Alu Color Alu Classic Alu Modern Alu Retro Alu Flex ST Breeze ST Flow ST Prime ST Wire ST Wire & ST Breeze
Leverans
  • Fri frakt
  • Måttanpassat för dig
  • Personlig köpresa
0 kr
inkl. moms & frakt
Du har inte lagt något i kundvagnen, ännu!
Klicka på produkter i menyn för att se vårt utbud
Vi erbjuder:
  • Hög kvalitet
  • Hög tillgänglighet
  • Kort produktionstid
  • Produkter som tillverkas efter dina mått
  • Helt fraktfri leverans

CE-märkning

För räckesprodukter i stål och aluminium kan man välja att certifiera utifrån certifieringen EN 1090-1:2009 + A1:2011. På Räckesbutiken tillverkar vi våra räcken på vår anläggning i Ängelholm. Våra aluminiumräcken och rostfria räcken är CE-märkta enligt den Europeiska CE-märkningen man kan göra på byggprodukter inom harmoniserade standarder.

Vad innebär detta?

CE-märkningen som sådan innebär att man uppfyller kraven i den europeiska standarden EN 1090-1.

CE-märkning av byggprodukter är inte något ”godkännande” eller ett mått på produktens lämplighet i förhållande till gällande byggregler. Märkningen visar istället på produkternas prestanda för väsentliga produktegenskaper och att dessa har bedömts på ett enhetligt sätt. Med hjälp av uppgifterna om produktens egenskaper och prestanda kan man avgöra om produkten är lämplig att använda.

Andra leverantörer säljer räcken som inte är CE-märkta, hur kommer det sig?

Att CE-märka räcken är frivilligt och inte ett krav för räcken för personsäkerhet. Vi har valt att ha CE-märkning på våra stål- och aluminiumräcken för att visa på transparens i vår tillverkning samt tillhandahålla prestandadeklaration och skapa en trygghet för våra kunder. Att ha ett yttre organ som kommer hit och kontrollerar vår tillverkningsprocess kontinuerligt ser vi också som en säkerhetsåtgärd för oss som företag. Vi väljer att certifiera utifrån EN 1090-1:2009 + A1:2011 som är certifiering av konstruktioner i stål och aluminium. Detta är alltså inget krav utan något vi själva väljer att göra.

Stäng

Välj leveransland

Priserna för varor du har i kundvagnen kommer att ändra sig om du byter land.

Leverans: