomhusmiljö. Det rena och transparenta utseendet hos glas skapar en känsla av öppenhet och gör att ditt utrymme verkar större. Glaset kan komplettera olika arkitektoniska stilar och integreras sömlöst i både traditionella och samtida hemdesigner. Träräcken, å andra sidan, kan vara mer traditionella och kan begränsa din möjlighet att skapa ett modernt uttryck.

 2. Fri Utsikt
  En av de mest uppenbara fördelarna med glasräcken är att de inte blockerar siktlinjerna eller utsikten. Om du har en vacker trädgård, havsutsikt eller en spektakulär landskapssikt, kommer glasräcken att bevara dessa naturskönheter. Träräcken, å andra sidan, kan skymma ditt perspektiv och göra din utsikt mindre tillgänglig.

 1. Ljusgenomsläpp
  Glasräcken tillåter naturligt ljus att strömma fritt genom dem. Detta gör ditt utrymme ljusare och mer inbjudande. Träräcken kan skapa skuggiga områden som kan minska ljusnivån och göra ditt utrymme känslan mindre öppet. Inomhus skapar glasräcke ett vackert ljusgenomsläpp och kan ge upplevelsen av ett större rum.

 2. Underhåll
  En av de mest påtagliga fördelarna med glasräcken är att de kräver mycket mindre underhåll än träräcken. Trä är känt för att vara känsligt för väder och kräver regelbundet underhåll såsom målning, tätning och reparation av röta. Glasräcken är tåliga mot väder och kräver endast enkla rengöringsrutiner för att behålla sitt utseende.

 3. Långsiktig hållbarhet
  Glasräcken är en långsiktigt hållbar lösning. De är tillverkade av tåligt säkerhetsglas som är utformat för att klara av de tuffaste väderförhållandena. Träräcken är mer benägna att försämras över tid och kommer troligen att kräva utbyte eller dyra reparationer.

 4. Säkerhet
  Glasräcken tillverkas vanligtvis med säkerhetsglas, vilket är mycket tåligt och svårt att krossa. Om olyckan skulle vara framme och glasräcket skadas, kommer det att brytas i små, oskarpa bitar som minskar risken för allvarliga skador. Träräcken kan vara mindre förlåtande om någon skulle kollidera med dem.

 5. Flexibilitet och valbarhet
  Glasräcken är också mycket flexibla när det gäller design. Du kan välja olika tjocklekar på glaset, klara eller färgade glas, och olika typer av fästen och handräcken för att anpassa dem till din specifika designvision. Detta ger dig möjlighet att skapa en unik och personlig inne- och utomhusmiljö.

Sammanfattningsvis erbjuder glasräcken flera fördelar jämfört med träräcken, inklusive en modern estetik, bättre utsikt, ökat ljusgenomsläpp, minskat underhållsbehov, långsiktig hållbarhet, ökad säkerhet och flexibilitet i design. Om du letar efter en elegant och hållbar lösning för ditt utomhusutrymme, kan glasräcken vara det bästa alternativet för dig.

 

Stäng

Välj leveransland

Priserna för varor du har i kundvagnen kommer att ändra sig om du byter land.

Leverans: