Alu Color Alu Classic Alu Modern Alu Retro ST Breeze ST Flow ST Prime ST Wire ST Wire & ST Breeze
  • Alltid fraktfri leverans!
  • Måttanpassat på riktigt!
0 kr
inkl. moms & frakt
Du har inte lagt något i kundvagnen, ännu!
Klicka på produkter i menyn för att se vårt utbud
Vi erbjuder:
  • Hög kvalitet
  • Hög tillgänglighet
  • Kort produktionstid
  • Produkter som tillverkas efter dina mått
  • Helt fraktfri leverans

Alternativa infästningar

Vi får ibland frågor från kunder gällande infästning i olika material och vad vi rekommenderar.

Skruv för träinfästning medföljer alltid

Till alla våra glasräcken medföljer skruv för infästning i trä. Detta för att trä är det absolut vanligaste materialet som våra kunder har i sitt underlag.
Man ska även ha i åtanke när man fäster sina stolpar i trä, att underlaget ska vara fullgott att dra fast skruven i. Att bara fästa i trallbräda kommer inte ge den stabiliteten som krävs. Man bör alltid fästa i reglar. Ett bra tips är att förstärka under golvet med extra regel där räcket ska fästas för att vara på den säkra sidan.
Avståndet mellan skruvhålen på aluminiumfoten är 80 mm och avståndet mellan skruvhålen på den rostfria foten är 75 mm.

Ska man exempelvis bygga ny altan där man ska montera sitt glasräcke är det bra att ha med de här måtten när man bygger regelverket.

Infästning i övriga material

För infästning i övriga material som betong, sten eller stål skiljer sig behoven så pass mycket att vi rekommenderar att man tar kontakt med sin lokala järnhandlare för att försäkra sig om att det blir helt rätt.

Vid infästning i betong eller tegel kan det vara fullgott med nylonplugg, men om infästningmaterialet består av lättbetong eller hålsten kan man behöva använda sig av specialplugg, t.ex. kemisk förankring.

Vägginfästning av ledstång

Om man ska montera en ledstång inomhus bör man alltid träffa en regel för att säkerställa att ledstången sitter fast på ett säkert sätt. Skulle det av någon anledning inte vara möjligt så finns det en rad olika tillbehör anpassade för infästning i t.ex gips.

Regla altan, kottla eller kortla för infästning av glasräcke Regla altan, kottla eller kortla för infästning av glasräcke

Exempel på skruv som enbart är fästa i trallbräda.