Alu Color Alu Classic
 • Alltid fraktfri leverans!
 • Måttanpassat på riktigt!
Trygg e-handel
0 kr
inkl. moms & frakt
Du har inte lagt något i kundvagnen, ännu!
Klicka på produkter i menyn för att se vårt utbud
Vi erbjuder:
 • Hög kvalitet
 • Hög tillgänglighet
 • Kort produktionstid
 • Produkter som tillverkas efter dina mått
 • Helt fraktfri leverans

Bruksklasser

När du bygger ihop ditt räcke ger bruksklassen (A, B eller C) en indikation på var räcket är lämpligt att använda. Klasserna utgår från rådande byggregler och våra egna produkttester, och tar i beaktande de val du gjort gällande räckeshöjd, sektionsbredd, detaljer osv. Du kan se klassen som en rekommendation som hjälper dig att välja rätt!

Så fort du fyllt i dina mått i beställningsverktyget visar ikonen under 3D-bilden vilken klass räcket tillhör och den uppdateras efterhand som du gör dina val av design och detaljer. Ett räcke kan exempelvis vara Klass B om du väljer att det ska vara 1000 mm högt, men Klass A om du väljer 1100 mm.

Har du frågor om bruksklasserna eller känner dig osäker på hur du skapar ett räcke med en viss klass, är det bara att kontakta kundservice, så hjälper vi dig.

 

Bruksklass A Klass A
Våra A-klassade räcken är CE-märkta, klarar 1 kN/m och glaset är ett säkerhetsglas som förhindrar personskador vid en eventuell stöt. Ett A-klassat räcke uppfyller Boverkets krav på räcken vid en fallhöjd på över 3 meter från golvnivå till marknivå, och är därför lämpliga att använda i alla typer av bostadsmiljöer.

Bruksklass BKlass B
Våra B-klassade räcken är CE-märkta, klarar 1kN/m och glaset är ett säkerhetsglas som förhindrar personskador vid en eventuell stöt. Klass B-räcken är lämpliga att använda i miljöer där nivåskillnaden från golv till mark är 0,5-3 meter.

Bruksklass CKlass C
C-klassade räcken är lämpliga att använda i markhöjd. Glaset är ett säkerhetsglas som förhindrar personskador vid en eventuell stöt.

 

Dina genvägar

Genvägar!

Ordersida

  Offert

   Glöm mig!