Alu Color Alu Classic Alu Modern Alu Retro Alu Flex ST Breeze ST Flow ST Prime ST Wire ST Wire & ST Breeze
Leverans
  • Fri frakt
  • Måttanpassat för dig
  • Personlig köpresa
0 kr
inkl. moms & frakt
Du har inte lagt något i kundvagnen, ännu!
Klicka på produkter i menyn för att se vårt utbud
Vi erbjuder:
  • Hög kvalitet
  • Hög tillgänglighet
  • Kort produktionstid
  • Produkter som tillverkas efter dina mått
  • Helt fraktfri leverans

Altanräcke i glas

Varje altan & uteplats är unik i sitt slag och vi har altanräcke för varje tycke och smak. Kanske önskar du fri sikt med vårt Alu Modern med breda glassektioner, eller vill du möjligtvis ha ett altanräcke med rostfria vajerstänger? Med vårt breda sortiment samt möjligheten att på millimetern anpassa det efter dina förutsättningar har du möjlighet att skapa en både snygg och säker inramning av din altan.

Höjd för räcken

Boverket föreskriver att ett räcke ska ha en höjd på 1 100 mm om fallhöjden är tre meter eller mer. Det betyder alltså att om risken är att man faller mer än tre meter innan man slår i golvet så ska räcket ha denna höjd. Vi utgår alltid från att räcket ska vara 1 100mm högt men om fallhöjden är lägre än tre meter kan man välja ett lägre räcke. Det gör du enkelt när du designar ditt altanräcke i vårt designverktyg.

Läs mer: Räckeshöjd – vad gäller för höjd på räcke?

Altanräcke i glas som vindskydd Glasräcke till altan. Monterat på sidan av altanen.

Säkra räcken

Vi får ofta frågor kring om altanräcke i glas är säkert när man har barn, om man kan trilla igenom dem osv. Glasen i våra altanräcken med stolpar är 8,76 mm lamellglas. Detta innebär att två glas har limmats ihop med en plastfilm mellan dem. Det är samma teknik som används för vindrutor till bilar. Om ett glas går sönder av slag kommer plastfilmen tillsammans med det andra glaset fortfarande vara intakt. Du kan även välja härdat lamellglas, två härdade glasskivor med plastfilm emellan. Det här glaset är för miljöer där glaset kan komma att utsättas för repeterade yttre påfrestningar.

För vårt stolpfria räcke är det lite annorlunda. Där använder vi ett tjockare glas, 12,76 mm. Därtill är glasskivorna härdade vilket gör glaset fem gånger starkare än vanligt glas. Om ett härdat glas går sönder delar det sig i många små ofarliga bitar. Dessa hålls dock fast av plastfilmen så inget glasspill uppstår.

Bygga altanräcke själv eller anlita montörer/hantverkare

Många undrar nog om de vågar ge sig på att montera ett räcke på egen hand. Vår bedömning är att vem som helst med grundläggande hantverkskunskaper kan montera våra räcken. Kan man hantera en skruvdragare, ett vattenpass, en tumstock och en hammare kommer man klara av det. Det kan vara bra att veta att man i vissa fall kan behöva vara mer än en person vid några av monteringsmomenten.

Om man trots allt inte vill montera sitt räcke så erbjuder vi, i Skåne, delar av Halland samt Göteborg & Stockholm med omnejd, montering. Det kan du läsa mer om här!

Våra populäraste altanräcken

Rostfritt glasräcke

Rostfria räcken är det första många tänker på när man funderar på att bygga ett altanräcke med glas. Det finns många leverantörer på marknaden, men vi utmärker oss med ett högkvalitativt räcke till riktigt bra pris. Det är möjligt att själv räkna ut priset direkt och göra en beställning.

Det man ska tänka på när det gäller rostfria räcken är att de faktiskt kan rosta. Man behöver därför lägga mer tid på underhåll än vad man behöver göra med vårt aluminiumräcke, som också passar riktigt bra för altanräcken.

Inspirationsbilder

Stolpfritt räcke i glas

Vårt stolpfria räcke är det mest exklusiva och finns där utan att synas speciellt mycket. Det passar mycket bra när du har en fin utsikt du inte vill förstöra eller du på annat vis nästa vill få känslan av att det inte finns där. Det stolpfria räcket kan du få med överliggare i rostfritt stål, av ek (mest lämpligt för inomhusmontage) och teak (passar bättre utomhus).

Det stolpfria räcket kan monteras på sidan av altanen med så kallade fixpoints eller ovanpå er altan med skena. Båda alternativen är väldigt prisvärda och stilrena alternativ.

Inspirationsbilder

Aluminiumräcke för altan – prisvärt och enkelt att underhålla

Om man väljer aluminiumräcke till sin altan istället för rostfritt räcke får man inte bara ett altanräcke som är enklare att underhålla, det blir även betydligt billigare.

Förutom att leverera aluminiumräcket i sin naturliga silvriga färg (natureloxerat) kan vi erbjuda räcket målat i svart, vitt, grått med struktur. Precis som med alla våra räcken kan du välja med eller utan överliggare. Överliggaren går att få i aluminium i samma färg som räcket samt i ek eller jatoba. Önskar man att matcha till exempel sina fönster eller önskar en annan färg erbjuder vi Alu Color, där man kan beställa sitt aluminiumräcke i någon av över 200 färger.

Inspirationsbilder

Vajerräcke – minimalistiskt räcke som skapar en marin känsla

Om man vill ha en diskret och luftig avgränsning på marknivå, exempelvis mellan altan och trädgård så är det perfekt med ett vajerräcke. Vajern är en tvinnad stålvajer och stolparna i rostfritt stål men du gör själv valet om du vill ha en överliggare i rostfritt eller trä (ek eller jatoba) samt antalet vajrar.

Ett vajerräcke ska enbart användas på marknivå eftersom man kan klättra på det och då riskerar att falla ner och skada sig om räcket står på högre höjd.

Inspirationsbilder

Stäng

Välj leveransland

Priserna för varor du har i kundvagnen kommer att ändra sig om du byter land.

Leverans: