Alu Color Alu Classic Alu Modern Alu Retro Alu Flex ST Breeze ST Flow ST Prime ST Wire ST Wire & ST Breeze
Leverans
  • Fri frakt
  • Måttanpassat för dig
  • Personlig köpresa
0 kr
inkl. moms & frakt
Du har inte lagt något i kundvagnen, ännu!
Klicka på produkter i menyn för att se vårt utbud
Vi erbjuder:
  • Hög kvalitet
  • Hög tillgänglighet
  • Kort produktionstid
  • Produkter som tillverkas efter dina mått
  • Helt fraktfri leverans

Säkerhet

Vid all produktutveckling har vi säkerheten som ett fokusområde, genom egen produktutveckling kan vi ta ansvar för säkerhetsaspekten och kraven kring säkerhet på ett unikt sätt. Vi genomför egna tester såsom slagtester av produkterna, likväl som extern certifiering av olika slag.

På denna sida har vi samlat information kring de säkerhetskrav vi uppfyller och de frågor som är viktiga att man som kund tar i beaktning när man exempelvis ska köpet räcke som sitter på en balkong eller mer än 1 meter ovan mark.


CE- Märkning

För följande produkter; St Prime, Alu – Modern, Alu-Classic, Alu-Retro, vajerräcke, rostfritt räcke med stänget, Alu-Color har vi CE-Märkning, detta innebär att vi uppfyller den europeiska standarden EN 1090-1.
Mer information om CE-märkningen>>


 

Utförda Tester på Räckesbutikens glasräcke

Våra slagtester är utförda efter Balkongföreningen i Nordens föreskrifter.
Läs om kraven för provning och godkännande här >>

 


Film som beskriver säkerhetstesterna

 


 

Bruksklasser – vägledning var räcket är lämpligt att placeras

När du bygger ihop ditt räcke ger bruksklassen (A+, A, B eller C) en indikation på var räcket är lämpligt att använda. Klasserna utgår från rådande byggregler hos Boverket och våra egna produkttester, och tar i beaktande de val du gjort gällande räckeshöjd, sektionsbredd, detaljer osv. Du kan se klassen som en rekommendation som hjälper dig att välja rätt! Inne i konfiguratorn visas också klasserna baserat på dina val.

Vill du läsa i mer detalj om säkerhetskrav från räcken från Boverket, klicka här>>

Klass A+

Ett A+-klassat räcke uppfyller Boverkets krav på räcken vid en fallhöjd på över 3 meter från golvnivå till marknivå, och är därför lämpliga att använda i alla typer av bostadsmiljöer samt offentliga miljöer likt kontor, restauranger och butiker. Våra A+-klassade räcken klarar minst 1 kN/m i linjelast och i de fall räcket har glas är detta ett säkerhetsglas som förhindrar personskador vid en eventuell stöt.

Klass A

Ett A-klassat räcke uppfyller Boverkets krav på räcken vid en fallhöjd på över 3 meter från golvnivå till marknivå, och är därför lämpliga att använda i alla typer av bostadsmiljöer. Våra A-klassade räcken klarar minst 0,5 kN/m i linjelast och i de fall räcket har glas är detta ett säkerhetsglas som förhindrar personskador vid en eventuell stöt.

Klass B

Klass B-räcken är lämpliga att använda i miljöer där nivåskillnaden från golv till mark är 0,5-3 meter. Våra B-klassade räcken klarar minst 0,5 kN/m i linjelast och i de fall räcket har glas är detta ett säkerhetsglas som förhindrar personskador vid en eventuell stöt.

Klass C

C-klassade räcken är lämpliga att använda i markhöjd. I de fall räcket har glas är detta ett säkerhetsglas som förhindrar personskador vid en eventuell stöt.

Ett räcke kan bli C-klassat om Räckesbutiken tillsammans med dig som kund gör en förändring på räcket som frångår vår standard. C-klassat står då för att denna specifika konfiguration inte är testad.


Prestandadeklaration enligt EN-1090

Prestandadeklaration Certifiering >>

 


Stäng

Välj leveransland

Priserna för varor du har i kundvagnen kommer att ändra sig om du byter land.

Leverans: