Alu Color Alu Classic Alu Modern Alu Retro Alu Flex ST Breeze ST Flow ST Prime ST Wire ST Wire & ST Breeze
Leverans
  • Fri frakt
  • Måttanpassat för dig
  • Personlig köpresa
0 kr
inkl. moms & frakt
Du har inte lagt något i kundvagnen, ännu!
Klicka på produkter i menyn för att se vårt utbud
Vi erbjuder:
  • Hög kvalitet
  • Hög tillgänglighet
  • Kort produktionstid
  • Produkter som tillverkas efter dina mått
  • Helt fraktfri leverans

Nya tillväxtsatsningar när Beijerinvest förvärvar Räckesbutiken

PRESSMEDDELANDE

Beijerinvest förvärvar Räckesbutiken, som tillverkar kundanpassade räcken för altaner, balkonger och inomhusmiljöer. Produkterna säljs direkt till kunder via nätet. Erbjudandet har framgångsrikt internationaliserats och en övervägande del exporteras. Tillsammans med Beijerinvest fortsätter nu tillväxtresan.

Räckesbutiken grundades 2010 av kusinerna Andreas Wedberg och André Svensson, som tillsammans förenklat sättet att köpa och effektivt producera glasräcken. Via företagets onlinebutik designar och beställer kunderna idag måttanpassade räckesprodukter som levereras direkt hem till dörren.

– Räckesbutiken arbetar på ett modernt sätt. Via digitala lösningar har man gjort det svåra lätt – förenklat köpprocessen för kunderna samt effektiviserat produktion och logistik. Dessutom har erbjudandet internationaliserats på ett framgångsrikt sätt, säger Anders Eller, VD för Beijerinvest.

Grundarna av Räckesbutiken skakar hand med Beijerinvest
Det var glada miner när avtalet skrevs på i Räckesbutikens lokaler i Ängelholm. Från vänster: Per Bodén (Beijerinvest), Andreas Wedberg (Räckesbutiken), Anders Eller (Beijerinvest) och André Svensson (Räckesbutiken).

Grundaren och tillika VD:n Andreas Wedberg kvarstår som delägare. I den rollen tar han nästa steg tillsammans med Beijerinvest.

– Nu har jag hittat en partner som kan hjälpa oss i vår fortsatta utveckling. Jag fastnade för den industriella och långsiktiga ägarfilosofin i kombination med en entreprenörskultur hos Beijerinvest och familjen Wall som passar oss utmärkt, säger han.

Under 2019 flyttar Räckesbutiken till större lokaler och gör investeringar som fördubblar tillverkningskapaciteten. Samtidigt lanseras nya produkter. Målet är även att växa via förvärv, där det egna digitaliseringskunnandet ska ge ytterligare utväxling.

Sedan starten har tillväxten varit stark och under 2018 var omsättningen drygt 50 miljoner kronor. Huvudmarknaden är Sverige och övriga marknader är i nuläget Norge, Danmark, Finland, Tyskland, Österrike och Frankrike. Räckesbutiken är baserad i Ängelholm och har cirka 30 medarbetare.

 

För ytterligare information:

Andreas Wedberg, VD, Räckesbutiken, tfn 070-733 47 80
Anders Eller, VD, Beijerinvest, tfn 070-389 50 77

 


 

Räckesbutiken är ett ungt och innovativt företag som säljer räcken för altaner, balkonger och inomhusmiljöer via Internet i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Tyskland, Frankrike och Österrike. Kunderna skräddarsyr på egen hand sitt räcke på www.rackesbutiken.se, och får varorna levererade hem till dörren. Räckesbutikens ägare mottog under 2012 Erik Paulsson stipendiet ”Årets entreprenörer på Bjäre – Ängelholm”. Tack vare tillväxten har bolaget tilldelats utmärkelserna ”DI Gasell” och ”Superföretag” för tredje året i rad under 2018.

Beijerinvest är ett familjeägt investmentbolag utan exit-horisont som äger och utvecklar välskötta företag med en stark entreprenörskultur. Fokus ligger på företag med tydlig tillväxt- och utvecklingspotential där Beijerinvest kan medverka till att öka takten i företagens utveckling. Beijerinvest ägs av familjen Wall med ägarandel i börsnoterade Beijer Alma och Beijer Ventures. Till sfären hör också stiftelser och organisationer, som stödjer entreprenörskap, forskning och utbildning. För mer information besök www.beijerinvest.se.

 

Stäng

Välj leveransland

Priserna för varor du har i kundvagnen kommer att ändra sig om du byter land.

Leverans: