Alu Color Alu Classic Alu Modern Alu Retro Alu Flex ST Breeze ST Flow ST Prime ST Wire ST Wire & ST Breeze
Leverans
  • Fri frakt
  • Måttanpassat för dig
  • Personlig köpresa

Checklista vid beställning av glasräcke

Som med så mycket annat, är förberedelser och planering viktigt för att slutresultatet ska bli så bra som möjligt!

Vi har därför satt samman en lista med punkter som kan vara bra att tänka på vid beställning och montering av ditt nya glasräcke.

Vilken utsikt! Glasräcke med rostfria stolpar.

Före beställning

1. Var ska ditt glasräcke stå? Ska det stå på en terass, balkong, altan, utomhus/inomhus? Var ditt räcke ska stå är avgörande för vilken höjd du kan ha på räcket. Kontrollera därför aktuella regelverk.

2. Vilken typ av glasräcke önskar du? Du kan välja mellan ett glasräcke med stolpar i aluminium och rostfritt eller ett glasräcke helt utan stolpar.

3. Vilken typ av infästning önskar du? Kontrollera så att du har tillräckligt med fäste där stolparna ska monteras.

4. Finns det tillräckligt med plats till stolpfoten? Du kan kontrollera detta genom att titta på våra måttmallar.

5. Ska glasräcket ha flera sidor?

6. Om räcket har flera sidor, hur många grader har hörnet?

7. Har du ett innerhörn eller ytterhörn?

8. Ta mått från ytterkant till ytterkant på underlaget där glasräcket ska stå. Alla mått anges i millimeter.

Du finner teknisk information om våra glasräcken, måttmallar, detaljmåttsritningar etc. under rubriken ”Teknisk information” på respektive produktsida.

Vid beställning

Börja med att välja räcke i vår produktöversikt. När du klickar vidare på Beställ-knappen kommer du till designverktyget, där du ser exakt vad ditt räcke kommer kosta så fort du fyllt i dina mått.

Priset uppdateras i realtid när du ändrar detaljer för räcket. Du kan välja:

  • Överliggare
  • Klämfästen
  • Glas
  • Infästning
  • Höjd
  • Färg (på vissa produkter)

När du har gjort alla din val kommer du att få en se en 3D-ritning av ditt räcke samt en skiss som visar måtten.

Utifrån 3D-ritningen samt skissen med måtten kan du enkelt se om räcket ser ut som du önskar. Du kan välja att spara din uträkning som en offert eller att skicka offerten till dig själv via e-post. Du har då möjlighet att kontrollera alla mått och detaljer en sista gång innan beställning, om behov finns för det.

När du känner dig nöjd med din uträkning och alla mått och detaljval stämmer kan du lägga in din beställning! När beställningen är gjord kommer du att få en orderbekräftelse per mail. I orderbekräftelsen ser du alla detaljer för glasräcket som du har beställt.

Kontrollera så att orderbekräftelsen ser korrekt ut utifrån dina önskemål och ta kontakt med oss så snart som möjligt om du önskar göra några ändringar.

Efter beställning

1. När du tar emot glasräcket är det viktigt att du kontrollerar leveransen noga för att säkerställa att det inte har uppstått några skador i transporten.

2. Om något av paketen mot förmodan skulle vara skadat ska detta noteras på fraktsedeln till transportbolaget och meddelas Räckesbutiken så snart som möjligt.

3. Gå igenom hela leveransen. En instruktionsbok skickas med, där du finner en förteckning över leveransens innehåll. Kontrollera så att du har mottagit samtliga delar och detaljer. Skulle något saknas, kontakta oss så snart som möjligt.

4. Innan du påbörjar monteringen, läs noga igenom instruktionsboken. Notera att måtten på skissen är cc-mått, det vill säga mått från mitten av en stolpe till mitten av nästa stolpe.

5. Du har även tillgång till ett antal monteringsfilmer, vilka finns tillgängliga via din personliga ordersida. För att komma till din personliga ordersida använder du länken som du hittar i din orderbekräftelse.

 

Redo att skapa ett nytt räcke?

 

Stäng

Välj leveransland

Priserna för varor du har i kundvagnen kommer att ändra sig om du byter land.

Leverans: