Alu Color Alu Classic Alu Modern Alu Retro Alu Flex ST Breeze ST Flow ST Prime ST Wire ST Wire & ST Breeze
Leverans
  • Alltid fraktfri leverans!
  • Måttanpassat på riktigt!
0 kr
inkl. moms & frakt
Du har inte lagt något i kundvagnen, ännu!
Klicka på produkter i menyn för att se vårt utbud
Vi erbjuder:
  • Hög kvalitet
  • Hög tillgänglighet
  • Kort produktionstid
  • Produkter som tillverkas efter dina mått
  • Helt fraktfri leverans

Vajerräcken och räcken med stänger – är de säkra?

När Räckesbutiken startade 2010 sålde vi bara räcken med glasfyllning. Nuförtiden hittar du även räcken med rostfria stänger eller vajrar i vårt sortiment, och ibland får vi frågor om vad man ska tänka på om man väljer det.

Säkerhet

Räcken med horisontella stänger och vajerräcken får endast användas på marknivå eftersom de inte uppfyller Boverkets regler för räckeskonstruktioner som ska skydda mot fallrisk. De liggande stängerna gör att man kan klättra över räcket på ett sätt som inte går med glasskivor som fyllning, vilket gör att räcket inte kan användas på t ex balkonger eller andra platser med högre fallhöjd. På lägre höjd, t ex vid en låg altan, går det dock utmärkt.

För räcken med stänger (både liggande och stående) gäller särskilda regler för utrymmen där barn kan vistas. Då är det viktigt att avståndet mellan stängerna är sådant att ett barn inte kan fastna med huvudet.

Om du vill slippa tänka på regler, men ändå få ett säkert räcke, är det bara att välja någon av Räckesbutikens produkter. Vi ser alltid till att du får rätt räcke beroende på var du ska montera det!

Genom våra Bruksklasser får du som kund också en indikation på i vilka miljöer räcket du designat är lämpligt att använda. Har du några frågor eller funderingar är det bara att kontakta Kundservice, så hjälper vi dig.

Rostfritt räcke med stående stänger vid balkong

Stäng

Välj leveransland

Priserna för varor du har i kundvagnen kommer att ändra sig om du byter land.

Leverans: