Alu Color Alu Classic Alu Modern Alu Retro Alu Flex ST Breeze ST Flow ST Prime ST Wire ST Wire & ST Breeze
Leverans
  • Fri frakt
  • Måttanpassat för dig
  • Personlig köpresa
0 kr
inkl. moms & frakt
Du har inte lagt något i kundvagnen, ännu!
Klicka på produkter i menyn för att se vårt utbud
Vi erbjuder:
  • Hög kvalitet
  • Hög tillgänglighet
  • Kort produktionstid
  • Produkter som tillverkas efter dina mått
  • Helt fraktfri leverans

SE-3 SE-5 SE-10 CE

Fransk balkong

Fransk balkong i glas – stilrent och säkert

Med en fransk balkong får du utomhuskänsla inomhus. Öppna dörren och slå dig ner med en kopp kaffe – där kan du njuta av både sol, frisk luft och utsikt, utan att ens behöva gå ut! För dig som vill maxa både ljusinsläpp och utsikt är ett glasräcke det självklara valet.

Praktiskt och estetiskt

När du väljer en fransk balkong från Räckesbutiken får du den i exakt rätt bredd eftersom vi tillverkar alla räcken efter kundens mått. Du får också ett räcke som håller sig snyggt i många år och kräver minimalt med underhåll – superpraktiskt!

Rent utseendemässigt är glas fantastiskt! Det skapar en stilren, öppen och luftig känsla, och ger som sagt helt fri sikt.

Säkerheten framför allt

Till våra franska balkonger använder vi ett starkt och tåligt glas som är härdat och laminerat. Laminerat glas består av två glasskivor med plastfilm mellan, vilket gör att glaset hänger ihop även om en av skivorna skulle gå sönder – en trygghet både för dig innanför glaset, och den som går förbi nedanför. Man kan välja mellan klart glas eller färgad lamell i grått eller opal (färgad eller frostat folie mellan glasskivorna).

Punktfästen eller aluminiumstolpar

Du kan välja mellan två olika sätt att fästa räcket i väggen:

  • Fixpoints: Runda punktfästen i rostfritt stål (Ø45 mm) som fästs genom färdiga hål i glaset, tre på varje sida.
  • Aluminiumstolpar: En diskret stolpe på varje sida. Kan fås i färgerna natur (aluminium), vit, svart eller grå med struktur. Även här har glaset förborrade hål, för att sitta så säkert som möjligt.

Enkelt att designa och beställa

I vårt smidiga designverktyg fyller du i dina mått och väljer hur just din franska balkong ska se ut.

Du ser hela tiden en 3D-bild av räcket och exakt vad det kommer kosta (inkl frakt). Behöver du dubbelkolla dina mått eller diskutera med familjen innan du beställer, kan du enkelt spara ditt räcke och logga in igen vid ett senare tillfälle. Du kan också skapa en offert som skickas till din mailadress.

De flesta frågor som dyker upp får du svar på i hjälptexterna, och annars finns vår kundservice nära till hands för att hjälpa till.

Varför Räckesbutiken?

Vi strävar efter enkelhet i varje steg. Från att du väljer produkt till att räcket är på plats. Du får inte bara en måttanpassad fransk balkong av högsta kvalitet, du får även personlig service, ett totalpris utan överraskningar, allt du behöver till monteringen (skruvar, bits, mm.) och tydliga måttmallar och monteringstips. För att vi blir nöjda när du som kund är nöjd och glad!

Relaterade produkter

Teknisk information

Teknisk detaljinformation

Fyrkantiga stolpar 50x50 mm

Kvadratiska stolpar i aluminium med måtten 50x50 mm och med en godstjocklek på 2,5 mm. Våra aluminiumprofiler är anodiserade. Det är samma princip som man använder sig av på masten på en segelbåt, vilket är motståndskraftigt mot väder och vind.

Rostfria fixpoints

För montering utanpå använder vi oss av rostfria fixpoints i syrafast stål (AISI 316). Monteras med skruvstift.

12,76 mm härdat och laminerat glas

Samma uppbyggnad som vårt vanliga lamellglas, men med två härdade glasskivor istället. Detta glas rekommenderar vi för miljöer där räcket kan komma att utsättas för upprepade yttre påfrestningar. Kommer med slipade och polerade kanter.

Glasval (färg)

När du designar ditt räcke väljer du också vilken typ av glas du vill ha. Man kan välja mellan klart glas eller färgad lamell i grått eller opal (färgad eller frostat folie mellan glasskivorna)

Aluminiumöverliggare

U-formad aluminiumprofil (20x30 mm) fästes ovanpå glaset med lim. Ytskikt 20 µ.

Valbar räckeshöjd

I vårt designverktyg väljer du höjden på din franska balkong, antingen 1000 eller 1100 mm (räknat från golv till räckets överkant). 1100 mm är vad Boverkets normer säger att ett räcke ska vara på platser med nedfallsrisk högre än 3 meter.

Infästningsmått

När du anger dina mått i vårt designverktyg anger du c-c-måttet på infästningen för din franska balkong.

Millimeteranpassat

När du anger dina mått vill vi att du gör det på millimetern. Vi skapar ditt räcke på millimetern för att det ska vara exakt efter platsen där du vill placera det.

Infästning med fixpoints

Rostfria fixpoints som monteras utanpå med skruvstift.

Infästning med aluminiumstolpar

Stolparna förankras med två skruvar på sidan, direkt mot förankringsytan.

Skruv för träinfästning - fixpoint

För fixpoints medföljer skruv för infästning i trä. Vid infästning i annat material rekommenderar vi att man tar kontakt med sin lokala järnhandlare.

Skruv för träinfästning - aluminiumstolpar

Med aluminiumstolpar kan du välja vägginfästning för trä eller betong. Väljer du infästning i träunderlag medföljer skruvar för detta ändamål. Skruven är tillverkad av härdat stål och vid utomhusmiljöer även ytbehandlad med Corrseal - Korrosivitetsklass C4. Skruven är försedd med ett frässpår längst stammen och ett på spetsen. Detta innebär ett mycket lågt iskruvningsmoment i hårdare trämaterial samt minimerar sprickbildning.

Skruv för betonginfästning - aluminiumstolpar

Med aluminiumstolpar kan du välja vägginfästning för trä eller betong. Väljer du infästning i betongunderlag medföljer skruvar för detta ändamål. Skruven är tillverkad av härdat stål och vid utomhusmiljöer även ytbehandlad med Corrseal - Korrosivitetsklass C4. 
Godkänd för grundmaterial sprucken betong, osprucken betong & håldäck. 
Även lämplig för massiv tegelsten, håltegelsten, massiv mexitegel samt natursten. Vid infästning i annat material än trä eller betong rekommenderar vi att man tar kontakt med sin lokala järnhandlare.

Allt medföljer din order

I leveransen från oss medföljer allt du behöver för montering. Förutom stolpar, glas och överliggare ingår även alla skruvar, borrar och bits samt eventuella specialverktyg. Har du en skruvdragare, skiftnyckel, tumstock och ett vattenpass behövs egentligen inget övrigt.

Monteringsfilmer och anvisningar

Filmerna visar olika moment som stöd under din montering. För varje order anpassas våra monteringstips och filmer. Det är alltså inte allmänna beskrivningar utan direkt anpassade efter just din order.

Aluminiumdetaljer

Stolpar eller övriga detaljer i aluminium kräver sparsamt med underhåll. Skulle det uppstå fläckar räcker det oftast med ett milt rengöringsmedel, vatten och en mjuk trasa. Använd inte produkter med slipande egenskaper, syror eller alkaliska medel.

Rostfria detaljer

Då rostfritt stål, trots sitt namn, inte är resistent mot korrosion så behöver alla rostfria detaljer underhållas och rengöras mellan 1-3 gånger per år. Om räcket är monterat i en havsnära miljö kan rengöring och behandling behöva genomföras oftare. Rengör ytorna med ljummet vatten och milt rengöringsmedel tillsammans med en mjuk trasa.

Glas

Rengör glasytorna med putsmedel för fönster och speglar tillsammans med en mjuk trasa. Vid svårare fläckar kan rödsprit användas. Rengör därefter med putsmedel för fönster och speglar igen. Använd inte medel med slipande effekt på glas.

Stäng

Välj leveransland

Priserna för varor du har i kundvagnen kommer att ändra sig om du byter land.

Leverans: