Alu Color Alu Classic Alu Modern Alu Retro Alu Flex ST Breeze ST Flow ST Prime ST Wire ST Wire & ST Breeze
Leverans
  • Alltid fraktfri leverans!
  • Måttanpassat på riktigt!
0 kr
inkl. moms & frakt
Du har inte lagt något i kundvagnen, ännu!
Klicka på produkter i menyn för att se vårt utbud
Vi erbjuder:
  • Hög kvalitet
  • Hög tillgänglighet
  • Kort produktionstid
  • Produkter som tillverkas efter dina mått
  • Helt fraktfri leverans

Evas köp- montering av glasräcke

För några veckor sedan fick vi ta del av Evas beställning och även se hennes räcke i produktion.

Nu har Eva monterat sitt räcke och skickat ett brev till oss med hennes berättelse. Vi gläds åt detta krutpaket i form av en 62-årig kvinna som monterat ett stort glasräcke på egen hand. Läs hela brevet och se bilderna nedan.

Hej,
Ni kanske trodde att jag gav upp men nej så är det inte. Ok, var nära men så hittade jag ”min” berättelse på FB och, jösses, nu var jag ”tvungen”.
När alla grejor kom, väl förpackade, frågade chauffören om jag skulle göra det här själv. Ja. ”Glasskivorna är väldigt tunga”! ”Jag är ganska stark” ”Ta mitt telefonnummer om du behöver hjälp”. Tack det ska jag komma ihåg. Så vänlig. In med alla askar och fattade inte riktigt vad det var för något.
Läste boken, bar in glasen och la dem på mattor. Fråga 1: de stora metallklumparna hur hörde de dit? Långa skruvar att fästa stolparna med men trallen var bara 2,5cm? Hur kommer jag åt filmerna? Räckesbutiken ger mig svaret direkt. Ser filmerna och utan dem hade jag inte grejat det själv, Tack för dem!!!:). Till brädgården och och sen förstärka under trallen så att skruvarna kan fästa. Snyggt räcke föranledde ny lasering av golvet innan jag började monteringen.
Så var det dags att ta fram tumstocken, penna, skruvdragare och vattenpasset. Det visar sig att golvet lutar både framåt och sidledes, ytterkanten är ojämn och mitt huvud knakar i kapp med det gamla golvet. Jag var inne på att ”väga av” med en ny trallplanka under stolparna men skippade det. Det kanske hade förenklat, men det känns snyggare utan.
144° vinklarna, jaha hur kapar man överliggaren? 180 minus 144= 36 delat i 2, alltså ca 17-18° i sågen. Jag sågade en mall i trä då allt påverkas av det gamla golvet. Här var jag tvungen att ha hållhjälp och det blev riktigt bra med vinklarna. Kan fylla i lite med silikon och det kommer se perfekt ut.
Känslan när stolpar och överliggare satt där var så skön men utbyttes av oron när glasen skulle dit. Har jag mätt rätt? Hur skulle det påverkas av det gamla golvet? Sågade till klossar att ha under glasen så att de inte skulle glida ner, vilket jag blev varse efter första glaset var satt. Jätteviktigt att kunna dra skruvarna lite innan det är dags att ta bort klossarna. Ja så satt allt på plats och jag fattade inte att det var sant och var fanns glädjen? Vaknade på morgonen och kastade mig ut för att kolla om allt var kvar och satt som det skulle. Drömde att glasskivorna hade rasat, spruckit där de satt. Nu börjar jag lita på att de sitter och känner att det är det svåraste jag gjort i snickeriväg och jag är så oerhört stolt över detta räcke. Har fått massor av kunskap under vägen. Det passar in med resten av den inglasade delen vad det gäller linjer och mått. En av anledningarna till att jag valde Räckesbutiken är det trevliga och proffsiga bemötande jag fått. Det var också toppen med en kvinna som började chatta på direkten. Nu ska jag njuta av finvädret, förhoppningsvis, på min fina terass.

Soliga hälsningar
Eva

IMG_2157 IMG_2155

Montering av glasräcke, altanräcke

Stäng

Välj leveransland

Priserna för varor du har i kundvagnen kommer att ändra sig om du byter land.

Leverans: